WiMi Umumkan Penjanaan Rangkaian Neural Buatan Menggunakan Algoritma Kecerdasan Kumpulan

(SeaPRwire) –   Kuala Lumpur, 20 Disember 2023 — WiMi Hologram Cloud Inc. (NASDAQ: WIMI) (“WiMi” atau “Syarikat”) penyedia teknologi Augmented Reality (“AR”) Hologram Global terkemuka, hari ini mengumumkan bahawa ia telah menggunakan algoritma kecerdasan kumpulan untuk mengoptimumkan rangkaian neural tiruan. Algoritma ini memudahkan proses menentukan struktur rangkaian dan latihan rangkaian neural tiruan. Algoritma kecerdasan kumpulan lebih baik dalam mencari berat sambungan dan bias yang optimum semasa latihan berbanding algoritma tradisional.

Algoritma kecerdasan kumpulan adalah algoritma optimasi meta-heuristik yang diilhamkan oleh pemerhatian corak tingkah laku kumpulan haiwan dan serangga apabila persekitaran berubah. Algoritma ini menggunakan tingkah laku kolektif yang sederhana bagi organisma biologi tertentu untuk menjana kecerdasan kumpulan. Ini membolehkan algoritma kecerdasan kumpulan menyelesaikan masalah optimisasi yang kompleks dengan menggunakan interaksi antara kumpulan ejen carian buatan dan persekitaran. Algoritma kecerdasan kumpulan boleh menyelesaikan pelbagai jenis masalah optimisasi, termasuk optimisasi berterusan, diskret atau multi-objektif. Oleh itu, ia mempunyai pelbagai aplikasi dalam pelbagai bidang.

WiMi menggunakan algoritma kecerdasan kumpulan untuk mengoptimumkan rangkaian neural tiruan bagi meningkatkan keupayaan umum rangkaian neural tiruan dengan mengoptimumkan berat sambungan, berat dan bias atau struktur rangkaian. Berikut adalah langkah-langkah algoritma:

Tentukan struktur dan parameter rangkaian neural: Menetapkan dan menyesuaikan struktur dan parameter rangkaian neural mengikut masalah khusus, seperti bilangan lapisan, bilangan neuron setiap lapisan, fungsi aktivasi dan sebagainya.

Sediakan set data latihan: Memilih set data latihan yang sesuai untuk melatih rangkaian neural.

Inisialisasikan set data: Menjana secara rawak satu set penyelesaian sebagai penyelesaian berpotensi kepada masalah, mewakili set data awal.

Hitung kecekapan: Fungsi kecekapan ditakrifkan berdasarkan sifat masalah dan digunakan untuk menilai kualiti setiap penyelesaian. Dalam konteks optimisasi rangkaian neural, ini boleh termasuk mengira ralat antara output rangkaian dan label sebenar sebagai kecekapan.

Cari: Mengemas kini setiap penyelesaian dalam populasi mengikut peraturan kemas kini tertentu (contohnya, peraturan kemas kini berdasarkan pemodelan langkah pergerakan organisma berkumpulan, seperti PSO, AFSA & SFLA) atau peraturan kemas kini ditetapkan mengikut mekanisme algoritma tertentu (contohnya, ACO). Kecekapan dan faktor stokastik setiap penyelesaian dipertimbangkan dalam kemas kini untuk meningkatkan kecekapan carian.

Syarat penamatan: Memastikan proses memenuhi syarat penamatan tertentu, seperti mencapai bilangan maksimum preset atau mencari penyelesaian yang memuaskan.

Ujian dan penilaian: Menguji dan menilai rangkaian neural dioptimumkan menggunakan set data ujian untuk mengesahkan prestasinya dan keupayaan umum.

Algoritma optimisasi kecerdasan kumpulan adalah kaedah carian stokastik berkebarangkalian, jadi hasil optimisasi yang diperoleh tidak semestinya penyelesaian yang terbaik, tetapi biasanya penyelesaian yang lebih baik. Selain itu, WiMi akan memasukkan teknik lain seperti pemilihan ciri dan pra-pemprosesan data untuk meningkatkan lagi prestasi dan keupayaan umum rangkaian neural.

Mengenai WIMI Hologram Cloud
WIMI Hologram Cloud, Inc. (NASDAQ: WIMI) adalah pembekal penyelesaian teknikal komprehensif fokus pada bidang profesional termasuk perisian HUD holografik AR automotif, LiDAR pulsa holografik 3D, peralatan medan cahaya lapangan holografik yang dipasang di kepala, semikonduktor holografik, perisian awan holografik, navigasi kereta holografik dan lain-lain. Perkhidmatan dan teknologi AR holografiknya termasuk aplikasi automotif AR holografik, teknologi LiDAR pulsa holografik 3D, teknologi semikonduktor penglihatan holografik, pembangunan perisian holografik, teknologi pengiklanan AR holografik, teknologi hiburan AR holografik, pembayaran SDK AR holografik, komunikasi holografik interaktif dan teknologi AR holografik lain.

Kenyataan Selamat
Kenyataan rancangan ini mengandungi “kenyataan terhadap masa depan” mengikut Private Securities Litigation Reform Act 1995. Kenyataan masa depan ini boleh dikenal pasti dengan istilah seperti “akan”, “dijangka”, “mengantisipasi”, “masa hadapan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan” dan ungkapan serupa. Pernyataan yang bukan merupakan fakta sejarah termasuk pernyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan syarikat, adalah kenyataan masa depan. Antara lain, gambaran perniagaan dan petikan pengurusan dalam kenyataan akhbar ini dan rancangan strategik dan operasi syarikat mengandungi kenyataan masa depan. Syarikat juga mungkin membuat kenyataan masa depan secara lisan atau bertulis dalam laporan berkala kepada Suruhanjaya Sekuriti AS (“SEC”) dalam Borang 20-F dan 6-K, laporan tahunan kepada pemegang saham, kenyataan akhbar, dan bahan bertulis lain, dan dalam pernyataan lisan dibuat oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga.

Kenyataan masa depan mengandungi risiko dan ketidakpastian tertentu. Beberapa faktor mungkin menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan masa depan, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: matlamat dan strategi Syarikat; pembangunan perniagaan, kewangan dan keputusan masa hadapan Syarikat; pertumbuhan dijangka industri AR holografik; dan jangkaan Syarikat mengenai permintaan dan penerimaan pasaran produk dan perkhidmatannya.

Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini dan yang lain termasuk dalam laporan tahunan Syarikat pada Borang 20-F dan laporan semasa pada Borang 6-K dan dokumen lain yang difailkan dengan SEC. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan akhbar ini adalah pada tarikh kenyataan akhbar ini. Syarikat tidak menanggung sebarang obligasi untuk mengemas kini mana-mana kenyataan masa depan kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Hubungi
WIMI Hologram Cloud Inc.
E-mel: pr@wimiar.com
TEL: 010-53384913

ICR, LLC
Robin Yang
Tel: +1 (646) 975-9495
E-mel: wimi@icrinc.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.