Global Mofy Metaverse Mengumumkan Anak Syarikat Baharu untuk Monetisasi Teknologi AI dan Penciptaan Kandungan Video Tiruan

(SeaPRwire) –   BEIJING, 11 Mac 2024 – Global Mofy Metaverse Limited (“Syarikat” atau “Global Mofy Metaverse”) (Nasdaq: GMM), pembekal penyelesaian teknologi yang terlibat dalam pengeluaran kandungan maya dan pembangunan aset digital untuk digunakan dalam industri hiburan digital yang lebih luas, hari ini mengumumkan penubuhan anak syarikat baru, Gauss AI, yang akan memberi tumpuan kepada komersialisasi kandungan yang dijana secara buatan (AIGC), aset digital 3D yang dijana secara buatan dan penciptaan kandungan video tiruan.

Video tiruan melibatkan penggunaan teknik AI dan grafik komputer dalam pelbagai industri, termasuk hiburan dan media, untuk menghasilkan video yang kelihatan nyata, kesan visual yang menakjubkan, animasi, dan pembangunan permainan. Ia meningkatkan kecekapan dan kualiti melalui algoritma pembelajaran mesin yang mengotomatkan tugas dalam proses penerbitan video, seperti penyuntingan, pembetulan warna, dan grafik pergerakan. Teknologi yang berkembang ini sering melibatkan penciptaan imej janaan komputer (CGI), dan mempunyai pelbagai aplikasi dalam pelbagai industri, termasuk hiburan, penerbitan maya, penyuntingan video, dan lebih lanjut dan semakin digunakan secara rutin untuk mencipta iklan, promosi produk, kempen jenama, dan lebih banyak.

Gauss AI, anak syarikat baru Global Mofy Metaverse, akan mengkhususkan diri dalam menyediakan penyelesaian AI maju kepada pelanggan, memupuk penciptaan kandungan dengan memberi tumpuan untuk membantu pelanggan mencapai kecekapan, kecerdasan dan inovasi yang lebih besar pada kos yang lebih rendah. Gauss AI merancang untuk melabur dalam produk dan teknologi jalan ceritanya, kerana ia mendapat manfaat daripada peluang sedia ada dan baru dalam industri hiburan digital yang sedang ditransformasikan oleh penggunaan dan pelaksanaan AI global yang lebih meluas. Perkhidmatan utamanya akan termasuk pembangunan sistem penciptaan dan pengurusan kandungan AI, serta penciptaan video tiruan.

Encik Haogang Yang, CEO Global Mofy Metaverse, menyatakan: “Pelanggan sedang berusaha untuk menyesuaikan diri dengan cabaran dan perubahan yang dibawa oleh AI kepada industri penciptaan kandungan dan hiburan digital. Sistem dan proses tradisional kini berada dalam kekurangan berikutan perubahan pesat yang kita saksikan. Kami tidak menjangkakan kadar atau impaknya akan berkurangan memasuki masa depan disebabkan penyebaran peranti pintar dalam hampir setiap aspek kehidupan seharian kita – sama ada di tempat kerja atau di rumah – yang semuanya memerlukan kandungan yang menarik untuk hiburan, pendidikan, jualan dan maklumat.”

“Ini merupakan masa yang menggalakkan bagi kami, memandangkan potensi peluang pertumbuhan dan skala perniagaan yang dipercepat. Matlamat kami adalah memanfaatkan kepakaran syarikat dalam penciptaan dan pelesenan kandungan digital untuk membantu pelanggan mempersediakan diri untuk realiti persaingan baharu ini, serentak membantu mereka mendapat manfaat daripada kos yang lebih rendah dan kecekapan yang lebih besar dalam penciptaan, pelaksanaan dan pengurusan kandungan. Kami yakin kami berada dalam kedudukan saingan yang kompetitif dengan salah satu bank aset digital terkemuka di China, pesanan pelanggan yang kukuh, dan rekod inovasi teknologi dalam menyediakan pelanggan dengan penyelesaian satu penghujung pada kos yang lebih rendah untuk mencipta kandungan maya berkualiti tinggi bagi industri hiburan digital.”

Mengenai Global Mofy Metaverse Limited

Global Mofy Metaverse Limited (Nasdaq: GMM) adalah pembekal penyelesaian teknologi yang terlibat dalam pengeluaran kandungan maya dan pembangunan aset digital untuk industri hiburan digital. Menggunakan platform teknologi “Mofy Lab” miliknya, yang terdiri daripada teknologi interaktif 3D dan kecerdasan buatan (“AI”), Syarikat mencipta versi maya berdefinisi tinggi bagi pelbagai objek dunia fizikal dalam 3D daripada watak, objek hingga adegan dan lebih banyak lagi. Aset digital boleh digunakan dalam pelbagai aplikasi, termasuk filem, siri TV, AR / VR, animasi, pengiklanan, permainan video dan lebih banyak lagi. Global Mofy Metaverse merupakan salah satu bank aset digital terkemuka di China, yang terdiri daripada lebih daripada 30,000 aset digital 3D berketepatan tinggi. Untuk maklumat lanjut, sila lawati atau .

Kenyataan Prospektif

Kenyataan media ini mengandungi kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif termasuk kenyataan mengenai rancangan, objektif, sasaran, strategi, peristiwa masa depan atau prestasi, dan anggapan sokongan dan kenyataan lain yang bukan merupakan kenyataan fakta sejarah. Apabila Syarikat menggunakan perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “bertujuan”, “harus”, “percaya”, “menjangka”, “meramalkan”, “menganggarkan” atau ungkapan serupa yang tidak berkaitan semata-mata dengan perkara sejarah, ia membuat kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif ini termasuk, tanpa had, kenyataan Syarikat mengenai jangkaan saham biasa untuk diperdagangkan di Pasaran Saham Modal Nasdaq dan penutupan Tawaran. Kenyataan prospektif tidak menjamin prestasi masa depan dan melibatkan risiko dan ketidakpastian yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar Syarikat berbeza secara material daripada jangkaan yang dibincangkan dalam kenyataan prospektif. Kenyataan ini tertakluk kepada ketidakpastian dan risiko termasuk, tetapi tidak terhad kepada, ketidakpastian berkaitan dengan keadaan pasaran dan penyelesaian awam pada syarat-syarat yang dijangka atau sama sekali, dan faktor-faktor lain yang dibincangkan dalam bahagian “Faktor Risiko” penyataan pendaftaran yang diedarkan kepada SEC. Oleh itu, pelabur dinasihatkan untuk tidak bergantung sepenuhnya kepada mana-mana kenyataan prospektif dalam kenyataan akhbar ini. Faktor-faktor tambahan dibincangkan dalam penyataan Syarikat kepada SEC, yang boleh dikaji di www.sec.gov. Syarikat tidak menanggung kewajiban untuk secara awam menyemak semula kenyataan prospektif ini untuk menggambarkan peristiwa atau keadaan yang timbul selepas tarikh ini.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

Global Mofy Metaverse Ltd.
Jabatan Hubungan Pelabur
Global IR Partners
David Pasquale