Pemimpin global peralatan dapur ROBAM memperkenalkan penghisap asap ultra-tipis dan berkuasa terbaru di KBIS 2024

(SeaPRwire) –   Hangzhou, China, 1 Mac 2024 — Pada 27 Februari (EST), Pameran Peralatan Dapur dan Bilik Air Terbesar di Dunia, Kitchen and Bath Industry Show (KBIS) telah bermula dengan meriah di Las Vegas. Sebagai pameran industri peralatan dapur dan bilik air profesional terbesar di dunia, KBIS mempunyai sejarah selama enam puluh tahun dan menarik perhatian global setiap tahun. Ia tidak sahaja berfungsi sebagai platform pelancaran produk baru dalam industri peralatan dapur dan bilik air tetapi juga sebagai pemimpin dalam trend dan inovasi.

Video:

Pada tahun ini, beratus-ratus syarikat telah berkumpul untuk memperkenalkan produk dan teknologi terkini mereka dalam bidang masing-masing. Di antara mereka, ROBAM, pemimpin kelas dunia dalam peralatan dapur premium, telah membuat kemunculan yang hebat dan melancarkan model hood penghisap terbaru yang dinantikan – hood penghisap ultra-tipis U1M, semasa acara tersebut. Produk baharu ini, dengan prestasi yang unggul dan reka bentuk inovatif ultra-tipis, berjaya menarik perhatian ramai peserta.


Ruang pameran ROBAM di KBIS

Hood penghisap ROBAM lebih sesuai untuk dapur Cina

Dipengaruhi oleh nilai dan perbezaan budaya, beberapa keluarga Amerika atau Barat mungkin memberi kurang perhatian kepada reka bentuk produk. Disamping itu dengan cara makan yang berbeza, isu asap masakan tidak mendapat perhatian yang sewajarnya. Walau bagaimanapun, seiring budaya Timur dan Barat yang semakin bercampur, hood penghisap dengan daya tarikan estetik dan prestasi yang tinggi semakin popular terutamanya di kalangan keluarga Cina Amerika. Produk-produk ini tidak sahaja memberi keseronokan visual tetapi juga sepenuhnya memenuhi keperluan fungsi, menawarkan pengalaman pengguna yang lebih baik. Jelas, hood penghisap ultra-tipis ROBAM U1M yang baru dilancarkan adalah alat masak yang direka untuk dapur Cina.

Dari segi reka bentuk, U1M mempunyai ketebalan badan hanya 18cm, mencapai reka bentuk ultra-tipis sebenar. Sama ada dalaman atau luaran, atas atau bawah, ciri ultra-tipisnya dipamerkan. Reka bentuk unik ini menjimatkan ruang simpanan 73% untuk almari di atas, membolehkan penggunaan ruang dapur lebih cekap. Berkenaan warna, ia menggunakan penampilan dinamik dan fesyen yang diilhamkan oleh penggunaan kaca hitam meluas, memberikan hood penghisap penampilan canggih yang mudah bersatu dengan pelbagai hiasan rumah, menonjolkan rasa mewah dapur.

Pengunjung mencuba hood penghisap ultra-tipis ROBAM

Dalam industri peralatan dapur, selama ini merupakan cabaran untuk seimbangkan prestasi tinggi, daya tarikan estetik dan saiz kompak dalam hood penghisap, tetapi U1M merupakan pengecualian. Dari segi prestasi, sumber kuasa diturunkan sebanyak 38cm, mengurangkan jarak antara hood penghisap dan sumber asap sebanyak 43%, menghalang asap masakan daripada terlepas dari sumber. Disamping itu dengan kuasa hisap tinggi ROBAM, ia dengan mudah mengeluarkan aliran udara yang besar; turbin 32cm diameter yang 40% lebih besar berbanding impeller tradisional, meningkatkan kawasan tekanan negatif serentak. Reka bentuk aliran bertembung dan impeller miring 13° berpaten secara berkesan mengurangkan pemisahan aliran udara, meningkatkan kecekapan pengeluaran asap. Dari segi pengalaman pengguna, dilengkapi dengan sistem kawalan asap pintar Lingxi, ia boleh menyesuaikan kuasa hisap secara masa nyata mengikut perubahan rintangan aliran paip, memastikan pengeluaran asap berkesan sambil menyediakan pengalaman berbunyi rendah yang lebih baik.

Tong Jingjing, Ketua Pegawai Digital dan Pemasaran ROBAM, ditemuramah media

“ROBAM telah menjalankan kajian mendalam selama hampir 10 tahun terhadap pasaran Amerika Utara, memperkasakan reka bentuk produk dan strategi pemasaran untuk memenuhi permintaan pengguna tempatan, membangunkan produk berprestasi tinggi yang sesuai untuk dapur Amerika Utara,” kata Tong Jingjing, Ketua Pegawai Digital dan Pemasaran ROBAM. “Sebagai contoh, hood penghisap ROBAM mewarisi ciri hisap kuat domestik; kompor ROBAM dengan kuasa api tinggi lebih sesuai untuk menumis, dan sebagainya. Secara ringkasnya, peralatan dapur ROBAM lebih sesuai untuk dapur Cina.”

Hood penghisap ROBAM telah menjadi nombor satu jualan global selama 9 tahun berturut-turut

Sebagai syarikat terkemuka dalam industri peralatan dapur, ROBAM sentiasa berakar umbi dalam masakan Cina dan memimpin pasaran global dalam sektor hood penghisap. Menurut laporan oleh organisasi penyelidikan terkemuka di dunia Euromonitor International, hood penghisap ROBAM telah menjadi nombor satu jualan global selama 9 tahun berturut-turut, dengan peralatan masak besar memimpin jualan global selama 3 tahun berturut-turut.

Dalam sektor hood penghisap, ROBAM telah menubuhkan diri sebagai rujukan industri, mendapat sanjungan meluas daripada pengguna di seluruh dunia. Pencapaian ini berakar umbi dalam komitmen ROBAM selama lebih empat puluh tahun untuk sentiasa mementingkan keperluan pengguna dan memfokuskan pembangunan ke arah inovasi teknologi. Ia adalah falsafah ini yang memacu ROBAM ke arah penawaran produk dan perkhidmatan berkualiti tinggi, berteknologi tinggi dan berorientasikan global. Pada pameran KBIS 2024, ROBAM sekali lagi membuat kemunculan yang menakjubkan, bersaing di pentas yang sama dengan teknologi dan jenama terkemuka di dunia, mempamerkan kekuatan jenama Cina.

Pengunjung mencuba hood penghisap kuat ROBAM

Pada masa kini, ROBAM telah memasuki lebih daripada 30 negara dan rantau di seluruh dunia, dengan lebih daripada sepuluh ribu kedai, dan kehadirannya boleh dilihat di Amerika, Australia, dan Asia Tenggara. Pada era baharu ini, ROBAM telah memperkenalkan pengisytiharan korporat baharu sebagai “penyedia rantaian memasak bersepadu”. Menyasarkan pasaran luar negara, ROBAM akan mengambil kesempatan penuh rantaian penuh untuk menawarkan penyelesaian memasak global kepada pengguna seluruh dunia yang merangkumi “sebelum memasak, semasa memasak, dan selepas memasak.” Menghadap ke depan, ROBAM akan terus berinovasi dan memperkenalkan idea baharu untuk memberikan pengalaman hidup dapur yang lebih baik kepada pengguna di seluruh dunia.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGI: Abner Jiang
ROBAM  
jhk(at)robam.com