Primech Holdings Limited Menerima Surat Pemberitahuan Dari Nasdaq Berkenaan Defisit Harga Tawaran Minimum

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 17 Mei 2024 — Primech Holdings Limited (Nasdaq: PMEC) (“Primech” atau “Syarikat”), penyedia perkhidmatan kemudahan yang didorong oleh teknologi yang kukuh di sektor awam dan swasta yang beroperasi terutamanya di Singapura, hari ini mengumumkan bahawa ia menerima surat notis tunggakan (the “Notis”) dari Bahagian Kelayakan Penyenaraian The Nasdaq Stock Market LLC (“Nasdaq”) pada 14 Mei 2024 yang menunjukkan bahawa Syarikat tidak mematuhi keperluan harga bida minimum yang ditetapkan dalam Peraturan Penyenaraian Nasdaq untuk penyenaraian berterusan di Pasaran Modal Nasdaq, kerana harga bida penutup bagi saham biasa Syarikat yang tersenarai di Pasaran Modal Nasdaq adalah di bawah $1.00 sesaham selama 30 hari perniagaan berturut-turut. Peraturan Penyenaraian Nasdaq 5550(a)(2) memerlukan sekuriti tersenarai untuk mengekalkan harga bida minimum $1.00 sesaham, dan Peraturan Penyenaraian Nasdaq 5810(c)(3)(A) memperuntukkan bahawa kegagalan untuk memenuhi keperluan harga bida minimum wujud jika kekurangan berterusan selama tempoh 30 hari perniagaan berturut-turut. Notis memperuntukkan bahawa Syarikat mempunyai tempoh 180 hari kalendar dari tarikh Notis, atau hingga 11 November 2024, untuk mematuhi semula keperluan harga bida minimum.

Penerimaan Notis tiada kesan serta-merta ke atas operasi perniagaan Syarikat atau penyenaraian saham biasa Syarikat, yang akan terus diniagakan tanpa gangguan di Nasdaq di bawah ticker “PMEC.” Menurut Notis, Syarikat mempunyai masa hingga 11 November 2024 untuk mematuhi semula keperluan harga bida minimum, yang semasa tempoh itu saham biasa Syarikat akan terus diniagakan di Pasaran Modal Nasdaq. Jika pada bila-bila masa sebelum 11 November 2024, harga bida saham biasa Syarikat tutup pada atau di atas $1.00 sesaham selama sekurang-kurangnya 10 hari perniagaan berturut-turut, Nasdaq akan memberikan pengesahan pematuhan bertulis kepada Syarikat. Sekiranya Syarikat tidak mematuhi pada 11 November 2024, Syarikat mungkin layak mendapat masa tambahan untuk mematuhi atau mungkin menghadapi penyahsenaraian.

Mengenai Primech Holdings Limited
Beribu pejabat di Singapura, Primech Holdings Limited adalah penyedia utama untuk perkhidmatan prasarana menyeluruh yang didorong oleh teknologi, yang secara utamanya melayani sektor awam dan swasta di seluruh Singapura, dengan operasi yang meluas di Malaysia. Dengan legasi keunggulan dan inovasi dalam industri perkhidmatan prasarana, Primech menawarkan pelbagai perkhidmatan yang disesuaikan untuk memenuhi permintaan rumit beragam pelanggannya. Portfolio perkhidmatan Syarikat mencakup pemeliharaan prasarana umum yang canggih, solusi pembersihan khusus seperti poles marmer dan pembersihan fasad, layanan tata graha yang teliti, dan layanan pembersihan yang ditargetkan untuk kantor dan rumah. Selain itu, Primech memproduksi dan memasok berbagai produk pembersihan berkualitas tinggi di bawah mereknya, memperluas jangkauan dan kemampuannya dalam industri ini. Dikenal atas komitmennya untuk keberlanjutan dan solusi teknologi mutakhir, Primech mengintegrasikan praktik ramah lingkungan dan solusi teknologi cerdas untuk meningkatkan efisiensi operasional dan kepuasan klien. Pendekatan strategis ini memposisikan Primech sebagai pemimpin dalam industri dan kontributor proaktif untuk memajukan standar dan praktik industri di Singapura dan sekitarnya. Untuk informasi lebih lanjut, kunjungi .

Pernyataan yang Menyangkut Masa Depan
Pernyataan tertentu dalam pengumuman ini adalah pernyataan berwawasan ke depan, termasuk, misalnya, pernyataan tentang menyelesaikan akuisisi, pendapatan yang diantisipasi, pertumbuhan, dan perluasan. Pernyataan yang menjangka masa depan ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui dan didasarkan pada ekspektasi dan proyeksi terkini Syarikat mengenai peristiwa masa depan yang dianggap Syarikat dapat memengaruhi kondisi keuangannya, hasil operasinya, strategi bisnis, dan kebutuhan finansialnya. Pernyataan yang menjangka masa depan ini juga didasarkan pada asumsi mengenai strategi bisnis Syarikat saat ini dan masa depan dan lingkungan tempat Syarikat akan beroperasi di masa depan. Investor dapat menemukan banyak (tetapi tidak semua) dari pernyataan ini dengan penggunaan kata-kata seperti “mungkin,” “akan,” “mengharapkan,” “mengantisipasi,” “bertujuan,” “memperkirakan,” “bermaksud,” “merencanakan,” “percaya,” “kemungkinan” atau ekspresi serupa lainnya. Syarikat tidak berkewajiban untuk memperbarui atau merevisi pernyataan yang menjangka masa depan secara publik untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan yang terjadi selanjutnya atau perubahan ekspektasinya, kecuali sebagaimana diwajibkan oleh hukum. Meskipun Syarikat percaya bahwa ekspektasi yang diungkapkan dalam pernyataan yang menjangka masa depan ini adalah wajar, ia tidak dapat meyakinkan bahwa ekspektasi tersebut akan benar. Syarikat memperingatkan investor bahwa hasil aktual dapat berbeda secara material dari hasil yang diantisipasi dan mendorong investor untuk meninjau faktor lain yang dapat memengaruhi hasil masa depannya dalam pernyataan pendaftaran Syarikat dan pengajuan lain dengan SEC.

Kontak Perusahaan:   

Kontak Hubungan Investor:
Matthew Abenante, IRC
Presiden                                                        
Strategic Investor Relations, LLC                                                     
Tel: 347-947-2093
Email:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.