Puyi Umumkan Pelaburan Penting daripada Kumpulan Putih

(SeaPRwire) –   GUANGZHOU, China, Feb. 02, 2024 — Puyi Inc. (NASDAQ: PUYI) (“Puyi” atau “Syarikat”) mengumumkan bahawa Puyi dan Fanhua Inc. (“Fanhua”) telah menandatangani perjanjian rangka kerja dengan Singapore White Group Pte. Ltd. (“White Group”). Menurut perjanjian rangka kerja, White Group dan rakan-rakannya berniat untuk melabur sehingga AS$500 juta di Puyi dan sehingga AS$500 juta di Fanhua. Kedua-dua pihak akan terus menyempurnakan butir-butir perjanjian itu segera.

Tentang White Group

White Group ditubuhkan pada tahun 2005. Ia merupakan syarikat pelaburan dan pembangunan swasta yang berpusat di Singapura. Ia memberi tumpuan kepada pengambilalihan, pelaburan dan pengurusan perniagaan yang membangunkan penyelesaian dalam bidang hartanah, teknologi dan kesihatan, antara lain. Keutamaan utamanya adalah di China dan Asia Tenggara. Pelaburannya bertujuan untuk mencipta nilai ekonomi jangka panjang bagi rakan kongsi.

Tentang Puyi

Ditubuhkan pada tahun 2010 dan disenaraikan di Nasdaq pada tahun 2019, Puyi merupakan kumpulan perkhidmatan kewangan teknologi yang menyeluruh berdasarkan peruntukan aset kewangan keluarga. Ia memberi tumpuan kepada penyediaan perkhidmatan pengurusan harta yang berpersonalisi untuk keluarga menengah baru dan keluarga berkemampuan, perkhidmatan sokongan yang menyeluruh untuk pakar kewangan, dan perkhidmatan kewangan yang pelbagai untuk pelanggan institusi.

Puyi Fund Sales Co., Ltd., entiti PRC yang dikawal secara kontrak oleh Puyi, memegang lesen untuk perniagaan saham dan perdagangan berjangka serta pengedaran dana. Puyi telah membangunkan platform teknologi digital terkemuka yang menyokong transaksi ujung ke ujung untuk lebih 9,000 produk dana yang ditawarkan oleh lebih 110 syarikat dana di seluruh negara, serta portfolio milik sendiri produk dana yang dinaiktarafkan secara awam berdasarkan kos purata dolar. Selain itu, Puyi menawarkan ekosistem perkhidmatan yang seimbang untuk pelanggan berkemampuan tinggi, termasuk perkhidmatan insurans, perundingan amanah, perkhidmatan cukai, nasihat undang-undang, serta pengalokasian aset luar negara dan perkhidmatan penasihatan pendidikan.

Kenyataan Prospektif

Kenyataan media ini mengandungi kenyataan prospektif seperti yang ditakrifkan oleh Akta Pembaharuan Prosedur Sivil Persendirian 1995. Kenyataan prospektif termasuk kenyataan mengenai rancangan, objektif, sasaran, strategi, acara masa depan atau prestasi, dan andaian di sebalik atau berkaitan dengan mana-mana perkara tersebut dan kenyataan lain yang bukan kenyataan fakta sejarah. Apabila Puyi menggunakan perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “berhasrat”, “seharusnya”, “percaya”, “menjangka”, “meramalkan”, “menganggarkan” atau ungkapan serupa yang tidak berkaitan semata-mata dengan perkara sejarah, ia membuat kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif bukanlah jaminan prestasi masa depan dan melibatkan risiko dan ketidakpastian yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar Puyi berbeza secara material daripada jangkaan Puyi yang dibincangkan dalam kenyataan prospektif. Kenyataan ini tertakluk kepada ketidakpastian dan risiko termasuk, tetapi tidak terhad kepada, yang berikut: Sasaran dan strategi Puyi; Pembangunan perniagaan Puyi pada masa hadapan; permintaan dan penerimaan produk dan perkhidmatan; perubahan teknologi; keadaan ekonomi; pertumbuhan industri pengurusan harta ketiga di China; reputasi dan jenama; kesan persaingan dan penentuan harga; peraturan kerajaan; fluktuasi am dan perniagaan umum di China dan pasaran antarabangsa yang dilayani Puyi; dan anggapan yang mendasari atau berkaitan dengan mana-mana perkara tersebut dan risiko-risiko lain yang dinyatakan dalam laporan yang diajukan oleh Puyi kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa. Oleh kerana sebab-sebab ini, antara lain, pelabur dinasihatkan untuk tidak menumpukan terlalu banyak keyakinan terhadap mana-mana kenyataan prospektif dalam kenyataan media ini. Faktor-faktor tambahan dibincangkan dalam penyiaran Puyi kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat, yang boleh diperiksa di www.sec.gov. Puyi tidak menanggung kewajipan untuk secara awam menyemak semula kenyataan prospektif ini untuk menggambarkan peristiwa atau keadaan yang timbul selepas tarikh ini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGI: Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:
Puyi Inc.
Tel: +86-20-28866499
Email: ir@puyiwm.com