BioNTech akan Membentangkan Kemaskinian Data Klinikal bagi Calon Vaksin mRNA Berasaskan Peribadi dan Onkologi Sasar di AACR 2024

(SeaPRwire) –   MAINZ, Jerman, 11 Mac 2024 – (Nasdaq: BNTX, “BioNTech” atau “Syarikat”) akan membentangkan data ujian klinikal untuk calon terpilih daripada portfolio onkologi syarikat di Persidangan Tahunan Persatuan Kanser Amerika (“AACR”) 2024 di San Diego, California, dari 5-10 April 2024. Pembentangan lisan dan poster akan menampilkan vaksin kanser berdasarkan mRNA eksperimen BioNTech dan pendekatan konjugat antibodi-ubat (“ADC”) eksperimen baru.

“Pembentangan tahun ini di AACR menampilkan calon daripada platform vaksin kanser mRNA berdasarkan individu dan siap pakai kami, termasuk pembentangan tergempar data pemantauan jangka panjang dengan calon mRNA berdasarkan individu autogene cevumeran dalam pesakit dengan adenokarsinoma kanal pankreas yang telah diangkat,” kata Prof. Özlem Türeci, M.D., Pengasas Bersama dan Ketua Pegawai Perubatan di BioNTech. “Pendekatan vaksin kanser mRNA eksperimen kami adalah salah satu pilar penting dalam portfolio onkologi kami, bertujuan untuk menghapuskan saki-baki tumor dan mengurangkan bebanan tumor dengan menargetkan beberapa antigen sekali gus. Data yang akan kami kongsi di AACR menunjukkan bagaimana kami menunaikan komitmen kami kepada pesakit melalui penyiasatan pendekatan rawatan baharu.”

Tajuk utama program klinikal BioNTech yang akan dibentangkan di Persidangan Tahunan AACR 2024:

  • Data pemantauan jangka panjang aktiviti dan tindak balas imun daripada ujian Fasa 1 pertama dalam manusia () dengan calon imunoterapi spesifik neoantigen mRNA berdasarkan individu (“iNeST”) autogene cevumeran (BNT122, RO7198457) dalam pesakit dengan adenokarsinoma kanal pankreas yang telah diangkat akan dibentangkan. Keputusan ujian Fasa 1 telah diterbitkan dalam . Calon ini sedang dinilai dalam ujian Fasa 2 rawak berterusan () dalam PDAC dan sedang dibangunkan bersama oleh BioNTech dan Genentech, ahli Kumpulan Roche.
  • BioNTech akan membentangkan keputusan awal ujian Fasa 1 LuCa-MERIT-1 () dengan calon vaksin kanser berkongsi antigen tumor BNT116 dalam kombinasi dengan docetaxel dalam pesakit dengan kanser paru-paru sel tidak kecil yang tidak boleh diangkat atau telah menyebar. Data menunjukkan aktiviti antitumor, penindukan konsisten tindak balas imun dalam pesakit dengan NSCLC lanjut yang telah dirawat berat, dan profil keselamatan yang boleh diterima.
  • Poster ujian dalam progres akan memberi maklumat mengenai ujian Fasa 1/2a global () calon ADC BNT324/DB-1311 menarget topoisomerase-1 inhibitor menarget protein pengekalan imun B7H3 dalam pesakit dengan tumor pejal lanjut atau telah menyebar yang telah dirawat. Calon ini sedang dibangunkan bersama oleh BioNTech dan Duality Biologics.

BioNTech telah menubuhkan portfolio klinikal onkologi yang berdiversifikasi dengan lebih 20 program klinikal sepanjang vaksin terapi kanser berdasarkan mRNA, rawatan terget yang merangkumi terapi sel dan ADC, dan pengimun pemoden baharu dalam indikasi tumor pejal tidak terpuaskan. Calon-calon ini sedang dinilai dalam lebih 30 kajian klinikal, termasuk sembilan program dalam ujian Fasa 2 lanjut dan dua calon dalam ujian Fasa 3 utama. BioNTech sedang memacu program utama Syarikat ke peringkat pembangunan akhir dengan matlamat untuk mempunyai sepuluh atau lebih ujian klinikal potensi pendaftaran dalam portfolio onkologinya menjelang akhir 2024.

Abstrak penuh boleh didapati di . Klik untuk maklumat lanjut mengenai calon pipeline BioNTech.

Butiran pembentangan penuh:

Pembentangan tergempar
Calon: Autogene cevumeran (BNT122, RO7198457)
Tajuk Sesi: “Vaksin Kanser: Sedia untuk Prime Time?”
Tajuk Abstrak: “Vaksin RNA neoantigen peribadi menginduksi sel T efektor CD8+ berpanjangan dalam kanser pankreas”
Nombor Abstrak: CT025
Tarikh: Ahad, 7 April 2024
Masa: 3:00 PM – 5:00 PM PST

Poster
Calon: BNT116
Tajuk Sesi: Ujian Fasa I Klinikal
Tajuk Abstrak: “Keputusan awal daripada LuCa-MERIT-1, ujian Fasa I pertama dalam manusia menilai vaksin mRNA heksavalent TAA BNT116 + docetaxel dalam pesakit dengan kanser paru-paru sel tidak kecil lanjut”
Lokasi: Seksyen Poster 48
Nombor Poster: CT051
Tarikh: Isnin, 8 April 2024

Calon: BNT324/DB-1311
Tajuk Sesi: Ujian Fasa I Klinikal dalam Progres 2
Tajuk Abstrak: “Satu kajian Fasa 1/2a, berpusat pelbagai, terbuka label, pertama dalam manusia untuk menilai keselamatan, tolerabiliti, farmakokinetik, dan aktiviti antitumor awal DB-1311 (ADC menarget B7-H3) dalam pesakit dengan tumor pejal lanjut/telah menyebar”
Lokasi: Seksyen Poster 50
Nombor Poster: CT165
Tarikh: Isnin, 8 April 2024

Mengenai BioNTech

Biopharmaceutical New Technologies (BioNTech) adalah syarikat imunoterapi generasi baharu yang mementaskan rawatan baharu untuk kanser dan penyakit serius lain. BioNTech memanfaatkan pelbagai platform penemuan komputasi dan ubat terapeutik untuk pembangunan pesat biopharmaceutical baharu. Portfolio produk calon onkologi luasnya termasuk vaksin dan rawatan berdasarkan mRNA peribadi dan siap pakai, sel T pembunuh antigen kimerik (“CAR”) yang inovatif, beberapa terapi protein termasuk pemoden imun pengekalan sasaran ganda, antibodi kanser sasaran dan konjugat antibodi-ubat (“ADC”) terapeutik, serta molekul kecil. Berdasarkan kepakaran mendalamnya dalam pembangunan vaksin mRNA dan keupayaan pengeluaran dalaman, BioNTech dan kolaboratornya sedang membangunkan beberapa calon vaksin mRNA untuk pelbagai penyakit berjangkit bersama portfolio onkologi pelbagainya. BioNTech telah menubuhkan hubungan meluas dengan pelbagai kolaborator farmaceutikal global termasuk Duality Biologics, Fosun Pharma, Genentech, ahli Kumpulan Roche, Genevant, Genmab, OncoC4, Regeneron dan Pfizer.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

Pernyataan Pandangan Masa Depan BioNTech
Kenyataan media ini mengandungi pandangan masa depan dalam maksud Private Securities Litigation Reform Act 1995, sebagaimana yang dipinda, termasuk tetapi tidak terhad kepada, kenyataan mengenai: permulaan, masa, kemajuan dan keputusan program penyelidikan dan pembangunan BioNTech dalam onkologi, termasuk masa dan bilangan ujian klinik potensi pendaftaran tambahan; kajian praklinikal dan klinikal BioNTech semasa dan masa depan dalam onkologi, termasuk imunoterapi spesifik neoantigen mRNA peribadi (“iNeST”) autogene cevumeran (BNT122, RO7198457) dalam pesakit dengan PDAC yang telah diangkat, calon vaksin kanser mRNA BNT116 dalam kombinasi dengan docetaxel dalam NSCLC lanjut tidak boleh diangkat atau telah menyebar, dan calon ADC BNT324/DB-1311 dalam tumor pejal lanjut atau telah menyebar, sifat dan ciri-ciri data klinikal yang akan dikeluarkan merentasi platform BioNTech, yang tertakluk kepada ulasan rakan, ulasan peraturan dan tafsiran pasaran; langkah seterusnya yang dirancang dalam program teras pipeline BioNTech, termasuk tetapi tidak terhad kepada kenyataan mengenai masa atau rancangan untuk permulaan atau pengambilan peserta kajian klinikal, atau permohonan dan penerimaan kelulusan produk berhubung calon produk BioNTech; keupayaan teknologi mRNA BioNTech untuk menunjukkan keberkesanan klinikal di luar platform penyakit berjangkitnya; dan keselamatan dan keberkesanan calon produk BioNTech. Mana-mana kenyataan pandangan masa depan dalam kenyataan akhbar ini adalah berdasarkan jangkaan dan kepercayaan BioNTech mengenai kejadian masa depan yang tidak pasti dan boleh berbeza secara material dan merugikan daripada yang dinyatakan atau tersirat oleh kenyataan tersebut. Risiko dan ketidakpastian ini termasuk tetapi tidak terhad kepada perbincangan dengan agensi peraturan mengenai masa dan keperluan ujian klinikal tambahan; dan keupayaan untuk menghasilkan keputusan klinikal yang boleh dibandingkan dalam ujian klinikal masa depan. Bagi sesetengah kes, kenyataan pandangan masa depan hanya merupakan ramalan dan boleh berbeza secara material daripada keputusan sebenar.