Puyi Inc. Mengumumkan Perubahan Pengarah dan Pengurusan Kanan

(SeaPRwire) –   GUANGZHOU, China, Nov. 28, 2023 — Puyi Inc. (NASDAQ: PUYI) (“Puyi,” “kami” atau “Syarikat”), penyedia perkhidmatan pengurusan harta ketiga yang terkemuka di China dengan tumpuan kepada populasi kaya dan kelas pertengahan yang berkembang, hari ini mengumumkan bahawa, dengan serta-merta, Yang Yuanfen (“Yang Yuanfen”), Naib Presiden dan Ketua Jabatan Kewangan Syarikat, telah dilantik lanjut oleh lembaga pengarah Syarikat (“Lembaga”) sebagai Ketua Pegawai Kewangan Syarikat (“CFO”), mengisi kekosongan yang ditinggalkan oleh peletakan jawatan Hu Anlin (“Hu Anlin”), bekas CFO dan Naib Presiden dan seorang pengarah Syarikat.

Yang Yuanfen telah menunjukkan kepakaran kewangan, kemahiran pengurusan projek, dan kepimpinan berkesan dalam pelbagai organisasi dan industri sepanjang kerjayanya. Beliau telah berkhidmat sebagai Ketua Jabatan Kewangan Syarikat sejak November 2010, di mana beliau memimpin pelbagai inisiatif kewangan, termasuk pelaburan projek dan pembiayaan, kawalan dalaman, dan pengurusan dana. Beliau juga telah berkhidmat sebagai Naib Presiden Syarikat sejak Julai 2022, di mana beliau bertanggungjawab untuk pengurusan jabatan kewangan dan jabatan kawalan dan pengurusan risiko. Sebelum menyertai Syarikat, Yang Yuanfen berkhidmat sebagai pengurus kewangan dan ketua akaun di pelbagai syarikat.

Zhang Jianjun (“Zhang Jianjun”), berkhidmat sebagai pengarah bebas Syarikat dan ahli jawatankuasa audit Syarikat, telah dikeluarkan daripada Lembaga hari ini, menurut Artikel 105(e) Perlembagaan Syarikat.

Berikutan perubahan tersebut, lembaga pengarah kami terdiri daripada lima orang pengarah, dua daripadanya adalah pengarah bebas, dan diketuai bersama oleh Ren Yong dan Kong Youjie. Jawatankuasa audit kami terdiri daripada dua orang pengarah bebas, Luo Jidong dan Zhai Lihong, dan diketuai oleh Luo Jidong. Pengarah dan pegawai eksekutif kami pada tarikh rilis berita ini adalah seperti berikut:

Nama Jawatan
Ren Yong Pengerusi lembaga, Ketua Pegawai Eksekutif
Kong Youjie Pengerusi bersama lembaga
Yang Yuanfen Ketua Pegawai Kewangan, Naib Presiden, Ketua Jabatan Kewangan
Hu Yinan Pengarah
Luo Jidong Pengarah Bebas
Zhai Lihong Pengarah Bebas


Tentang Puyi

Beribu pejabat di Guangzhou, China, Puyi adalah penyedia perkhidmatan pengurusan harta ketiga yang terkemuka di China dengan tumpuan kepada populasi kaya dan kelas pertengahan yang berkembang. Puyi juga menyediakan siri perkhidmatan alokasi aset kewangan yang menyeluruh termasuk perkhidmatan pengurusan harta, perkhidmatan pengurusan aset, perundingan insurans, perundingan amanah dan perkhidmatan tambahan. Untuk maklumat lanjut, sila lawati https://ir.puyiwm.com/.

Kenyataan Selamat

Kenyataan berita ini mengandungi kenyataan prospektif seperti yang ditakrifkan oleh Akta Pembaikan Liabiliti Sivil Berkanun 1995. Kenyataan prospektif termasuk kenyataan berkaitan rancangan, objektif, sasaran, strategi, peristiwa masa depan atau prestasi, dan andaian sokongan dan kenyataan lain selain kenyataan fakta sejarah. Apabila Syarikat menggunakan perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “berhasrat”, “seharusnya”, “percaya”, “menjangka”, “meramalkan”, “projek”, “menganggarkan” atau ungkapan serupa yang tidak berkaitan semata-mata dengan perkara sejarah, ia membuat kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif bukanlah jaminan prestasi masa depan dan melibatkan risiko dan ketidakpastian yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar Syarikat berbeza secara material daripada jangkaan yang dibincangkan dalam kenyataan prospektif. Kenyataan ini tertakluk kepada ketidakpastian dan risiko termasuk tetapi tidak terhad kepada yang berikut: matlamat dan strategi Syarikat; pembangunan perniagaan masa depan Syarikat; permintaan dan penerimaan produk dan perkhidmatan; perubahan teknologi; keadaan ekonomi; pertumbuhan industri pengurusan harta ketiga di China; reputasi dan jenama; impak persaingan dan penentuan harga; peraturan kerajaan; perubahan dalam keadaan ekonomi dan perniagaan umum di China dan pasaran antarabangsa yang dilayani Syarikat dan andaian yang menyokong atau berkaitan dengan mana-mana perkara di atas dan risiko lain yang dinyatakan dalam laporan yang dikemukakan oleh Syarikat kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat. Oleh itu, para pelabur dinasihatkan untuk tidak mengambil keputusan berdasarkan sepenuhnya kepada mana-mana kenyataan prospektif dalam kenyataan berita ini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Asia: Japan, Korea, Australia, Arab; Greater China: Hong Kong, Taiwan, PRC China; Southeast Asia: Singapore, Vietnam, Thailand, Malaysia, Indonesia, Philippines; Europe: Germany, France, Spain, Italy, Russia, UK; America: US, Canada, Mexico, Brazil) 

HUBUNGAN PELABUR:

Jabatan Pelaporan Kewangan
Doris Wu
Telefon: +86-20-28866499
E-mel: ir@puyiwm.com