Smart Share Global Limited Menerima Kelulusan untuk Memindahkan ke Pasaran Saham Nasdaq dan Mempanjangkan Tempoh Pematuhan Harga Tawaran Minimum

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, China, Dis. 21, 2023 — Smart Share Global Limited (“Energy Monster” atau “Syarikat”) mengumumkan bahawa pada 20 Dis 2023, Bahagian Kelayakan Senarai Pasaran Saham Nasdaq LLC (“Nasdaq”) telah meluluskan permohonan Syarikat untuk memindahkan senarai depositori saham Amerika Syarikat (“ADS”), setiap satu mewakili dua saham biasa Kelas A Syarikat, daripada Pasaran Global Pilihan Nasdaq ke Pasaran Modal Nasdaq. Pemindahan dijangka berkuat kuasa pada pembukaan perniagaan pada 22 Dis 2023. Pemindahan senarai Syarikat ke Pasaran Modal Nasdaq tidak dijangka memberi sebarang kesan ke atas perdagangan ADS Syarikat. ADS Syarikat akan terus diperdagangkan tanpa gangguan di bawah simbol “EM”. Pasaran Modal Nasdaq beroperasi dengan cara yang hampir sama dengan Pasaran Global Pilihan Nasdaq, dan syarikat-syarikat di Pasaran Modal Nasdaq mesti memenuhi syarat-syarat tertentu dari segi kewangan dan tadbir urus korporat untuk layak terus disenaraikan.

Seperti yang telah didedahkan sebelum ini, pada 22 Jun 2023, Syarikat menerima surat daripada Nasdaq menunjukkan bahawa Syarikat tidak mematuhi Peraturan Senarai Nasdaq 5450(a)(1), memandangkan harga tawaran tertinggi ADS telah berada di bawah AS$1.00 setiap ADS untuk 30 hari perniagaan berturut-turut. Syarikat diberi tempoh 180 hari kalendar, atau sehingga 19 Dis 2023, untuk memulihkan pematuhan dengan keperluan harga tawaran minimum. Sebagai tindak balas, Syarikat telah memohon untuk memindahkan senarai ADSnya daripada Pasaran Global Pilihan Nasdaq ke Pasaran Modal Nasdaq.

Berhubung pemindahan ke Pasaran Modal Nasdaq, Nasdaq telah memberi Syarikat tempoh tambahan 180 hari kalendar, atau sehingga 17 Jun 2024, untuk memulihkan pematuhan dengan keperluan harga tawaran minimum untuk terus disenaraikan. Untuk memulihkan pematuhan, harga tawaran tertinggi ADS Syarikat mesti mencapai atau melebihi AS$1.00 setiap ADS selama sekurang-kurangnya 10 hari perniagaan berturut-turut pada atau sebelum 17 Jun 2024. Penentuan Nasdaq untuk memberi tempoh pematuhan tambahan 180 hari sebahagiannya berdasarkan Syarikat memenuhi keperluan terus disenaraikan di Pasaran Modal Nasdaq kecuali keperluan harga tawaran, dan Syarikat telah memberi notis bertulis mengenai niatnya untuk memperbaiki kekurangan semasa tempoh pematuhan tambahan, termasuk melaksanakan pemecahan saham balik atau menukar nisbah ADSnya kepada saham biasa Kelas A jika perlu.

Syarikat bercadang untuk terus memantau aktif harga tawaran ADSnya dan, jika wajar, akan mempertimbangkan pilihan yang tersedia untuk memulihkan pematuhan dengan keperluan harga tawaran minimum.

Tentang Smart Share Global Limited

Smart Share Global Limited (Nasdaq: EM), atau Energy Monster, adalah syarikat teknologi pengguna dengan misi untuk menghidupkan kehidupan seharian. Syarikat merupakan pembekal terbesar perkhidmatan pengecasan peranti mudah alih di China dengan bahagian pasaran terbesar. Syarikat menyediakan perkhidmatan pengecasan peranti mudah alih melalui bank kuasanya, yang ditempatkan di POIs seperti tempat hiburan, restoran, pusat membeli-belah, hotel, hab pengangkutan dan ruang awam. Pengguna boleh mengakses perkhidmatan dengan mengesan kod QR pada almari Energy Monster untuk melepaskan bank kuasa. Setakat 30 September 2023, Syarikat mempunyai 8.7 juta bank kuasa di 1,189,000 POIs merentasi lebih 2,000 daerah dan daerah peringkat daerah di China.

Hubungi Kami

Hubungan Pelabur
Hansen Shi
ir@enmonster.com

Kenyataan Selamat

Kenyataan ini mengandungi kenyataan prospektif. Kenyataan-kenyataan ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaharuan Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Dalam beberapa kes, kenyataan prospektif boleh dikenal pasti melalui perkataan atau ungkapan seperti “mungkin,” “akan,” “dijangka,” “sasaran,” “anggaran,” “berniat,” “merancang,” “mempercayai,” “berpotensi,” “terus,” “kemungkinan” atau ungkapan lain yang serupa. Syarikat juga mungkin membuat kenyataan prospektif bertulis atau lisan dalam laporan yang difailkan dengan, atau disampaikan kepada, Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (“SEC”), dalam laporan tahunan kepada pemegang saham, dalam rilis akhbar dan bahan bertulis lain dan dalam kenyataan lisan yang dibuat oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga. Kenyataan-kenyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Syarikat, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif melibatkan risiko dan ketidakpastian dalaman, dan beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: strategi Energy Monster; perkembangan perniagaan, kewangan dan prestasi masa depannya; kesan teknologi terkini terhadap penentuan harga dan permintaan perkhidmatannya; persaingan dalam industri perkhidmatan pengecasan peranti mudah alih; dasar dan peraturan kerajaan China yang memberi kesan kepada industri perkhidmatan pengecasan peranti mudah alih; perubahan pendapatan, kos atau perbelanjaannya; risiko bahawa COVID-19 atau risiko kesihatan lain di China atau seluruh dunia mungkin memberi kesan buruk ke atas operasinya atau keputusan kewangannya; dan keadaan ekonomi dan perniagaan secara umum di seluruh dunia dan China serta anggapan yang berkaitan dengan mana-mana yang disebut di atas. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam laporan Syarikat yang difailkan dengan SEC. Semua maklumat yang diberikan dalam rilis akhbar ini adalah pada tarikh rilis akhbar ini, dan Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini maklumat tersebut, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.