Sunrise New Energy Mengumumkan Pencapaian Terobosan dalam Bahan Komposit Karbon Keras Berdasarkan Logam Sodium dengan Kelulusan Paten Penemuan oleh Pejabat Harta Intelek Nasional

(SeaPRwire) –   ZIBO, China, 26 Dis. 2023 – Sunrise New Energy Co., Ltd. (“Sunrise”, “Syarikat”, “kami” atau “kita”) (NASDAQ: EPOW), hari ini mengumumkan bahawa anak syarikatnya, Sunrise (Guizhou) New Energy Materials Co., Ltd., telah menerima kelulusan awal daripada Pejabat Harta Intelek Negara untuk paten ciptaan bertajuk “Bahan Komposit Karbon Keras Berstruktur Serat Berlapis Karbon Amorfus Berdoping Titanium dan Kaedah Penyediaannya.” Nombor dokumen rasmi ialah 2023121501155630. Ciptaan ini berkaitan dengan bidang penyediaan bahan bateri sodium-ion dan memperkenalkan bahan komposit karbon keras berstruktur serat berlapis karbon amorfus berdoping titanium dan kaedah penyediaannya.

Karbon keras, sebagai bahan utama untuk anoda bateri sodium-ion, menjadi bahan pilihan disebabkan ketersediaannya yang meluas, kos rendah, dan proses penyediaan yang mudah. Walau bagaimanapun, ia mempunyai had seperti kapasiti khusus rendah, kecekapan awal rendah, dan ketidakseragaman dalam prestasi kuasa. Ciptaan ini mengatasi kelemahan tersebut. Bahan komposit karbon keras dalam ciptaan ini menunjukkan struktur inti-selaput, dengan inti terdiri daripada bahan karbon keras berdoping perak dan selaput terdiri daripada karbon amorfus berdoping titanium. Reka bentuk ini meningkatkan kecekapan awal, prestasi kitaran, dan keupayaan kadar bahan anoda.

“Sunrise merupakan syarikat teknologi tinggi berpanduan penyelidikan dalam bidang bahan anoda di seluruh dunia, meletakkan kami dalam kedudukan terkemuka dalam industri. Kami telah memfailkan paten domestik dan antarabangsa berkaitan teknologi grafit baru, silikon-karbon, dan karbon keras. Disebabkan kepimpinan teknologi kami, kami berjaya memperoleh pelanggan terkemuka domestik dan antarabangsa seperti CATL, BYD, Narada Power, dan Hithium Energy yang khusus dalam bateri kenderaan listrik dan penyimpanan tenaga. Selain itu, kami juga telah menyumbang secara ketara sebagai entiti utama untuk merangka dasar piawaian industri bateri negara, ‘Spesifikasi Teknikal Proses Pengeluaran Bahan Anode Grafite Buatan’. Kami akan terus komited kepada penyelidikan teknikal, dan pembuatan bahan anoda litium-ion dan sodium-ion, menyediakan pelanggan kami dengan lebih banyak penyelesaian menyeluruh,” ujar Encik Haiping Hu, Pengerusi Syarikat.

Mengenai Sunrise New Energy Co., Ltd
Beribu pejabat di Zibo, Wilayah Shandong, China, Sunrise New Energy Co., Ltd., melalui usahasama, terlibat dalam pembuatan dan jualan bahan anoda grafit untuk bateri litium-ion. Usahasama Syarikat sedang membina loji pembuatan seluas 260,543 m2 di Wilayah Guizhou, China. Loji beroperasi dengan tenaga murah daripada sumber boleh diperbaharui, yang membantu menjadikan Sunrise New Energy sebagai pengeluar bahan anoda grafit berkos rendah dan berimpak rendah terhadap alam sekitar. Encik Haiping Hu, pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Syarikat, merupakan perintis utama untuk industri bahan anoda grafit di China bermula dari tahun 1999. Pasukan pengurusan Syarikat juga terdiri daripada pakar dengan tahun pengalaman dan rekod kejayaan yang kukuh dalam industri bahan anoda grafit. Selain itu, Syarikat juga mengendalikan platform perkongsian pengetahuan di China. Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat di . Syarikat juga mengekalkan akaun Twitter (@sunrisenewener1) untuk mengemaskini pelabur mengenai perkembangan terkini Syarikat.

Kenyataan prospektif
Beberapa kenyataan dalam kenyataan akhbar ini mengenai jangkaan, rancangan dan prospek Syarikat merupakan kenyataan prospektif seperti yang ditakrifkan oleh Akta Pembaharuan Liabiliti Sivil untuk Sekuriti Persendirian 1995. Kenyataan prospektif termasuk kenyataan mengenai rancangan, matlamat, objektif, strategi, peristiwa masa depan yang dijangka, anggapan dan sebarang kenyataan faktual lain yang belum berlaku. Sebarang perkataan yang merujuk kepada “mungkin”, “akan”, “hendak”, “harus”, “yakin”, “anggar”, “anggaran” atau perkataan bukan faktual lain, hendaklah dianggap sebagai kenyataan prospektif. Disebabkan pelbagai faktor, keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada hasil sejarah atau kandungan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini. Faktor-faktor ini termasuk tetapi tidak terhad kepada objektif strategik syarikat, rancangan masa depan syarikat, permintaan pasaran dan penerimaan pengguna terhadap produk atau perkhidmatan syarikat, kemaskini teknologi, trend ekonomi, reputasi dan jenama syarikat, impak persaingan industri dan tawaran, dasar dan peraturan yang berkaitan, naik turun keadaan ekonomi makro China, keadaan pasaran antarabangsa yang berkaitan dan risiko serta anggapan lain yang didedahkan dalam Laporan Tahunan Syarikat pada Borang 20-F.. Memandangkan faktor-faktor di atas dan sebab-sebab lain yang berkaitan, kami menasihati pelabur supaya tidak bergantung buta kepada kenyataan prospektif ini, dan kami menasihatkan pelabur untuk melawat laman web SEC untuk meninjau faktor-faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan operasi syarikat pada masa hadapan. Syarikat tidak berkewajipan untuk membuat pembetulan awam kepada perubahan dalam kenyataan prospektif ini disebabkan peristiwa atau sebab-sebab tertentu melainkan diperlukan oleh undang-undang.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:
Syarikat:
Jabatan Hubungan Pelabur
Emel:
Nombor Telefon: +86 4009919228

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.