Sustainability Economics bekerjasama dengan Asia Carbon Institute, dari kumpulan TRACTION, untuk mempercepat Penghapusan Loji Janakuasa Arang Batu di Asia

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 17 April 2024 — Sustainability Economics, penyedia utama penyelesaian net-nol global, telah mengumumkan memilih Asia Carbon Institute (ACI) sebagai piawaian untuk menilai metodologi kredit peralihan kami yang bertujuan mempercepat pengeluaran kuasa loji janakuasa arang batu (CFPP) di rantau Asia.

ACI adalah pertubuhan bebas bukan untung yang komited untuk mempercepat peralihan ke ekonomi karbon-netral dengan menghasilkan kredit karbon yang boleh dipercayai, telus dan berkualiti tinggi. ACI juga merupakan ahli kumpulan TRACTION yang diketuai oleh Penguasa Kewangan Singapura (MAS), memberi tumpuan kepada pembangunan kredit peralihan sebagai alat kewangan tambahan untuk persaraan awal loji janakuasa arang batu Asia.

Sustainability Economics adalah penyedia utama global penyelesaian net-nol secara menyeluruh di pelbagai sektor. Kepakaran mereka adalah gabungan pengetahuan domain yang mendalam dengan platform digital terkini dan teknologi maju, memberi keutamaan kepada pengurusan kitaran hayat dan automatisasi dengan menyambung titik untuk menyampaikan penyelesaian peralihan net-nol yang menyeluruh untuk sektor pelepasan tinggi.

Kasu Venkata Reddy, Pengasas/CEO Sustainability Economics: “Kami gembira bekerjasama dengan Asia Carbon Institute dalam misi bersama mempercepat peralihan ke sumber tenaga bersih di Asia. Kerjasama ini menekankan komitmen kami untuk memacu penyelesaian mampan dan memerangi perubahan iklim.”

John Lo, Pengasas Asia Carbon Institute: “Kami gembira Sustainability Economics telah memilih ACI sebagai piawaian pilihan untuk menilai metodologi kredit peralihan mereka. Ini menandakan titik perubahan penting dalam usaha kami untuk menubuhkan piawaian telus untuk kredit karbon dan mempercepat peralihan ke ekonomi karbon-netral.”

Kredit Peralihan
Penghasilan kuasa janakuasa arang batu masih menyumbang secara signifikan kepada pelepasan karbon global, terutamanya di Asia di mana kepekatan loji CFPP muda wujud, purata kurang daripada 15 tahun. Untuk menangani isu ini yang mendesak, Sustainability Economics akan bekerjasama dengan ACI dan menyampaikan metodologi yang memudahkan peralihan CFPP ke sumber tenaga bersih. Metodologi ini bertujuan mencipta Kredit Peralihan berintegriti tinggi, alat kewangan direka untuk mempercepat persaraan awal CFPP di Asia.

Penyelesaian Berteraskan Pasaran
Kredit Peralihan, dihasilkan melalui penutupan CFPP dan penggantian dengan sumber tenaga bersih, menyediakan penyelesaian berteraskan pasaran untuk meningkatkan kebolehlaksanaan ekonomi dan skalabiliti urus niaga persaraan awal. Kredit ini mematuhi Prinsip Rantai Nilai Karbon Teras (CCP) yang ditubuhkan oleh Pengurusan Rantai Nilai Karbon Antarabangsa (ICVCM), memastikan kredibiliti dan selari dengan Tujuan Pembangunan Lestari (SDG).

Metodologi Praktikal dan Dicipta
Metodologi Sustainability Economics, berakar umbi dalam kepraktikan dan dicipta dengan input daripada pemilik CFPP dan pemaju tenaga boleh diperbaharui di seluruh Asia, memberi tumpuan kepada pendekatan berasaskan data dan penggunaan platform digital dan teknologi terkini untuk mengautomasikan proses menghasilkan Kredit Peralihan daripada permulaan sehingga penyelesaian.

Hubungi:

Sustainability Economics:
Esther Benschop
Pengurus Komunikasi
Telefon: +65 98851574
Emel: esther@sustainabilityeconomics.com
Laman web: www.sustainabilityeconomics.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.