Futu Umumkan Aplikasi Moomoo Telah Dimuat Turun Sekurang-kurangnya Satu Juta Kali Di Jepun

(SeaPRwire) –   HONG KONG, 8 Mei 2024 — Futu Holdings Limited (“Futu” atau “Syarikat”) (Nasdaq: FUTU), sebuah broker online terkemuka dan platform pengurusan kekayaan berasaskan teknologi, hari ini mengumumkan bahawa aplikasinya moomoo telah mencapai satu juta muat turun di Jepun, mengikut data.ai. Moomoo secara rasmi melancarkan perniagaan broker di Jepun pada bulan September 2023. Ia mula menawarkan perdagangan saham AS pada bulan yang sama, dan kemudiannya melancarkan perdagangan saham Jepun di Jepun pada bulan Mac 2024.

Anak syarikat milik penuh Futu, Moomoo Securities Japan Co., Ltd., memegang Lesen Pengendali Instrumen Kewangan (FIBO) di Jepun. Ia juga merupakan ahli Persatuan Broker Sekuriti Jepun (JSDA), Persatuan Penasihat Pelaburan Jepun (JIAA), Bursa Saham Tokyo dan Bursa Saham Osaka.

Tentang Futu Holdings Limited

Futu Holdings Limited (Nasdaq: FUTU) adalah syarikat teknologi maju yang mentransformasikan pengalaman pelaburan dengan menawarkan perkhidmatan kewangan sepenuhnya digital. Melalui platform digital miliknya yang unik, Futubull dan moomoo, Syarikat menyediakan julat perkhidmatan pelaburan lengkap, termasuk pelaksanaan perdagangan dan penyelesaian, pembiayaan margin dan peminjaman sekuriti, dan pengurusan kekayaan. Syarikat telah memasukkan alat media sosial untuk mewujudkan rangkaian berpusat di sekitar penggunanya dan menyediakan sambungan kepada pengguna, pelabur, syarikat, penganalisis, media dan pemimpin pendapat utama. Syarikat juga menyediakan perkhidmatan korporat termasuk pengedaran IPO, hubungan pelabur dan penyelesaian ESOP.

Hubungan Pelabur

Hubungan Pelabur
Futu Holdings Limited

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.