Yoshitsu Co., Ltd Menerima Surat Notifikasi Nasdaq Berkaitan Masalah Kekurangan Harga Tawaran Minimum

(SeaPRwire) –   Tokyo, Jepun, 26 Dis 2023 — Yoshitsu Co., Ltd (“Yoshitsu” atau “Syarikat”) (Nasdaq: TKLF), pengedar dan pengedar borong produk kecantikan dan kesihatan Jepun, barangan harian, produk mewah, produk elektronik, serta produk lain di Hong Kong, China daratan, Jepun, Amerika Utara, dan United Kingdom, hari ini mengumumkan bahawa Syarikat telah menerima surat notis bertulis ( “Surat Notifikasi”) daripada Jabatan Kelayakan Senarai Bursa Saham Nasdaq LLC (“Nasdaq”) pada 20 Dis 2023 memberitahu Syarikat bahawa ia tidak mematuhi keperluan harga tawaran minimum yang ditetapkan dalam Peraturan Pencantuman Senarai Bursa Saham Nasdaq untuk pengekalan senarai di Nasdaq.

Peraturan Pencantuman Senarai Bursa Saham Nasdaq 5550(a)(2) memerlukan sekuriti tersenarai untuk mengekalkan harga tawaran minimum AS$1.00 seunit, dan Peraturan Pencantuman Senarai Bursa Saham Nasdaq 5810(c)(3)(A) menyatakan bahawa kegagalan memenuhi keperluan harga tawaran minimum wujud jika kekurangan itu berterusan untuk tempoh 30 hari perniagaan berturut-turut. Berdasarkan harga tawaran penutup saham depositari Amerika Syarikat untuk 30 hari perniagaan berturut-turut dari 6 November 2023 hingga 19 Disember 2023, Syarikat tidak lagi memenuhi keperluan harga tawaran minimum.

Surat Notifikasi ini tidak memberi kesan kepada senarai Syarikat di Pasaran Modal Nasdaq pada masa ini. Menurut Peraturan Pencantuman Senarai Bursa Saham Nasdaq 5810(c)(3)(A), Syarikat telah diberi 180 hari kalendar, atau sehingga 17 Jun 2024, untuk memulihkan pematuhan dengan Peraturan Pencantuman Senarai Bursa Saham Nasdaq 5550(a)(2). Untuk memulihkan pematuhan, saham depositari Amerika Syarikat mesti mempunyai harga tawaran penutup sekurang-kurangnya AS$1.00 untuk tempoh minimum 10 hari perniagaan berturut-turut. Sekiranya Syarikat tidak dapat memulihkan pematuhan menjelang 17 Jun 2024, Syarikat mungkin layak mendapat masa tambahan untuk memulihkan pematuhan atau mungkin menghadapi penyingkiran senarai.

Operasi perniagaan Syarikat tidak terjejas oleh penerimaan Surat Notifikasi ini. Syarikat bercadang untuk memantau harga tawaran penutup saham depositari Amerikanya dan mungkin, jika wajar, mempertimbangkan pelaksanaan pilihan yang tersedia, termasuk tetapi tidak terhad kepada pelaksanaan pecahan saham terbalik bagi saham depositari Amerika yang dikeluarkan, untuk memulihkan pematuhan dengan keperluan harga tawaran minimum di bawah Peraturan Pencantuman Senarai Bursa Saham Nasdaq.

Mengenai Yoshitsu Co., Ltd

Beribu pejabat di Tokyo, Jepun, Yoshitsu Co., Ltd adalah pengedar dan pengedar borong produk kecantikan dan kesihatan Jepun, barangan harian, produk mewah, produk elektronik, serta produk lain di Hong Kong, China daratan, Jepun, Amerika Utara, dan United Kingdom. Syarikat menawarkan pelbagai produk kecantikan (termasuk kosmetik, penjagaan kulit, wangi-wangian, dan produk penjagaan badan), produk kesihatan (termasuk ubat tanpa preskripsi, makanan tambahan, dan bekalan perubatan dan peralatan), barangan harian (termasuk barangan rumah), produk mewah (termasuk jam tangan berjenama, wangi-wangian, beg tangan, pakaian, dan perhiasan), produk elektronik (termasuk produk permainan hiburan), dan produk lain (termasuk makanan dan minuman beralkohol). Syarikat kini menjual produknya melalui kedai fizikal terus, kedai dalam talian, dan kepada francais dan pelanggan borong. Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat di .

Kenyataan Prospektif

Beberapa kenyataan dalam kenyataan akhbar ini adalah kenyataan prospektif dalam maksud Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1934, seperti yang dinyatakan semula, dan seperti yang ditakrifkan dalam Akta Pembaikan Tuntutan Sivil Pelaburan Persendirian Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui serta berdasarkan jangkaan masa depan dan tren kewangan yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi keadaan kewangannya, keputusan operasinya, strategi perniagaannya, dan keperluan kewangannya. Pelabur boleh mengenal pasti kenyataan prospektif ini melalui perkataan atau ungkapan seperti “mungkin,” “akan,” “dijangka,” “bertujuan,” “menganggarkan,” “berniat,” “merancang,” “percaya,” “berpotensi,” “terus,” “kemungkinan,” atau ungkapan lain yang serupa. Syarikat tidak menanggung kewajipan untuk mengemas kini kenyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan seterusnya yang berlaku atau perubahan dalam jangkaannya, kecuali mungkin diperlukan oleh undang-undang. Selain itu, terdapat ketidakpastian mengenai penyebaran lebih lanjut virus COVID-19, atau kejadian gelombang kes baru, dan impak yang mungkin terhadap operasi Syarikat, permintaan untuk produk Syarikat, rantai bekalan global, dan aktiviti ekonomi secara umum. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi benar, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang dijangka dan menggalakkan pelabur memeriksa faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depan Syarikat dalam penyata pendaftaran dan laporan lain Syarikat kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Yoshitsu Co., Ltd
Jabatan Hubungan Pelabur
E-mel:

Ascent Investor Relations LLC
Tina Xiao
Presiden
Telefon: 1-646-932-7242
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.