VS Media Umumkan Penerimaan Notis Nasdaq Harga Tawaran Minimum

(SeaPRwire) –   HONG KONG, Dec. 29, 2023 — VS Media Holdings Limited (NASDAQ: VSME, “Syarikat”) mengumumkan hari ini bahawa ia telah menerima notis bertulis pada 27 Disember 2023, daripada The Nasdaq Stock Market LLC bahawa ia tidak lagi mematuhi keperluan harga tawaran minimum untuk kekal tersenarai di Pasaran Modal Nasdaq menurut Peraturan Senarai Nasdaq 5550 (a) (2).

Harga tawaran penutup untuk saham biasa Syarikat telah jatuh di bawah $1.00 se saham untuk 33 hari perniagaan berturut-turut dan oleh itu, Syarikat tidak lagi mematuhi keperluan harga tawaran minimum untuk kekal tersenarai di Pasaran Modal Nasdaq menurut Peraturan Senarai Nasdaq 5550 (a) (2). Walau bagaimanapun, Peraturan Senarai Nasdaq juga menyediakan Syarikat tempoh pematuhan 180 hari kalendar (iaitu sehingga 24 Jun 2024) untuk memulihkan pematuhan. Jika Syarikat memilih untuk melaksanakan pemecahan saham balik, ia mesti menyelesaikan pemecahan itu tidak lebih daripada sepuluh hari perniagaan sebelum 24 Jun 2024 (iaitu 7 Jun 2024).

Jika pada bila-bila masa semasa tempoh 180 hari ini, harga tawaran penutup saham biasa Syarikat adalah sekurang-kurangnya $1.00 untuk sepuluh hari perniagaan berturut-turut, Syarikat akan diberikan pengesahan bertulis tentang pematuhan dan isu itu akan ditutup.

Sekiranya Syarikat tidak memulihkan pematuhan, ia mungkin layak mendapat masa tambahan. Untuk layak, Syarikat akan diperlukan untuk memenuhi keperluan senarai terus untuk nilai pasaran saham awam dan semua piawaian senarai awal untuk Pasaran Modal Nasdaq, kecuali keperluan harga tawaran, dan akan perlu memberikan notis bertulis tentang niatnya untuk menyembuhkan kekurangan semasa tempoh pematuhan kedua, dengan melaksanakan pemecahan saham balik, jika perlu. Jika Syarikat memenuhi keperluan ini, Nasdaq akan memaklumkan bahawa Syarikat telah diberikan tempoh tambahan 180 hari kalendar. Walau bagaimanapun, jika ia kelihatan kepada Staf bahawa Syarikat tidak akan dapat menyembuhkan kekurangan itu, atau jika Syarikat tidak layak, saham biasanya akan dikenakan penyingkiran.

Syarikat berniat untuk terus memantau harga tawaran untuk sahamnya dan sedang mempertimbangkan tindakan yang mungkin diambilnya untuk memulihkan pematuhan dengan keperluan senarai terus, tetapi tiada keputusan tentang tindak balas telah dibuat pada masa ini.

Tentang VS Media Holdings Limited

VS Media Holdings Limited ialah syarikat berpangkalan di Hong Kong yang menguruskan rangkaian global pencipta digital (“Pencipta”) yang mencipta dan menerbitkan kandungan ke platform media sosial seperti YouTube, Facebook, Instagram dan TikTok. Pencipta mereka termasuk pengaruh, KOL-Pemimpin Pendapat Utama, penulis blog dan pencipta kandungan lain yang membina pangkalan peminat di platform media sosial. Syarikat memberdayakan dan menyokong Pencipta dengan (i) menyediakan kemudahan pengeluaran, latihan dan pembiayaan untuk menghasilkan kandungan berkualiti; (ii) membantu mereka memperluas pengaruh dan pangkalan peminat media sosial mereka dengan membantu pemasaran, hubungan awam dan analisis audiens; dan (iii) yang paling penting, membolehkan mereka menjana pendapatan dengan bekerja secara berkesan dengan jenama, platform dan peminat. Ia juga menjembatani jurang antara jenama dan Pencipta melalui membantu jenama untuk mencapai audiens sasaran mereka dengan berkesan dengan (i) memberi nasihat tentang strategi kandungan dan bajet serta mengesyorkan Pencipta tertentu; (ii) berkomunikasi dan menguruskan Pencipta terpilih; (iii) menghasilkan kandungan yang menarik dan relevan dengan Pencipta untuk mempromosikan mesej kunci untuk jenama; (iv) menerbitkan kandungan berjenama di saluran media sosial Pencipta; (v) memperluas jangkauan kandungan Pencipta dan jenama melalui perancangan dan pembelian media sosial tepat; (vi) menyediakan perkhidmatan pengoptimuman dan pengekalan melalui analisis data dan laporan.

Untuk maklumat lanjut mengenai Syarikat, sila log ke https://www.vs-media.com/.

Nota Berkaitan Pernyataan Prospektif

Kenyataan media ini mengandungi pernyataan prospektif yang tertakluk kepada pelbagai risiko dan ketidakpastian. Kenyataan sedemikian termasuk kenyataan mengenai keupayaan Syarikat untuk membesarkan perniagaannya dan kenyataan lain yang bukan sejarah, termasuk kenyataan yang mungkin disertai dengan kata-kata “berhasrat”, “mungkin”, “akan”, “merancang”, “menjangka”, “meramalkan”, “menganggarkan”, “percaya”, “berharap”, “potensi” atau kata-kata serupa. Keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang digambarkan dalam pernyataan prospektif ini disebabkan oleh beberapa faktor tertentu, termasuk keupayaan Syarikat untuk mencapai operasi yang menguntungkan, penerimaan pelanggan terhadap produk baharu, kesan penyebaran Coronavirus (COVID-19) dan langkah masa depan yang akan diambil oleh pihak berkuasa di negara-negara di mana Syarikat mempunyai rakan rantaian bekalan, permintaan terhadap produk Syarikat dan keadaan ekonomi pelanggan Syarikat, kesan produk dan harga saingan, pengurusan yang berjaya dan keadaan ekonomi am. Kenyataan prospektif dalam kenyataan media ini dibuat pada tarikh kenyataan media ini, dan Syarikat tidak menanggung sebarang tanggungjawab untuk mengemaskini kenyataan prospektif dalam pelepasan ini, kecuali mengikut undang-undang yang berkuat kuasa.

Maklumat Hubungan:

VS Media Holdings Limited
ir@vs-media.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.