Melco Melambangkan Tarikh Matang Kemudahan Kredit Pusingan

(SeaPRwire) –   MACAU, April 08, 2024 — Melco Resorts & Entertainment Limited (Nasdaq: MLCO) (“Melco” atau “Syarikat”) , sebuah pemaju, pemilik dan pengendali kemudahan resort bersepadu di Asia dan Eropah, hari ini mengumumkan bahawa tarikh matang bagi pinjaman berulang Melco sebanyak HK$14.85 bilion (setara dengan US$1.92 bilion) ( “Kredit Fasiliti 2020”) telah dilanjutkan daripada 29 April 2025 ke 29 April 2027.

Kredit Fasiliti 2020 asalnya ditubuhkan mengikut perjanjian fasiliti kanan bertarikh 29 April 2020, yang dimasukkan antara lain, MCO Nominee One Limited (“MCO Nominee One”), anak syarikat Melco, sebagai peminjam, dan Bank of China Limited, Cawangan Makau sebagai ejen, dan dipinda dan disusun semula mengikut perjanjian pindaan dan penyusunan semula bertarikh 29 Jun 2023, untuk memasukkan Kadar Pembiayaan Sementara Terjamin sebagai kadar rujukan bagi pinjaman yang dinyatakan dalam dolar AS (secara kolektif, “Perjanjian Fasiliti 2020”).

Penambahan tempoh telah dibuat mengikut perjanjian fasiliti kedua yang dipinda dan disusun semula bertarikh 8 April 2024 (“Perjanjian Pindaan dan Penyusunan Semula 2024”). Terma utama seperti saiz fasiliti, penentuan harga dan ketentuan kewangan kekal tidak berubah.

Berhubung dengan Perjanjian Pindaan dan Penyusunan Semula 2024, MCO Nominee One bersetuju membayar yuran biasa kepada pemberi pinjaman yang bersetuju.

Kenyataan Selamat

Kenyataan pers ini mengandungi kenyataan prospektif. Kenyataan ini dibuat di bawah “selamat pelabuhan” di bawah Akta Pembaikan Liabiliti Sivil Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Syarikat juga mungkin membuat kenyataan prospektif dalam laporan berkala kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat ( “SEC”), dalam laporan tahunan kepada pemegang saham, dalam rilis akhbar dan bahan-bahan bertulis lain dan dalam pernyataan lisan oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga. Kenyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Syarikat, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif melibatkan risiko dan ketidakpastian yang terdapat, dan beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif. Faktor-faktor ini termasuk tetapi tidak terhad kepada (i) tempoh pemulihan daripada impak COVID-19 terhadap perniagaan kami, industri kami dan ekonomi global, (ii) risiko yang berkaitan dengan undang-undang perjudian yang dipinda di Makau dan pelaksiaannya oleh kerajaan Makau, (iii) perubahan dalam pasaran perjudian dan lawatan ke Makau, (iv) ketidaktentuan pasaran modal dan kredit, (v) keadaan ekonomi tempatan dan global, (vi) strategi pertumbuhan yang dijangka, (vii) kelulusan dan peraturan pihak berkuasa perjudian dan kerajaan yang lain, dan (viii) pembangunan perniagaan masa depan, prestasi operasi dan keadaan kewangan kami. Dalam beberapa kes, kenyataan prospektif boleh dikenal pasti melalui perkataan atau ungkapan seperti “mungkin”, “akan”, “dijangka”, “sasaran”, “menganggarkan”, “berniat”, “merancang”, “mempercayai”, “berpotensi” atau ungkapan serupa lain atau ungkapan yang menunjukkan kemungkinan atau kebarangkalian masa depan atau kecenderungan. Maklumat lanjut mengenai risiko, ketidakpastian atau faktor ini termasuk dalam penyataan Syarikat kepada SEC.

Untuk komuniti pelaburan, sila hubungi:

Jeanny Kim
Wakil Presiden Kanan, Kumpulan Ketua Khazanah
Tel: +852 2598 3698
E-mel:

Untuk pertanyaan media, sila hubungi:

Chimmy Leung
Pengarah Eksekutif, Komunikasi Korporat
Tel: +852 3151 3765
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.