Checkmk mengumumkan keupayaan untuk memantau GKE Autopilot secara langsung

(SeaPRwire) –   MUNICH, Jerman, 14 Nov. 2023 — , platform pemantauan untuk infrastruktur hibrid, berjaya menyelesaikan proses tinjauan mendalam dengan Google dan kini menjadi . Ini menjadikan Checkmk salah satu daripada segelintir rakan kongsi Google Cloud yang boleh mengumpul wawasan prestasi dan kesihatan terperinci klaster Google Kubernetes Engine (GKE) Autopilot.

GKE Autopilot adalah mod operasi berservis, sepenuhnya dikendalikan dan diaturcara secara automatik bagi GKE. Berbanding mengatur atau mengurus klaster secara manual seperti dengan GKE, Google Cloud mengendalikan tugas-tugas ini untuk GKE Autopilot. Walau bagaimanapun, tahap automasi yang tinggi datang dengan had. Sebagai contoh, keistimewaan diperlukan untuk mengumpul dan membaca metrik yang diperlukan untuk pemantauan Kubernetes yang menyeluruh. Akses istimewa ini ialah tepat apa yang Checkmk, sebagai salah satu daripada hanya beberapa rakan kongsi GKE Autopilot dan penyedia penyelesaian pemantauan di seluruh dunia, tawarkan. Oleh itu, Checkmk memberikan pandangan jelas, sekali pandang tentang semua data penting GKE melalui paparan Kubernetes yang telah dikonfigurasi terlebih dahulu.

“Perkongsian GKE Autopilot merupakan batu asas penting dalam strategi pemantauan Kubernetes kami. Ia membolehkan kami memberikan pengguna kami keseluruhan pandangan apabila memantau persekitaran Autopilot mereka. Pada masa yang sama, ia menggariskan ambisi kami untuk terus memperluas pemantauan Kubernetes Checkmk berdasarkan keperluan pelanggan kami,” menjelaskan Martin Hirschvogel, Naib Presiden Produk.

Mengenai Checkmk
Checkmk ialah platform ekosistem pengamatan terbuka anda. Ia menggabungkan kebolehskalaan dan keselamatan peringkat perusahaan dengan kebolehluasan perisian sumber terbuka. Ia bersepadu dengan sempurna dengan aplikasi perusahaan lain dan menyediakan ciri-ciri berkuasa untuk mengautomasi alir kerja pemantauan.

Puluhan ribu pengguna di lebih 50 negara bergantung kepada Checkmk untuk memastikan ketersediaan tinggi dan prestasi terbaik sistem mereka. Dengan Checkmk, organisasi mencegah isu sebelum berlaku atau melancarkan tindakan pemulihan cepat apabila kegagalan berlaku.

Maklumat media
Checkmk GmbH
Heike Link | |

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow )