Mermec: Persetujuan dengan KiwiRail untuk keselamatan kereta api di New Zealand

(SeaPRwire) –   ROME, 22 Dis. 2023 — Persetujuan antara Mermec Australia dan KiwiRail untuk keselamatan landasan kereta api di New Zealand. Mermec Australia, syarikat dalam Kumpulan Mermec yang mengkhususkan dalam teknologi untuk keselamatan dan penyelenggaraan landasan kereta api – sebahagian daripada Angel Holding, yang di bawah panduan Presiden Vito Pertosa, membangunkan penyelesaian untuk sektor landasan kereta api, mekatronik digital, dan aerospace – telah menandatangani kontrak dengan KiwiRail, pengendali pengangkutan kereta api terbesar di New Zealand, untuk diagnostik lanjutan infrastruktur rangkaian kereta api negara. Kontrak ini melibatkan pembekalan kenderaan diagnostik yang dilengkapi dengan 12 sistem Mermec yang inovatif untuk pemeriksaan dan pengukuran 3,700 km rangkaian, meningkatkan keselamatan, kebolehpercayaan, dan kualiti perkhidmatan kereta api.

Menurut Luca Necchi Ghiri, CEO Kumpulan Mermec, “Ini merupakan langkah penting yang mengesahkan kedudukan kepimpinan kami di rantau Oceania dan meluaskan kehadiran antarabangsa Kumpulan Mermec, termasuk New Zealand antara negara di mana ia beroperasi. Kejayaan ini, diperkukuhkan dengan pembekalan empat kenderaan diagnostik di Australia, adalah bukti lanjut piawaian tinggi yang dicapai oleh teknologi Mermec Itali dalam sektor ini. Saya mengucapkan terima kasih kepada seluruh pasukan dan Roberto Caporusso, Pengarah Eksekutif Mermec Australia, atas tonggak ini. Kini, kami bersedia untuk memulakan kerjasama dengan KiwiRail untuk menyumbang kepada keselamatan dan kecekapan rangkaian kereta api New Zealand.”

Perjanjian ini, menurut David Gordon, Ketua Perancangan Modal dan Pembangunan Aset di KiwiRail, “merupakan sebahagian komitmen KiwiRail untuk meminimakan risiko gangguan ke atas rangkaian kereta api. Kereta diagnostik baru Mermec akan meningkatkan prestasi keselamatan dan kecekapan seluruh infrastruktur landasan kereta api negara.”

Untuk maklumat lanjut:
Pejabat Akhbar LaPresse

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.