XPENG Memperluaskan Liputan Nasional XNGP untuk Pasaran China

  • Pelanggan XPENG telah menerima XNGP dengan keupayaan pemanduan bandar di seluruh negara melalui kemaskini Over-the-Air (OTA)
  • XPENG menjadi yang terawal dari segi liputan laluan bandar dan pengalaman pelanggan bagi ADAS aras tinggi yang dihasilkan secara meluas
  • Untuk meluaskan liputan XNGP kepada jumlah 200 bandar di seluruh China menjelang awal 2024

(SeaPRwire) –   GUANGZHOU, China, 29 Dis 2023 — XPeng Inc. (“XPENG” atau “Syarikat”, NYSE: XPEV dan HKEX: 9868), syarikat pemacu pintar elektrik (“Smart EV”) terkemuka di China, hari ini mengumumkan ia berjaya melancarkan Sistem Bantuan Memandu Lanjutannya (ADAS) XNGP kepada pelanggan di 27 bandar lagi, termasuk Tianjin, Chengdu, Xi’an, Wuhan dan Changsha. Setakat ini, XNGP boleh didapati untuk semua pelanggan XPENG Max di jumlah 52 bandar. Menjelang awal 2024, XNGP akan boleh didapati di jumlah 200 bandar di seluruh China. XPENG menjadi pembuat kereta China pertama untuk menyampaikan liputan ADAS bandar serata negara pada skala sedemikian, menandakan titik penting dalam landasan teknologi Syarikat untuk memacu penggunaan meluas pemanduan autonomi.

Kemaskini OTA terbaru XPENG juga menampilkan penambahbaikan ketara dalam pelbagai fungsi ADAS, memberikan pengalaman pemanduan pintar yang lebih selamat, lancar dan selesa kepada pemilik XPENG. XNGP disesuaikan untuk menyesuaikan diri dengan senario pemanduan bandar yang berbeza.

“Titik perubahan teknologi ADAS akan datang dengan pencapaian liputan serata negara dengan kos rendah, tahap keselamatan tinggi dan pengalaman pelanggan yang hebat,” kata Encik He Xiaopeng, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif XPENG. “Saya yakin kuat permintaan bagi ADAS akan meningkat dalam tempoh lima tahun akan datang, dan XPENG akan menjadi jenama Smart EV pilihan bagi pengguna.”

Tentang XPENG
XPENG ialah syarikat pemacu pintar elektrik terkemuka di China yang merekabentuk, membangunkan, mengeluarkan dan memasarkan pemacu pintar elektrik yang menarik minat golongan kelas pertengahan berteknologi yang besar dan berkembang. Misi syarikat ialah untuk memacu transformasi Smart EV dengan teknologi, membentuk pengalaman pergerakan masa depan. Untuk mengoptimumkan pengalaman pergerakan pelangganya, XPENG membangunkan sepenuhnya teknologi sistem bantuan memandu maju dan sistem operasi dalam kereta pintar, serta sistem kenderaan utama termasuk sistem tenaga dan seni bina elektrik/elektronik. XPENG beribu pejabat di Guangzhou, China, dengan pejabat utama di Beijing, Shanghai, Lembah Silicon, San Diego dan Amsterdam. Loji utama pembuatan kereta pintarnya terletak di Zhaoqing dan Guangzhou, wilayah Guangdong.

Kenyataan Selamat
Pengumuman ini mengandungi kenyataan prospektif. Kenyataan ini dibuat di bawah “selamat” Akta Pembaharuan Undang-Undang Pendakwaan Sivil Persekutuan Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti melalui istilah seperti “akan”, “dijangka”, “menjangkakan”, “masa depan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya” dan pernyataan serupa. Pernyataan yang bukan fakta sejarah termasuk pernyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan XPENG adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif membabitkan risiko dan ketidakpastian dalaman. Beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: matlamat dan strategi XPENG; pelan pembiayaan XPENG; pembangunan perniagaan, kewangan dan prestasi masa depan XPENG; trend dan saiz pasaran EV China; jangkaan XPENG mengenai permintaan dan penerimaan pasaran bagi produk dan perkhidmatannya; jangkaan XPENG mengenai hubungannya dengan pelanggan, pembuat kontrak, pembekal, pemberi perkhidmatan pihak ketiga, rakan strategik dan pemangku kepentingan lain; keadaan ekonomi dan perniagaan am; dan anggapan yang mendasari atau berkaitan dengan mana-mana yang disebut di atas. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam fail SEC XPENG. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan akhbar ini adalah pada tarikh kenyataan akhbar ini, dan XPENG tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini mana-mana kenyataan prospektif, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang berkenaan.

Hubungan:
Untuk Pertanyaan Pelabur:
Jabatan Hubungan Pelaburan
XPeng Inc.
E-mel: ir@xiaopeng.com

Jenny Cai
Piacente Financial Communications
Tel: +1 212 481 2050 / +86 10 6508 0677
E-mel: xpeng@tpg-ir.com

Untuk Pertanyaan Media:
Jabatan Hubungan Awam
XPeng Inc.
E-mel: pr@xiaopeng.com

Sumber: XPeng Inc.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.