Gorilla Memperluaskan Kehadiran Global dengan Syarikat Agihan Baru di Mesir dan Berkomitmen untuk Menyokong Pertumbuhan Serantau sebanyak sehingga $100 Juta

(SeaPRwire) –   • Komitmen untuk melabur sehingga AS $ 100 juta menggariskan dedikasi untuk menyumbang kepada pembangunan wilayah

• Membolehkan Gorilla mengurus operasi dan menyokong pelanggan di Mesir dan Wilayah Timur Tengah yang lebih luas dengan cekap

LONDON, 20 Disember 2023 — Gorilla Technology Group Inc. (“Gorilla”) (NASDAQ: GRRR), pembekal global Smart Country AI, teknologi IoT dan Siberkeselamatan, dengan bangganya mengumumkan penubuhan syarikat agihan baru Gorilla Distribution Partners di Mesir, menandakan titik perubahan penting dalam strategi ekspansi global syarikat.

Keputusan untuk menubuhkan operasi di Mesir datang sebagai sebahagian daripada komitmen Gorilla untuk memenuhi permintaan yang berkembang pesat untuk penyelesaian perisian dan perkakasan IT terkemuka di wilayah Timur Tengah yang lebih luas. Gorilla Distribution Partners akan terletak secara strategik di Kaherah, membolehkan Gorilla memperkukuh kepuasan pelanggan secara keseluruhan dengan menyusun semula rantai bekalan, mengurus logistik dengan cekap, dan memastikan penghantaran tepat masa.

“Kami gembira untuk menubuhkan syarikat agihan kami di Mesir,” kata Tofiq Quershi, Pengurus Besar Gorilla Distribution Partners. “Mesir menawarkan peluang menarik bagi Gorilla untuk mengukuhkan kehadiran dan menyokong pelanggannya di wilayah ini dengan lebih baik. Penggalian ini mencerminkan komitmen kami untuk memberikan produk dan perkhidmatan IT cemerlang kepada pelanggan kami di Mesir dan Timur Tengah, menggariskan keyakinan kami dalam potensi pertumbuhan wilayah ini.”

Jay Chandan, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Gorilla Technology Group, berkomen, “Kami menyaksikan masa depan yang menarik, kerana landskap agihan IT mengalami perubahan transformasi, daripada kedudukan pertengahan model dua peringkat ke peranan pusat dalam model ekosistem. Kami komited untuk memimpin ekosistem agihan teknologi di wilayah ini dengan memeluk dan memahami perubahan dinamik yang berlaku. Penubuhan Gorilla Distribution Partners secara tempatan meluaskan keupayaan kami untuk berada di garis hadapan memupuk pertumbuhan teknologi transformasi dan menangkap peluang pertama di Mesir dan wilayah Timur Tengah.”

Chandan terus, “Memulakan ekspansi yang ambisius ke Mesir, kami komited untuk pelaburan sehingga AS $ 100 juta dalam tempoh beberapa tahun akan datang. Inisiatif ini melangkaui pertumbuhan perniagaan semata-mata. Lebih penting lagi, ia adalah tentang membina ekosistem yang makmur. Strategi kami termasuk penciptaan peluang pekerjaan baru, pembangunan bakat tempatan melalui program peningkatan kemahiran dan usaha yang ditujukan untuk meningkatkan daya saing Mesir sebagai destinasi pelaburan utama. Matlamat kami bukan sahaja untuk menyumbang kepada pertumbuhan ekonomi tempatan dan kebangsaan, tetapi juga untuk menubuhkan peluang ekonomi mampan bagi tenaga kerja Mesir. Kami teguh dalam komitmen untuk membina perkongsian yang kukuh dengan perniagaan dan pemangku kepentingan tempatan, setia kepada etos kami untuk pertumbuhan mampan dan saling menguntungkan.”

Tentang Gorilla Technology Group Inc.

“Memberdayakan Hari Esok Anda”

Gorilla, beribu pejabat di London, UK, adalah pembekal global dalam Intelligence Keselamatan, Intelligence Rangkaian, Intelligence Perniagaan dan teknologi IoT. Gorilla menyediakan pelbagai penyelesaian, termasuk Smart City, Rangkaian, Video, Konvergensi Keselamatan dan IoT merentasi beberapa sektor seperti Kerajaan & Layanan Awam, Pembuatan, Telekom, Runcit, Pengangkutan & Logistik, Kesihatan dan Pendidikan.

Visi Syarikat adalah untuk memberdayakan hari esok yang terhubung melalui teknologi inovatif dan transformasi. Gorilla membayangkan dunia di mana sambungan licin melangkaui sempadan, melimpahkan kehidupan, industri dan masyarakat.

Komitmen Gorilla adalah untuk memimpin dalam memperkenalkan penyelesaian pemotong hadapan yang menghubungkan jurang, memupuk kolaborasi dan memberi inspirasi kemajuan. Dengan terus menerokai sempadan teknologi, Syarikat bertujuan untuk mencipta ekosistem di mana individu, perniagaan dan masyarakat maju dalam era daya kuasa digital.

Melalui inovasi berterusan, amalan beretika dan dedikasi yang teguh terhadap kualiti, Gorilla berusaha untuk membentuk masa depan di mana setiap interaksi, transaksi dan pengalaman dipertingkatkan oleh kuasa teknologi.

Untuk maklumat lanjut, layari Gorilla-Technology.com.

Kenyataan Prospektif

Kenyataan media ini mengandungi “kenyataan prospektif” dalam maksud “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaharuan Litigasi Sekuriti Persendirian 1995. Keputusan sebenar Gorilla mungkin berbeza daripada jangkaan, anggaran dan ramalannya dan oleh itu, anda tidak harus bergantung kepada kenyataan prospektif ini sebagai ramalan peristiwa masa depan. Kenyataan prospektif ini termasuk, tanpa had, kenyataan merujuk kepada kontrak Gorilla dengan Kerajaan Mesir, pembangunan pasaran untuk produk keselamatan kerajaan pintar dan kesan mengintegrasikan produk keselamatan kerajaan pintar. Kenyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang signifikan yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada keputusan yang dijangka.

Media Contact:
Jeff Fox
The Blueshirt Group untuk Gorilla
+1 (415) 828-8298

Hubungan Pelabur Kontak:
Gary Dvorchak
The Blueshirt Group untuk Gorilla
+1 (323) 240-5796

Scott McCabe
The Blueshirt Group untuk Gorilla
+1 (917) 434-3275

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.