WiMi Membina Kerangka Kerja Pengkomputeran Heterogen yang Cekap dan Sesuai dengan Blockchain

(SeaPRwire) –   Beijing, 27 Disember 2023 — WiMi Hologram Cloud Inc. (NASDAQ: WIMI) (“WiMi” atau “Syarikat”) penyedia teknologi Hologram Augmented Reality (“AR”) terkemuka di dunia hari ini mengumumkan bahawa dengan menggabungkan pelayan awan, komputer umum dan FPGA, WiMi telah membina rangka kerja pengkomputeran heterogen blok rantai bernama “Rangka Kerja HeteroBlock”. Rangka kerja ini dirancang untuk menyediakan pengguna dengan perkhidmatan pengkomputeran blok rantai yang cekap, fleksibel dan boleh dipercayai untuk memenuhi permintaan pengkomputeran yang semakin meningkat.

Teras Rangka Kerja HeteroBlock terletak pada keupayaannya untuk mengendalikan nod heterogen. Dalam kaedah pengkomputeran isomorfik blok rantai tradisional, semua nod mempunyai keupayaan pengkomputeran yang sama, yang mengehadkan prestasi dan skalabiliti blok rantai setakat tertentu. Sebaliknya, Rangka Kerja HeteroBlock memanfaatkan sepenuhnya kelebihan pelbagai nod dengan menugaskan tugas pengkomputeran yang berbeza kepada nod heterogen, yang merealisasikan keupayaan pengkomputeran yang lebih cekap dan ekonomik. Ini tidak sahaja meningkatkan penggunaan sumber pengkomputeran tetapi juga membawa lebih banyak kemungkinan untuk aplikasi blok rantai. Dengan sokongan Rangka Kerja HeteroBlock, blok rantai boleh disesuaikan lebih baik untuk pelbagai skenario, daripada urus niaga kewangan hingga pengurusan rantai bekalan, dan daripada pengesahan identiti digital hingga interaksi peranti IoT. Rangka Kerja HeteroBlock menyediakan cara baru pengkomputeran untuk nod pengkomputeran umum dan nod heterogen, dengan menggabungkannya dengan protokol komunikasi dan algoritma perisian yang berkaitan untuk meningkatkan struktur rangkaian blok rantai, dan menyediakan infrastruktur yang kuat untuk pelaksanaan kontrak pintar dan pelaksanaan tugas pengkomputeran.

Rangka Kerja HeteroBlock, dengan menggabungkannya dengan pelbagai protokol komunikasi dan algoritma perisian, menyediakan sokongan yang lebih fleksibel dan kuat kepada aplikasi blok rantai. Selain itu, rangka kerja ini mengurangkan kos pengkomputeran dengan mengoptimumkan pengalokasian dan pelaksanaan tugas pengkomputeran, yang membolehkan teknologi blok rantai digunakan dalam lebih banyak bidang.

Rangka Kerja HeteroBlock terdiri daripada empat modul: melalui modul kawalan data untuk mengurus data yang akan dihantar; melalui modul penghantaran peluit seri, untuk menyempurnakan fungsi penghantaran data; melalui modul penerimaan peluit seri, untuk merealisasikan fungsi penerimaan data; melalui modul data utama untuk menyempurnakan fungsi notifikasi bit data. Rangka kerja ini merealisasikan fungsi berkaitan blok rantai melalui interaksi setiap isyarat dalam domain masa. Dalam Rangka Kerja HeteroBlock, setiap komputer tempatan, pelayan awan, dan FPGA dianggap sebagai nod blok rantai. Nod-nod ini bekerja sama untuk mempercepat pengkomputeran tingkah laku blok rantai untuk membentuk sistem blok rantai lengkap. Di antaranya, FPGA, sebagai nod pengkomputeran heterogen, mampu melaksanakan tugas seperti pengkomputeran asimetri, pengkomputeran hash, generasi blok, dan pengkomputeran konsensus.

Apabila transaksi berlaku, akaun yang memulakan transaksi perlu ditandatangani secara digital menggunakan kunci peribadi, yang boleh disahkan oleh kunci awam yang sepadan. Sekali nod berjaya disahkan, data transaksi direkod dan dihantar ke komputer tempatan untuk disimpan. Sebelum setiap blok dibungkus, algoritma konsensus mengira nod yang menerima minat membungkus blok. Nod itu kemudiannya menyelaraskan maklumat transaksi pada setiap nod semasa tempoh itu. Maklumat transaksi dihashkan oleh algoritma untuk menghasilkan nilai hash, dan nilai hash blok sebelumnya dipertahankan untuk mengekalkan struktur berseri blok rantai. Akhirnya, blok-blok yang dibungkus diseragamkan kepada nod-nod lain melalui rangkaian komunikasi dan nilai ciri blok yang dibungkus dihantar ke komputer tempatan untuk paparan dan penyimpanan melalui peluit seri.

Rangka Kerja HeteroBlock WiMi merevolusikan pengkomputeran blok rantai. Dengan menggabungkan protokol komunikasi dan algoritma perisian yang relevan, rangka kerja ini meningkatkan struktur rangkaian blok rantai dan menyediakan sokongan kuat untuk nod pengkomputeran umum dan heterogen. Ini tidak sahaja meningkatkan prestasi dan skalabiliti blok rantai tetapi juga menyediakan lebih banyak kemungkinan untuk aplikasi blok rantai dalam pelbagai skenario. Dengan kemajuan teknologi yang berterusan dan perkembangan skenario aplikasi, Rangka Kerja HeteroBlock dijangka akan menjadi batu asas penting pengkomputeran blok rantai masa depan, memimpin teknologi blok rantai ke masa depan yang lebih luas.

Mengenai WIMI Hologram Cloud
WIMI Hologram Cloud, Inc. (NASDAQ: WIMI) adalah penyedia penyelesaian teknikal hologram komprehensif awan yang memberi tumpuan kepada bidang profesional termasuk perisian HUD hologram automotif AR, LiDAR 3D hologram pulsa medan terpancar, peralatan medan cahaya medan terpancar yang dipakai di kepala, semikonduktor hologram, perisian awan hologram, navigasi kereta hologram, dan lain-lain. Perkhidmatan dan teknologi AR hologramnya termasuk aplikasi automotif AR hologram, teknologi LiDAR pulsa 3D hologram, teknologi semikonduktor penglihatan hologram, pembangunan perisian hologram, teknologi pengiklanan AR hologram, teknologi hiburan AR hologram, pembayaran ARSDK, komunikasi interaktif hologram, dan teknologi AR hologram lain.

Kenyataan Selamat
Kenyataan pers ini mengandungi “kenyataan prospektif” dalam makna Private Securities Litigation Reform Act 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti melalui istilah seperti “akan”, “dijangka”, “diramalkan”, “masa depan”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan” dan ungkapan serupa. Pernyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk pernyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Syarikat, adalah kenyataan prospektif. Antara lain, gambaran perniagaan dan petikan pengurusan dalam kenyataan akhbar ini dan rancangan strategik dan operasi Syarikat mengandungi kenyataan prospektif.

Syarikat mungkin juga membuat kenyataan prospektif secara bertulis atau lisan dalam laporan berkala kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (“SEC”) dalam Borang 20-F dan 6-K, laporan tahunan kepada pemegang saham, kenyataan akhbar, dan pernyataan lisan yang dibuat oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga. Kenyataan prospektif melibatkan risiko dan ketidakpastian tertentu. Beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada matlamat dan strategi Syarikat; perkembangan perniagaan, kewangan dan keputusan Syarikat pada masa hadapan; pertumbuhan yang dijangka industri AR hologram; dan jangkaan Syarikat mengenai permintaan dan penerimaan pasaran terhadap produk dan perkhidmatannya.

Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam laporan tahunan Syarikat pada Borang 20-F dan laporan semasa pada Borang 6-K dan dokumen lain yang difailkan dengan SEC. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan akhbar ini adalah pada tarikh kenyataan akhbar ini. Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini sebarang kenyataan prospektif kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Hubungan
WIMI Hologram Cloud Inc.
E-mel: pr@wimiar.com
TEL: 010-53384913

ICR, LLC
Robin Yang
Tel: +1 (646) 975-9495
E-mel: wimi@icrinc.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.