Summit Pelaburan Trans Afrika Mengumpul Momentum dengan Penyertaan Pelbagai

Trans Africa Investment Summit brings together diverse community

Membentuk Kerjasama Pembangunan antara Afrika dan Diaspora

Entebbe, Pusat November 2, 2023 ¬†–¬†Persidangan Pelaburan Antara Afrika yang sangat dinanti akan berlangsung dari 9 hingga 11 November 2023, di Hotel Pantai Anderita yang menakjubkan di tepi Tasik Victoria di Entebbe, Uganda. Dengan senarai negara yang menyertai yang menarik dan senarai penceramah yang menyeronokkan, acara ini dijangka menjadi pusat inovasi, kerjasama dan peluang pelaburan.

Setakat hari ini, Persidangan Pelaburan Antara Afrika telah mendapat sokongan daripada pelbagai negara, memaparkan kehadiran global yang benar-benar beragam. Senarai negara yang mengesahkan termasuk Uganda, Amerika Syarikat, Ghana, Nigeria, Afrika Selatan, Republik Demokratik Congo, Gabon, Cameroon, Kanada, Rwanda, Kenya, Burundi, Madagascar, Indonesia, India, Zimbabwe, Somaliland, Somalia, Zambia, Namibia, United Kingdom, South Sudan, Emiriah Arab Bersatu, Tanzania, Malawi, Angola, dan Sweden.

Tema persidangan ini adalah “Destinasi Afrika: Membentuk Kerjasama Pembangunan antara Afrika dan Diaspora.” Acara ini bertujuan untuk memudahkan perdagangan antara negara-negara Afrika dan dunia, menyediakan platform rangkaian fizikal untuk menghubungi pelanggan dan rakan kongsi potensi sambil menarik peluang pelaburan untuk pertumbuhan perniagaan.

Dihoskan oleh Pilot International:

Pilot International, diketuai oleh Pengerusi Robinah Nanyunja, seorang wanita perniagaan terkemuka dari Uganda, akan menjadi tuan rumah acara ini. Ini menandakan tahun kedua berturut-turut Uganda dipilih sebagai negara tuan rumah, menekankan peranan semakin pentingnya sebagai hab perniagaan dan pelaburan serantau.

Sektor-sektor Yang Menyertai:

Persidangan Pelaburan Antara Afrika akan merangkumi pelbagai sektor, termasuk Tenaga Diperbaharui, Tenaga Hijau, Perubahan Iklim, Pelaburan Lintas Benua, Pertanian, Agribisnis, Industri Makanan, Produk Organik, Perkhidmatan Perundingan Perniagaan, Perlombongan, Minyak dan Gas, Insurans, Pembiayaan PKS, Pembangunan Lestari, Kepimpinan, Keusahawanan, Perdagangan Global dan Lintas Sempadan, E-dagang, Pemasaran, Pembinaan Jenama, Pelancongan, Sukan, Pengangkutan, Infrastruktur, Kerangka Undang-undang untuk Pelaburan, dan Hak Harta Intelek.

Penceramah dan Sesi Utama:

Acara ini akan menampilkan sesi-sesi yang memberi maklumat, termasuk upacara pembukaan dengan penceramah utama seperti Duli Yang Maha Mulia Ratu Ameenata dari Ghana, Duli Yang Maha Mulia Ratu Sylvia Nagginda Nabagereka, Ratu Buganda, dan pemimpin-pemimpin terkemuka lain.

Dalam sesi “Tenaga Diperbaharui & Perlombongan”, pakar akan membincangkan topik berkaitan dengan menyediakan tenaga Afrika dengan tenaga diperbaharui, cabaran yang dihadapi oleh penambang berskala kecil di Afrika, dan pelaburan hijau.

Sesi “Kerjasama Afrika – Diaspora” akan mengkaji pembiayaan, pemberdayaan wanita, pelancongan, francais, dan strategi untuk menghubungkan jurang ekonomi antara Afrika dan Diaspora.

Acara ini juga termasuk peluang melawat tapak dan “Forum Wanita Keusahawanan Afrika” yang akan membincangkan pengurusan pasukan yang berkesan untuk PKS, perlindungan hak harta intelek, memperkasakan keusahawanan inovatif, dan mempercepat pertumbuhan dalam pertanian dan PKS yang diterajui wanita.

Sesi “Perhubungan Perniagaan & Rangkaian” akan menyediakan peluang berharga untuk sambungan perniagaan ke perniagaan, pelabur ke perniagaan, pelabur ke pelabur, dan pelabur ke kerajaan.

Persidangan ini akan ditutup dengan upacara penutupan anugerah yang meriah dengan Duli Yang Maha Mulia Ratu Best Kemigisha, Ratu Tooro sebagai Tetamu Kehormat.

Untuk pertanyaan media dan maklumat lanjut, sila hubungi Delilah Aisu di shiftenterpriseacademy@gmail.com atau lawati laman web acara di www.pilot-int.com.

Sertai kami di Persidangan Pelaburan Antara Afrika di Entebbe, Uganda, dan menjadi sebahagian daripada platform unik ini untuk membentuk kerjasama pembangunan antara Afrika dan Diaspora, mengkaji peluang pelaburan, dan menghubungi profesional berfikiran sama dari seluruh dunia.

Pendaftaran masih terbuka

E-mel: rknanyunja@gmail.com

Hubungan Media:

Delilah Aisu

E-mel: shiftenterpriseacademy@gmail.com

Laman Web: www.pilot-int.com

Tentang Pilot International

Diasaskan pada tahun 2006 di Uganda, Pilot International adalah organisasi pembangunan antarabangsa yang dipacu sektor swasta yang bekerja dalam perkongsian di lebih 100 negara di seluruh dunia, yang tujuannya adalah untuk mempromosikan pembangunan lestari global.

Pilot International mempercepat pembangunan antarabangsa melalui penganjuran persidangan dan pameran antarabangsa; Menerbitkan untuk mengiklankan dan menyebarkan pelaburan, inovasi dan perusahaan di seluruh dunia; Perundingan dan Pelaksanaan projek pembangunan; Penyediaan perkhidmatan keahlian untuk memudahkan rangkaian dan transaksi perusahaan secara digital, serta mengiktiraf dan menghargai usahawan sosial.

Speakers for the Trans Africa Investment SummitHosts and sponsors of the Trans Atlantic Investment Summit

Hubungan Media

Pilot International

shiftenterpriseacademy@gmail.com

+256 772 508970

Home

Sumber :Pilot International