Silicon Motion Umumkan Peralihan Ketua Pegawai Kewangan

(SeaPRwire) –   TAIPEI, Taiwan dan MILPITAS, Calif., 25 April 2024 — Silicon Motion Technology Corporation (NasdaqGS: SIMO) (“Silicon Motion” atau “Syarikat”) hari ini mengumumkan bahawa Jason Tsai, kini VP IR dan Kewangan di Silicon Motion, telah dilantik sebagai Ketua Pegawai Kewangan Sementara Syarikat berkuat kuasa 25 April 2024. Encik Jason Tsai menggantikan Encik Riyadh Lai yang akan meletak jawatan sebagai Ketua Pegawai Kewangan, berkuat kuasa 25 April 2024.

Encik Riyadh Lai akan terus kekal bersama Syarikat di mana beliau akan terus menyokong inisiatif strategik dan pelaburan Syarikat untuk menyampaikan nilai kepada pemegang saham kami.

Wallace Kou, Ketua Pegawai Eksekutif Silicon Motion, berkata: “Kami berterima kasih kepada Riyadh dan sumbangan berharganya kepada Silicon Motion selaku Ketua Pegawai Kewangannya selama lebih 17 tahun. Riyadh merupakan pemimpin berpengalaman, dengan kefahaman mendalam terhadap Syarikat dan industri, dan saya yakin beliau akan terus memberikan perkhidmatan berharga kepada Syarikat.”

Encik Kou meneruskan, “Jason, selaku VP Kami untuk IR dan Kewangan, telah membuat sumbangan ketara kepada operasi kewangan kami yang kukuh dan keputusan kewangan Syarikat selama beberapa bulan kebelakangan ini. Jason, yang sebelum ini telah bersama Syarikat selama lebih 10 tahun, dan baru-baru ini menyertai semula, mempunyai latar belakang kewangan yang cemerlang dan memegang jawatan kepimpinan kanan dalam industri perkakasan, semikonduktor dan perisian. Beliau telah menunjukkan kejayaan dalam disiplin kewangan dan operasi utama, termasuk pengalaman dalam kewangan, FP&A, dan perancangan strategik.”

Syarikat telah memulakan proses carian untuk jawatan Ketua Pegawai Kewangan tetap.

MENGENAI SILICON MOTION:

Kami merupakan pemimpin global dalam membekalkan pengawal NAND flash untuk peranti penyimpanan pepejal. Kami membekalkan lebih pengawal SSD berbanding mana-mana syarikat lain di dunia untuk pelayan, PC dan peranti klien lain dan merupakan pembekal kandungan eMMC dan UFS terkemuka yang digunakan dalam telefon pintar, peranti IoT dan aplikasi lain. Kami juga membekalkan penyelesaian SSD berprestasi tinggi yang disesuaikan untuk data pusat hiperskala dan industri khas serta automotif. Pelanggan kami termasuk kebanyakan pembekal NAND flash, pembuat modul penyimpanan dan pembuat asal terkemuka. Untuk maklumat lanjut mengenai Silicon Motion, lawati kami di .

Hubungan Pelabur:

Selina Hsieh
Hubungan Pelabur

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.