DayDayCook Umumkan Perjanjian untuk Mengambilalih Jenama Makanan Thai Siap Sediakan Amerika Syarikat Terkemuka Yai’s Thai

(SeaPRwire) –   Penambahan Yai’s Thai meningkatkan kehadiran DayDayCook secara signifikan di Amerika Syarikat

NEW YORK, 26 Dis 2023 — DDC Enterprise, Ltd., (NYSEAM: DDC) (“DayDayCook”, “DDC”, atau “Syarikat”), merupakan salah satu brand makanan pengguna terkemuka yang berfokuskan kandungan, hari ini mengumumkan telah memasuki perjanjian untuk mengambil alih Yai’s Thai, Inc., salah satu brand makanan Thai Amerika terkemuka. Pengambilalihan ini akan meningkatkan kehadiran DayDayCook di pasaran AS secara signifikan dan akan dibiayai melalui kombinasi tunai dan saham.

Yai’s Thai merupakan salah satu brand makanan Thai Amerika terkemuka, dijangka menghasilkan pendapatan antara AS$8 juta hingga AS$10 juta pada tahun 2023. Fokus syarikat terhadap bahan-bahan makanan berkualiti tinggi dan asli telah menghasilkan pertumbuhan pesat dalam pasaran makanan sedia makan dengan inovasi baharu dan pertumbuhan yang dijangka berterusan pada tahun 2024. Produk Yai’s Thai kini dijual melalui lebih 4,500 kedai serata negara termasuk Costco, Whole Foods Market, Safeway, Sprouts, dan Kroger. Pengambilalihan ini tertakluk kepada syarat-syarat penutupan yang biasa dan dijangka siap pada akhir tahun ini.

“Yai’s Thai merupakan penambahan penting kepada keluarga DayDayCook, kerana ia meningkatkan kehadiran kami di pasaran runcit makanan utama dan membantu meningkatkan kesedaran pengguna AS terhadap apa yang boleh ditawarkan oleh DDC kepada pasaran. Ini merupakan pengambilalihan kedua kami di AS ketika kami memperluas kehadiran penyelesaian makanan Asia mudah di pasaran,” kata Norma Chu, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif DDC. “Yai’s Thai dan DDC berkongsi banyak nilai penting – komitmen kami terhadap bahan asli, komitmen terhadap kecemerlangan produk, dan dedikasi untuk mempromosikan budaya masakan Asia. Pengasas Leland dan Sarah telah membina asas luar biasa dengan potensi yang begitu besar untuk membawa inovasi produk baharu kepada lebih pengguna di AS! Saya sangat bersemangat untuk bekerjasama dengan pasukan Yai’s Thai untuk membawa pengembaraan kulinari ke dalam jutaan dapur rumah!”

“Kami bersemangat dan terhormat untuk menyertai keluarga jenama di bawah payung hari DayDayCook,” kata Leland Copenhagen, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Yai’s Thai. Kami berasa sangat bernasib baik untuk mendapatkan rakan kongsi yang misi dan nilai-nilainya begitu hampir menyamai kami sendiri; keaslian, perasa yang kuat, dan label bersih telah menjadi panduan kami sepanjang masa. Transaksi ini merupakan langkah bermakna dalam aspirasi kami untuk Yai’s Thai dan akan membolehkan kami mencapai matlamat yang telah ditetapkan untuk masa depan jenama.

Mengenai DayDayCook – Pemimpin Dalam Inovasi Makanan

DayDayCook diasaskan pada tahun 2012, merupakan salah satu jenama pengguna terkemuka yang menawarkan produk siap panaskan, siap masak dan siap makan yang mudah, praktikal dan sihat. Syarikat memberi tumpuan kepada penyelesaian makanan inovatif dan sihat dengan rangkaian jualan pelbagai saluran yang berkembang pesat di China dan AS, serta kehadiran dalam talian global yang kuat. Syarikat membina pengenalan jenama melalui kandungan kulinari dan gaya hidup di pelbagai platform media sosial dan e-dagang.

Mengenai Yai’s Thai

Sebagai jenama makanan Thai Amerika terkemuka, Yai’s Thai merupakan nama utama untuk perasa Thai di rumah. Dengan fokus kepada bahan-bahan makanan berkualiti tinggi dan sebenar, Yai’s Thai mencipta produk yang memudahkan penggabungan perasa Thai yang ceria ke dalam kehidupan seharian, termasuk kari Thai dan sos tumis siap makan. Berkorban kepada warisan Thai Amerika Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Leland Copenhagen, dan dibesarkan bersama isterinya dan Pengasas Sarah Hughes Copenhagen, Yai’s Thai meletakkan keluarga di hatinya – sebenarnya, Yai bermaksud nenek dalam bahasa Thai. Produk Yai’s boleh dibeli di seluruh negara di kedai runcit termasuk Costco, Whole Foods Market, Sprouts, dan Kroger, serta dalam talian di Thrive Market dan

Kenyataan Masa Depan

Beberapa kenyataan dalam pengumuman ini merupakan kenyataan masa depan, termasuk, misalnya, kenyataan mengenai penyelesaian pengambilalihan, pendapatan dijangka, pertumbuhan dan pengembangan. Kenyataan masa depan ini mengandungi risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui serta berdasarkan jangkaan semasa Syarikat terhadap peristiwa masa depan yang Syarikat percaya akan mempengaruhi keadaan kewangan, keputusan operasi, strategi perniagaan dan keperluan kewangan. Kenyataan masa depan ini juga berdasarkan andaian mengenai dasar perniagaan dan operasi masa depan Syarikat. Pelabur boleh mengenal pasti banyak (tetapi bukan semua) kenyataan ini dengan menggunakan perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “dijangka”, “bertujuan”, “menganggarkan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya”, “mungkin” atau ungkapan serupa. Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini atau menyemak kenyataan masa depan untuk menggambarkan peristiwa atau keadaan selepasnya, atau perubahan dalam jangkaan Syarikat kecuali seperti yang diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan masa depan ini adalah munasabah, ia tidak menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi tepat, dan Syarikat mengingatkan pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada jangkaan yang dijangkakan dan menggalakkan pelabur untuk memeriksa faktor-faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depan Syarikat dalam penyataan pendaftaran dan penyiaran lain Syarikat.

Hubungan:

Pelabur:
CORE IR
Matt Blazei

Media:
CORE PR
Kati Waldenburg

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.