Fat Projects Acquisition Corp Mengumumkan Niat untuk Mempanjangkan Tarikh Akhir untuk Menyelesaikan Kombinasi Perniagaan kepada 15 Disember 2023

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 13 November 2023 – Fat Projects Acquisition Corp (NASDAQ: FATPU, FATP, FATPW) (“FATP”), khas syarikat pemerolehan, mengumumkan bahawa pada 9 November 2023 ia memaklumkan Continental Stock Transfer and Trust Company bahawa ia bercadang untuk memanjangkan tarikh untuk menyiapkan perpaduan perniagaan awalnya dari 15 November 2023 ke 15 Disember 2023 dengan mendepositkan $24,279.65 ke dalam Akaun Amanahnya menjelang 15 November 2023. Ini merupakan pemanjangan kelapan daripada sehingga sembilan pemanjangan 1 bulan yang FATP dibenarkan untuk peroleh di bawah Memorandum dan Artikel Penubuhannya yang Disemak dan Diperbaharui, seperti yang dipinda.

Pemanjangan memberi FATP masa tambahan untuk menyiapkan perpaduan perniagaan awalnya (“Perpaduan Perniagaan”) dengan Avanseus Holdings Pte. Ltd., syarikat swasta terhad Singapura (“Avanseus”). Seperti yang dilaporkan sebelumnya, FATP dan Avanseus telah memasuki Perjanjian Perpaduan Perniagaan bertarikh 26 Ogos 2022, seperti yang dipinda oleh Pindaan Pertama kepada Perjanjian Perpaduan Perniagaan bertarikh 3 Oktober 2022, Pindaan Kedua kepada Perjanjian Perpaduan Perniagaan bertarikh 14 Februari 2023, dan Pindaan Ketiga kepada Perjanjian Perpaduan Perniagaan bertarikh 14 Julai 2023 (secara kolektif, “Perjanjian Perpaduan Perniagaan”), yang menyediakan untuk siri transaksi, di mana, antara lain, pemegang saham Avanseus akan menukar semua saham Avanseus yang terkeluar sebagai balasan untuk Saham Biasa Kelas A FATP yang baru dikeluarkan (“Pertukaran Saham”), tertakluk kepada syarat-syarat yang dinyatakan dalam Perjanjian Perpaduan Perniagaan, dengan Avanseus menjadi anak syarikat sepenuhnya FATP (Pertukaran Saham dan transaksi-transaksi lain yang dirancang oleh Perjanjian Perpaduan Perniagaan, secara kolektif, “Perpaduan Perniagaan” atau “Transaksi Yang Dicadangkan”). Sehubungan dengan Perpaduan Perniagaan, FATP akan menukar nama syarikatnya kepada “Avanseus Holdings Corporation” (“New Avanseus”).

Pemanjangan ketujuh yang diterangkan di atas akan memberi FATP dan Avanseus masa tambahan untuk menyiapkan Perpaduan Perniagaan.

Maklumat Tambahan dan Di Mana Untuk Mencarinya

Kenyataan akhbar ini tidak mengandungi semua maklumat yang perlu dipertimbangkan berkaitan Perpaduan Perniagaan dan tidak bertujuan untuk membentuk asas sebarang keputusan pelaburan atau keputusan lain berkaitan Perpaduan Perniagaan. FATP memfailkan Pindaan No. 4 kepada Pernyataan Pendaftaran Bentuk S-4 (fail komisen 333-267741) dengan SEC pada 11 Mei 2023 (“Pernyataan Pendaftaran”) berkaitan Perpaduan Perniagaan yang merangkumi proksi kenyataan FATP dan prospektus FATP. Pernyataan Pendaftaran belum diisytiharkan berkuat kuasa oleh SEC. Bila tersedia, proksi kenyataan/prospektus muktamad dan bahan-bahan berkaitan lain akan dihantar kepada semua pemegang saham FATP menjelang tarikh rekod yang akan ditetapkan untuk mengundi mengenai Perpaduan Perniagaan. Pemegang saham FATP dan orang awam lain dinasihatkan untuk membaca proksi kenyataan/prospektus awal dan pindaan-pindaannya dalam Pernyataan Pendaftaran dan, bila tersedia, proksi kenyataan/prospektus muktamad dan dokumen-dokumen yang dimasukkan oleh rujukan difailkan berhubung Perpaduan Perniagaan, kerana bahan-bahan tersebut akan mengandungi maklumat penting mengenai Avanseus, FATP dan Perpaduan Perniagaan.

Pelabur dan pemegang saham-saham akan dapat memperoleh salinan percuma Pernyataan Pendaftaran dan semua dokumen berkaitan lain yang difailkan atau akan difailkan dengan SEC oleh FATP melalui laman web SEC di www.sec.gov. Selain itu, dokumen-dokumen yang difailkan oleh FATP boleh diperoleh percuma daripada laman web FATP di https://fatprojectscorp.com/investor-relations/ atau melalui permintaan bertulis kepada FATP di Fat Projects Acquisition Corp, 27 Bukit Manis Road, Singapore 099892.

Peserta-peserta Dalam Perundingan

FATP dan Avanseus dan pengarah-pengarah serta pegawai-pegawai masing-masing boleh dianggap sebagai peserta-peserta dalam perundingan proksi daripada pemegang saham FATP berhubung Perpaduan Perniagaan. Maklumat mengenai pengarah-pengarah dan pegawai-pegawai eksekutif FATP dan pemilikan sekuriti FATP didedahkan dalam penyataan-penyataan FATP dengan SEC, termasuk Laporan Tahunan FATP Borang 10-K untuk tahun kewangan berakhir 31 Disember 2022, yang difailkan dengan SEC pada 13 Mac 2023 dan Laporan Suarter FATP Borang 10-Q untuk suku tahun berakhir 30 Jun 2023, yang difailkan dengan SEC pada 21 Ogos 2023. Sekiranya pegangan-pegangan tersebut telah berubah sejak jumlah yang didedahkan dalam Laporan Tahunan FATP Borang 10-K, perubahan-perubahan tersebut telah atau akan dipaparkan dalam Penyataan Perubahan Pemilikan Borang 4 difailkan dengan SEC. Maklumat tambahan mengenai nama-nama dan kepentingan dalam Perpaduan Perniagaan pengarah-pengarah dan pegawai-pegawai FATP dan Avanseus serta individu-individu lain yang mungkin dianggap sebagai peserta dalam Perpaduan Perniagaan boleh diperoleh dengan membaca proksi kenyataan/prospektus yang terkandung dalam Pernyataan Pendaftaran berkaitan Perpaduan Perniagaan dan proksi kenyataan/prospektus muktamad apabila ia menjadi tersedia. Anda boleh memperoleh salinan-salinan percuma dokumen-dokumen ini seperti yang diterangkan dalam perenggan sebelumnya.

Kenyataan Prospektif

Kenyataan akhbar ini mengandungi beberapa kenyataan prospektif tertentu dalam lingkungan undang-undang persekutuan berkaitan Perpaduan Perniagaan antara FATP dan Avanseus, termasuk kenyataan mengenai manfaat Perpaduan Perniagaan, jangkaan masa penyiapan Perpaduan Perniagaan, perkhidmatan yang ditawarkan oleh Avanseus dan pasaran di mana ia beroperasi, jumlah keseluruhan pasaran yang boleh ditawarkan untuk perkhidmatan yang ditawarkan oleh Avanseus, kecukupan hasil bersih Perpaduan Perniagaan untuk membiayai operasi dan rancangan perniagaan Avanseus dan keputusan masa depan yang diramalkan Avanseus. Kenyataan prospektif ini secara amnya dikenal pasti dengan kata-kata “percaya”, “projek”, “jangka”, “anggar”, “anggarkan”, “strategi”, “peluang”, “rancang”, “mungkin”, “hendaklah”, “akan”, “akan terus”, “kemungkinan besar menghasilkan” dan ungkapan serupa. Kenyataan prospektif merupakan ramalan, projeksi dan kenyataan lain mengenai peristiwa masa depan berdasarkan jangkaan dan anggapan semasa dan, oleh itu, tertakluk kepada risiko dan ketidakpastian.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow )