Smart Share Global Limited Nyatakan Dividen Tunai Khas

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, China, 11 Mac 2024 — Smart Share Global Limited (Nasdaq: EM) (“Energy Monster” atau “Syarikat”) mengumumkan bahawa Lembaga Pengarahnya telah meluluskan dividen tunai khas AS$0.015 setiap saham biasa, atau AS$0.03 setiap SAD Amerika (“ADS”), kepada pemegang saham biasa dan pemegang ADS pada rekod menjelang penutupan perniagaan pada 31 Mei 2024, Waktu Timur Amerika Syarikat, dibayar dalam dolar AS. Dividen yang dibayar kepada pemegang ADS Syarikat melalui bank deposit akan tertakluk kepada terma-terma perjanjian deposit. Tarikh pembayaran dijangka pada atau sekitar 7 Jun 2024 untuk pemegang saham biasa dan pada atau sekitar 14 Jun 2024 untuk pemegang ADS.

Jumlah tunai keseluruhan yang akan didistribusikan untuk dividen dijangka sebanyak kira-kira AS$8 juta, yang akan dibiayai oleh lebihan tunai dalam kedudukan amaun Syarikat. Setakat 30 September 2023, Syarikat mempunyai kira-kira RMB3.3 bilion tunai dan setara tunai, pelaburan jangka pendek dan tunai terkawal.

Tentang Smart Share Global Limited

Smart Share Global Limited (Nasdaq: EM), atau Energy Monster, adalah syarikat teknologi pengguna dengan misi untuk menghidupkan kehidupan seharian. Syarikat merupakan pembekal utama perkhidmatan pengecasan peranti mudah alih di China dengan bahagian pasaran terbesar. Syarikat menyediakan perkhidmatan pengecasan peranti mudah alih melalui bank kuasa, yang ditempatkan di POIs seperti tempat hiburan, restoran, pusat membeli-belah, hotel, hab pengangkutan awam dan ruang awam. Pengguna boleh mengakses perkhidmatan dengan mengimbas kod QR pada bilik Energy Monster untuk melepaskan bank kuasa. Setakat 30 September 2023, Syarikat mempunyai 8.7 juta bank kuasa di 1,189,000 POIs merentasi lebih daripada 2,000 daerah dan daerah peringkat daerah di China.

Hubungi Kami

Hubungan Pelabur
Hansen Shi
ir@enmonster.com

Kenyataan Selamat

Kenyataan pers ini mengandungi kenyataan prospektif. Kenyataan ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” peruntukan Akta Pembaikan Liabiliti Sivil Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Pada beberapa kes, kenyataan prospektif boleh dikenal pasti oleh perkataan atau ungkapan seperti “mungkin,” “akan,” “dijangka,” “sasaran,” “menganggarkan,” “berniat,” “merancang,” “percaya,” “berpotensi,” “terus,” “kemungkinan” atau ungkapan serupa lain. Syarikat juga mungkin membuat kenyataan prospektif secara bertulis atau lisan dalam laporan yang difailkan dengan, atau disampaikan kepada, Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (“SEC”), dalam laporan tahunan kepada pemegang saham, dalam kenyataan akhbar dan bahan bertulis lain dan dalam kenyataan lisan yang dibuat oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga. Kenyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Syarikat, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif melibatkan risiko dan ketidakpastian dalaman, dan beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: strategi Energy Monster; pembangunan perniagaan, kewangan dan keputusan masa depannya; impak pembangunan teknologi terhadap harga dan permintaan perkhidmatannya; persaingan dalam industri perkhidmatan pengecasan peranti mudah alih China; dasar-dasar kerajaan China dan peraturan yang menjejaskan industri perkhidmatan pengecasan peranti mudah alih; perubahan dalam pendapatan, kos atau perbelanjaannya; risiko bahawa COVID-19 atau risiko kesihatan lain di China atau seluruh dunia mungkin menjejaskan operasinya atau keputusan kewangannya; keadaan ekonomi dan perniagaan secara global dan di China dan anggapan yang mendasari atau berkaitan dengan mana-mana yang tersebut di atas.

Maklumat lanjut mengenai risiko, ketidakpastian atau faktor ini termasuk dalam penyataan Syarikat yang difailkan dengan SEC. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan akhbar ini adalah pada tarikh kenyataan akhbar ini, dan Syarikat tidak menanggung apa-apa tugas untuk mengemaskini maklumat tersebut, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkenaan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.