EH216-S Sistem Pesawat Tanpa Awak Membawa Penumpang Mendapat Sijil Kelayakan Penerbangan Standard daripada CAAC dan Pesawat Disahkan Disediakan kepada Pelanggan di Guangzhou

  • EH216-S memperoleh Sijil Kelayakan Udara pertama di dunia untuk pesawat eVTOL yang membawa penumpang tanpa juruterbang
  • EHang memulakan penghantaran komersial EH216-S yang disahkan kepada pelanggan

(SeaPRwire) –   GUANGZHOU, China, Dis. 21, 2023 — EHang Holdings Limited (“EHang” atau “Syarikat”) (Nasdaq: EH), syarikat teknologi platform pergerakan udara bandar (“UAM”) terkemuka di dunia, hari ini mengumumkan bahawa sistem kenderaan udara tanpa juruterbang (“UAV”) membawa penumpangnya, EH216-S telah memperoleh Sijil Kelayakan Piawaian (“AC”) daripada Pentadbiran Penerbangan Awam China ( “CAAC”). Ia menandakan yang pertama jenisnya di seluruh dunia untuk pesawat eVTOL elektrik yang membawa penumpang tanpa juruterbang.

(ETON menerima Sijil Kelayakan Piawaian EH216-S daripada CAAC)

(ETON menerima Sijil Kelayakan Piawaian EH216-S daripada CAAC)

EH216-S yang disahkan, dihasilkan di Pusat Pengeluaran Yunfu EHang, mematuhi Sijil Jenis (“TC”) yang dikeluarkan oleh CAAC pada bulan Oktober 2023, dan prosedur pengeluaran piawaian di bawah penyeliaan CAAC. AC mengesahkan pesawat yang disahkan mematuhi reka bentuk jenis yang diluluskan dan memenuhi keperluan keselamatan dan kualiti untuk operasi komersial. Tonggak itu juga menunjukkan bahawa keupayaan pengeluaran, ujian penerbangan, jaminan kualiti dan pengurusan pengeluaran EHang selari dengan peraturan berkaitan dan diiktiraf oleh CAAC.

EH216-S yang disahkan di bawah AC telah diserahkan kepada ETON, anak syarikat teknologi penerbangan pintar Wilayah Pembangunan Guangzhou Communications Investment Group Co., Ltd., yang ditadbir oleh kerajaan tempatan Daerah Huangpu di Guangzhou.

(EHang menghantar EH216-S yang disahkan pertama kepada ETON)

(EHang menghantar EH216-S yang disahkan pertama kepada ETON)

Encik Chengjiu Zhou, Pengurus Besar Guangzhou Development District Communications Investment Group Co., Ltd., berkata dalam majlis Sijil Kelayakan AC EH216-S dan penghantaran kapal terbang, “Kami gembira menerima UAV membawa penumpang tanpa juruterbang yang disahkan pertama di dunia daripada EHang, dan bangga dengan syarikat tempatan kami di Guangzhou untuk pencapaian mendaki ini. Kami sangat optimis tentang operasi pelancongan udara komersial kami yang akan datang di Guangzhou dan masa depan cerah kerjasama perniagaan kami dengan EHang. Dengan penyelesaian UAV membawa penumpang terkini, lebih selamat, hijau dan cekap EHang yang disahkan, serta sokongan kerajaan tempatan yang kukuh dalam infrastruktur dan pelaburan, kami berharap untuk memimpin pembangunan ekonomi kawasan rendah Guangzhou.”

Encik Huazhi Hu, Pengasas, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif EHang, berkomen, “Disokong oleh pelbagai dasar yang menyokong ekonomi kawasan rendah (industri strategik muncul di China), EHang dan industri UAV diberikan peluang yang besar. Hari ini, kami telah menetapkan tonggak lain dengan AC pertama untuk pesawat eVTOL membawa penumpang tanpa juruterbang dan memulakan penghantaran komersial EH216-S yang disahkan kepada pelanggan kami. Pada masa hadapan, kami mengharapkan bilangan pesawat yang semakin meningkat keluar dari barisan pengeluaran kami untuk memenuhi pesanan tertunggak secara beransur-ansur, dengan itu melayani lebih banyak pelanggan dan penumpang, dan meningkatkan UAM.”

(EH216-S eVTOL tanpa juruterbang melakukan penerbangan peragaan di majlis Sijil Kelayakan AC EH216-S dan penghantaran kapal terbang)

(EH216-S eVTOL tanpa juruterbang melakukan penerbangan peragaan di majlis Sijil Kelayakan AC EH216-S dan penghantaran kapal terbang)

Mengenai EHang

EHang (Nasdaq: EH) ialah syarikat teknologi platform pergerakan udara bandar (“UAM”) terkemuka di dunia. Misi kami ialah untuk membolehkan pergerakan udara bandar yang selamat, autonomi dan mesra alam yang boleh diakses oleh semua orang. EHang menyediakan pelanggan dalam pelbagai industri dengan sistem dan penyelesaian kenderaan udara tanpa juruterbang (“UAV”): pergerakan udara (termasuk pengangkutan penumpang dan logistik), pengurusan bandar pintar, dan penyelesaian media udara. EHang telah memperoleh sijil jenis pertama di dunia untuk pesawat eVTOL tanpa juruterbang daripada Pentadbiran Penerbangan Awam China pada tahun 2023. Sebagai perintis teknologi dan penyelesaian komersial UAV terkini di industri UAM global, EHang terus menjelajahi sempadan langit untuk menjadikan teknologi penerbangan memberi manfaat kepada kehidupan kita di bandar pintar.

Kenyataan Selamat

Kenyataan media ini mengandungi kenyataan yang mungkin dianggap sebagai “kenyataan prospektif” mengikut “perlindungan selamat” Akta Reformasi Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti melalui istilah seperti “akan”, “dijangka”, “meramalkan”, “bertujuan”, “berhasrat”, “anggaran”, “kemungkinan”, dan ungkapan serupa. Kenyataan yang bukan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan pengurusan, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif melibatkan risiko dan ketidakpastian yang terbengkalai. Sebilangan faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada yang berkaitan dengan pensijilan, jangkaan kami mengenai permintaan dan penerimaan pasaran terhadap produk dan penyelesaian kami serta komersialisasi perkhidmatan UAM, hubungan kami dengan rakan kongsi strategik, dan litigasi semasa dan potensi litigasi yang melibatkan kami. Pengurusan telah berdasarkan kenyataan prospektif ini pada jangkaan, anggapan, anggaran dan ramalan mereka yang masuk akal. Walaupun mereka percaya jangkaan, anggapan, anggaran dan ramalan ini adalah munasabah, kenyataan prospektif ini hanyalah ramalan dan melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui, banyak yang berada di luar kawalan pengurusan. Kenyataan ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar, prestasi atau pencapaian EHang berbeza secara material daripada apa-apa keputusan, prestasi atau pencapaian masa depan yang tersirat atau tersirat dalam kenyataan prospektif ini.

Hubungan Media:

Hubungan Pelabur:

Gambar yang menyertai pengumuman ini boleh didapati di

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.