Medigene akan Hadir di Persidangan Akan Datang

(SeaPRwire) –   Planegg/Martinsried, May 7, 2024. (Medigene atau “Syarikat”, FSE: MDG1, Prime Standard), syarikat platform immuno-oncology yang memberi tumpuan kepada penemuan dan pembangunan imunoterapi sel-T untuk tumor pepejal, akan membentangkan poster di Persidangan Tahunan ke-21 Persatuan Imunoterapi Kanser (CIMT) yang akan berlangsung pada Mei 15-17, 2024, di Mainz, serta di Persidangan Rumah Healthcare Virtual yang dihoskan oleh The Benchmark Company pada Mei 21 dan 22, 2024.

Persidangan Tahunan CIMT ke-21

Lokasi: Rheingoldhalle Congress Center Mainz, Jerman
Tarikh: Mei 15 – 17 2024

Butir-butir mengenai pembentangan poster adalah seperti berikut:

Abstrak dan tajuk: “Pemilihan penerima sel T khusus mutasi KRAS G12V dengan ciri-ciri unik untuk terapi sel T bersenjata dan dipertingkat generasi ketiga”
Penulis: Julia Bittmann, Melanie Salvermoser, Dominik Alterauge, Anne-Wiebe Mohr, Doris Brechtefeld, Mario Catarinella, Petra U Prinz, Maja Buerdek, Kathrin Davari, Dolores J Schendel dan Giulia Longinotti
Nombor abstrak akhir: 3
Tarikh/masa: Rabu, Mei 15, 2024, sesi poster dari 3: 00-5: 30pm (masa tempatan)
Sesi: Terapi Sel, Imunomonitoring, Sasaran Baru & Peneraju Baru

Kajian yang akan dibentangkan akan menekankan data praklinikal tiga calon penerima sel T (TCR) teratas yang menyasarkan mutan Kirsten rat sarcoma (mKRAS) G12V termasuk proses penemuan untuk menghasilkan TCR berafiniti optimal 3S (khusus, peka dan selamat). Data in vitro lanjut akan memaparkan kesan faedah apabila TCR 3S diberi perisai dengan protein alih kostimulasi PD1-41BB Medigene.

Poster ini akan tersedia di laman web Medigene berikutan persidangan:

Persidangan Pelabur Rumah Healthcare Virtual yang dihoskan oleh The Benchmark Company

Tarikh: Mei 21-22, 2024

Ahli pasukan pengurusan Medigene akan menyertai perbualan api dan akan tersedia untuk mesyuarat maya dengan pelabur yang mendaftar. Sila hubungi Dr. Fotini Vogiatzi di untuk menjadualkan mesyuarat di persidangan.

— akhir kenyataan akhbar —

Mengenai Medigene AG

Medigene AG (FSE: MDG1) adalah syarikat platform immuno-oncology yang komited untuk membangunkan terapi sel-T yang berbeza untuk rawatan tumor pepejal. Platform Akhir ke Akhirnya dibina berdasarkan beberapa teknologi eksklusif dan eksklusif yang membolehkan Syarikat menjana penerima sel-T (TCR) optimal terhadap antigen kanser testis dan neoantigen, memperisai dan memperkuat sel-T ini yang diubah suai untuk mencipta terapi TCR-T terbaik dalam kelasnya, dan mengoptimumkan komposisi produk ubat untuk keselamatan, keberkesanan dan kemantapan. Platform Akhir ke Akhir menyediakan calon produk untuk portfolio terapeutiknya sendiri dan perkongsian. Program TCR-T utama Medigene, MDG1015, dijangka menerima kelulusan IND / CTA pada separuh kedua 2024. Untuk maklumat lanjut, sila lawati

Kenyataan akhbar ini mengandungi pernyataan prospektif yang mewakili pendapat Medigene pada tarikh pengeluaran ini. Keputusan sebenar yang dicapai oleh Medigene mungkin berbeza secara signifikan daripada pernyataan prospektif yang dibuat di sini. Medigene tidak terikat untuk mengemaskini mana-mana pernyataan prospektif ini. Medigene® ialah tanda dagangan berdaftar Medigene AG. Tanda dagangan ini mungkin dimiliki atau dilesenkan hanya di lokasi tertentu sahaja.

Medigene AG

Pamela Keck
Nombor telefon: +49 89 2000 3333 01
E-mel: investor@medigene.com

Sekiranya anda tidak lagi ingin menerima sebarang maklumat mengenai Medigene, sila maklumkan kami melalui e-mel (). Kami akan memadam alamat anda daripada senarai pengedaran kami.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.