Reka Bentuk Pejabat Moden: Conexus Studio Mendorong Reka Bentuk Inovatif untuk Memenuhi Keperluan Perniagaan Hari Ini

(SeaPRwire) –   Singapura, 13 Februari 2024 — Firma reka bentuk dalaman berprestij Conexus Studio memperkenalkan pejabat baru mereka yang menggambarkan falsafah teras studio iaitu “Designed to Connect”.

Ditubuhkan pada Mac 2019, Conexus Studio mengamalkan falsafah yang dicirikan oleh penyatuan bentuk dan fungsi. Objektif setiap projek adalah mereka reka bentuk ruang pekerjaan baharu yang inovatif dan disesuaikan dengan keperluan serta identiti unik setiap pelanggan, meningkatkan pengalaman pengguna dan mencapai matlamat perniagaan.

Sebagai syarikat reka bentuk dan pembinaan eksklusif yang menumpukan kepada reka bentuk tempat kerja, Conexus Studio percaya dalam memanfaatkan kuasa reka bentuk ruang untuk memberdayakan orang ramai berkerja dengan baik. Melalui ruang pejabat yang berfikiran dan memberi inspirasi, studio menyatukan masyarakat, aspirasi, dan keupayaan tenaga kerja. Ia menyokong reka bentuk ruang pekerjaan yang fleksibel yang mencipta persekitaran produktif yang memudahkan kerjasama dan proses kreatif menjana idea baharu.

Projek firma ini menerima pengiktirafan untuk reka bentuk berfokus kemanusiaan yang menyemarakkan perhubungan dan kerjasama di kalangan pengguna. Sejak penubuhannya, firma telah beransur-ansur meningkat ke tahap kecemerlangan sebagai syarikat reka bentuk dalaman berprestij. Ia telah dianugerahkan 28 anugerah termasuk SG Mark Singapura, Anugerah Kecemerlangan Reka Bentuk, dan Anugerah Hartanah Antarabangsa Asia Pasifik untuk pelanggan seperti BBC Studios, Decathlon, Hegen dan JobStreet.

Pejabat Baharu, Peluang Baharu

Paradigma ini diilustrasikan dengan jelas dalam pejabat baharu Conexus Studio, yang telah meningkat luas daripada 2,766 kepada 7,320 kaki persegi. Setia kepada falsafahnya ‘Designed to Connect’, pejabat ini merupakan pusat masyarakat untuk kakitangannya, pelanggan dan rakan kongsi. Berbeza daripada norma, setengah pejabat dikhaskan untuk ruang komunal dan sosial, membolehkan firma menganjurkan acara, bengkel dan perbincangan berkaitan industri dalam pelbagai skala.

Ruang pekerjaan fleksibel Conexus Studio mengambil kira model kerja hibrid dengan teknologi terkini diperkenalkan di kawasan komunal dan pengaturan kerja fokus. Ini mencipta persekitaran pejabat yang selesa dipertingkatkan lagi dengan sentuhan multi-sensori seperti bunga, aroma terpilih, muzik latar dan lebih banyak lagi. Kafenya yang boleh diubah suai menyediakan ruang inklusif dengan ruang rehat mesra dan meja tinggi untuk kerja dan interaksi sosial. Ia dengan bangganya memaparkan meja komunal direka khas dengan mozek mengandungi perkataan ‘Let’s go APOC’ — singkatan untuk ‘Awesome People of Conexus’.

Untuk maklumat lanjut, lawati Conexus Studio atau periksa laman web Conexus Studio.

Komitmen Conexus Studio terhadap kelestarian diwakili oleh pematuhan ketat kepada piawaian efisiensi tenaga pensijilan Green Mark Emas Plus MTower. Pejabat ini direka dengan tema biofilik dan memaparkan dinding kertas dinding 3D hijau dan unsur-unsur reka bentuk berinspirasi alam semula jadi. Penggunaan meluas teknologi jelas di seluruh ruang pekerjaan, dengan dewan utama berupaya siaran langsung, bilik mesyuarat dilengkapi kemudahan video konferensi canggih, ruang kerjasama dengan kaca privasi boleh ubah dan sistem almari penguncian menggunakan pengenalan muka.

‘Pejabat baharu kami merupakan representasi nyata terhadap semangat kami untuk merevolusikan reka bentuk tempat kerja,’ kata Aviruth Trungtreechart, Pengasas Bersama dan Pengarah Reka Bentuk. ‘Dengan ruang pejabat ini, kami berharap dapat memberi inspirasi kepada pelanggan dan rakan sejawat dalam industri untuk mereka bentuk kemungkinan reka bentuk tempat kerja.’

Mengambil Alih Masa Depan Kerja

Tenaga kerja dinamik hari ini mengharapkan persekitaran yang menggalakkan pertumbuhan profesional dan kesejahteraan peribadi. Reka bentuk tempat kerja moden bukan sekadar menggunakan estetika permukaan sambil mengekalkan kesesuaian pejabat tetapi membuatnya menjadi hab produktiviti yang menarik bakat terbaik.

Menurut Brendan Khor, Pengasas Bersama dan Pengarah Urusan Conexus Studio, apa yang membezakan Conexus Studio ialah pasukannya terdiri daripada pereka berbakat mengetahui apa yang berfungsi untuk pelanggan. Dengan komunikasi telus, fleksibiliti menghadapi perubahan dan pendekatan reka bentuk berasaskan pemahaman mendalam konteks tempatan, firma komited untuk menyampaikan penyelesaian kos efektif dengan penekanan khusus kepada nilai.

‘Apabila struktur kerja tradisional terus berkembang dan model hibrid menjadi lebih meluas, ruang pejabat baharu kami mewakili komitmen kami kepada kakitangan dan pelanggan, menggalakkan kerjasama sinergi yang penting untuk inovasi dan kejayaan dalam landskap yang sentiasa berubah,’ kata Khor. ‘Kami yakin dengan menyediakan ruang pekerjaan dinamik dan interaktif, kami dapat terus memajukan pertumbuhan, memelihara kreativiti, dan meningkatkan sambungan dalam pasukan kami dan rakan kongsi.’

Dengan pengalaman meluas dalam pelbagai sektor dan rekod terbukti di kalangan syarikat multinasional, Conexus Studio berdiri kukuh sebagai nama besar di landskap reka bentuk dalaman Singapura, meninggalkan kesan yang tidak terhapus dalam lanskap komersial dan pejabat bandar raya. Studio ini terus mendefinisikan kemungkinan kecemerlangan seni bina dengan falsafah reka bentuk yang secara licin menggabungkan inovasi, bentuk dan fungsi. Semakin Singapura berkembang, Conexus Studio mengubahsuai ruang pejabat moden, memberikan sumbangan kepada pertumbuhan tenaga kerja berdaya saing yang sinonim dengan warisan bandar raya.

Tentang Conexus Studio:

Conexus Studio merupakan syarikat reka bentuk dan pembinaan eksklusif yang menumpukan kepada tempat kerja hibrid untuk menyatukan masyarakat, aspirasi, dan keupayaan. Kesannya terhadap landskap reka bentuk Singapura jelas dalam portfolio pelbagai, mencerminkan semangat untuk mencipta tempat kerja masa depan yang telah dianugerahkan pengiktirafan untuk sumbangan luar biasa dan melanggar sempadan ideasi reka bentuk. Dengan pasukan dalaman berpengetahuan meluas termasuk jurutera kayu dan M&E berpengalaman lebih sepuluh tahun, Conexus Studio menghubungi pelanggan pada tahap lebih dalam, membantu mendekati setiap projek dengan strategi tempat kerja secara khusus. Daripada penilaian tapak, perundingan reka bentuk, perolehan, pembinaan hingga perancangan ruang dan pengurusan pemindahan, Conexus Studio mempunyai kepakaran untuk mengurus seluruh skop mana-mana projek dari permulaan hingga penamat.

###

Untuk maklumat lanjut mengenai Conexus Studio, hubungi syarikat di sini:

Conexus Studio
Lim Sio Hui, Pengarah Penganjuran dan Komunikasi
6226 0226
siohui.lim@conexus.sg
460 Alexandra Rd, #13-01, Singapore 119963

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGI: Lim Sio Hui, Pengarah Penganjuran dan Komunikasi