Spencer Jones Dipromosikan ke Ketua Pegawai Eksekutif Lapovations

Syarikat mempromosikan Jones ke CEO untuk memacu perkongsian strategik, inovasi, dan pertumbuhan jualan.

Fayetteville, Arkansas Nov 2, 2023  – Lapovations, sebuah syarikat peranti perubatan mencipta satu platform produk inovatif untuk meningkatkan laparaskopi, berbangga mengumumkan penaikan pangkat Spencer Jones daripada peranannya sebagai Ketua Pegawai Teknologi & VP Jualan ke Ketua Pegawai Eksekutif. Jones menggantikan Jared Greer, yang telah menerima peranan sebagai Ketua Pegawai Eksekutif di Bladder & Bowel Institute, penyedia terapi maju terkemuka di dunia untuk kawalan pundi kencing dan usus. Greer akan kekal sebagai Pengerusi Lembaga untuk Lapovations sementara meninggalkan penglibatan dalam operasi harian.

Seorang penginovator klinikal dan jururawat berdaftar secara profesional, Jones mengasaskan syarikat peranti perubatan Fayetteville, AR Lineus Medical pada tahun 2015 dan, sebagai Ketua Pegawai Teknologi, memimpin usaha inovasi dan klinikal syarikat. Semasa itu, Lineus membawa SafeBreak® Vascular daripada idea ke kelulusan FDA, dengan memperoleh beberapa paten AS dan antarabangsa sepanjang jalan.

Jones mula bekerja dengan Lapovations pada tahun 2020, pertama kali berkhidmat sebagai Pengarah Penyelidikan & Pembangunan sebelum dipromosikan ke Ketua Pegawai Teknologi & VP Jualan pada tahun 2022.

Mengenai peralihan ke CEO, Greer memberi nota, “Keahlian Spencer, disamping dedikasinya kepada penyelesaian perubatan inovatif, membuatkan beliau calon yang sempurna untuk memandu Lapovations ke babak berikutnya. Pengalamannya dengan kedua-dua Lapovations dan Lineus Medical mewakili komitmennya dan keupayaannya untuk meningkatkan penjagaan pesakit. Saya yakin dengan kepimpinan Spencer dan keupayaannya untuk memacu pertumbuhan dan inovasi untuk Lapovations.”

Jones menyatakan rasa terima kasih dan semangatnya untuk peranan baru, “Memimpin Lapovations adalah satu penghormatan dan cabaran yang saya terima dengan penuh semangat. Meneruskan warisan inovasi dan penyelesaian berfokuskan pesakit kekal sebagai keutamaan, dan saya bersemangat untuk melaksanakan inisiatif strategik yang sedang dirancang. Kepimpinan Jared telah meletakkan asas yang kukuh, dan saya bersemangat untuk memacu misi kami ke hadapan.”

“Gaya kepimpinan Spencer, disamping latar belakang inovasi klinikalnya, akan menjadi penting untuk usaha masa depan kami,” kata Ketua Operasi Nhiem Cao, “Saya gembira dengan peralihannya ke CEO dan berharap kerjasama berterusan kami ketika kami mendorong Lapovations ke aras yang lebih tinggi.”

Produk utama Lapovations, AbGrab®, adalah peranti bantuan pembedahan revolusionari yang membolehkan pakar bedah mengangkat dinding perut dengan lebih boleh dipercayai dan kurang invasif pada permulaan laparaskopi, atau pembedahan invasif minimum perut. AbGrab®, dilancarkan pada suku keempat 2022, mempunyai wakil jualan di 19 buah negeri di AS dan sedang mengkaji pengedaran antarabangsa.

Walaupun seringkali bahagian terpendek prosedur laparaskopik, entry perut laparaskopik menyumbang ~50% komplikasi laparaskopik serius dan tuntutan berkaitan laparaskopi[1],[2]. Untuk mengurangkan risiko ini, pakar bedah akan mengangkat dinding perut sebelum entry, tetapi teknik pengangkatan semasa boleh tidak boleh dipercayai atau invasif. AbGrab® menggunakan hisapan untuk memberikan cara yang lebih boleh dipercayai dan kurang invasif untuk meninggikan dinding perut.

Mengenai Lapovations

Lapovations, LLC adalah syarikat peranti perubatan mencipta satu platform produk inovatif untuk meningkatkan laparaskopi atau pembedahan invasif minimum perut. Produk pertama syarikat, AbGrab®, adalah peranti baru yang menggunakan hisapan untuk mengangkat dinding perut pada permulaan prosedur. AbGrab® lebih boleh dipercayai dan kurang invasif berbanding kaedah pengangkatan semasa. Untuk maklumat lanjut hubungi: mediarelations@lapovations.com atau lawati www.lapovations.com

1. Thepsuwan, J., Huang, K., Wilamarta, M., Adlan, A., Manvelyan, V. and Lee, C., 2013. Prinsip entry perut selamat dalam pembedahan ginekologi laparaskopik. Gynecology and Minimally Invasive Therapy, 2(4), pp.105-109 [Diakses 1 September 2021].

2. Jansen, F., Kolkman, W., Bakkum, E., de Kroon, C., Trimbos-Kemper, T. and Trimbos, J., 2004. Komplikasi laparaskopi: Siasatan mengenai teknik entry tertutup berbanding terbuka. American Journal of Obstetrics and Gynecology, 190(3), pp.634-638 [Diakses 1 September 2021].

Hubungan Media

Lapovations

mediarelations@lapovations.com

1722 N College Ave, Ste C #159

http://www.lapovations.com

Sumber :Lapovations