OSL Pertama Diberi Lesen AMLO

(SeaPRwire) –   Hong Kong , April 22, 2024 — OSL Digital Securities (“OSL“), platform aset digital anak syarikat OSL Group (863.HK) – syarikat tunggal Hong Kong yang disenaraikan awam sepenuhnya ditujukan kepada aset digital – adalah yang pertama diberi lesen di bawah Anti-Pencucian Wang dan Pembiayaan Keganasan (“AMLO“) oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Futures Hong Kong (“SFC“). Pencapaian penting ini menekankan usaha berterusan OSL untuk menerima pemerintahan, meningkatkan keselamatan dan kredibiliti ruang aset digital.

Sebagai platform aset digital yang pertama diluluskan di Hong Kong, dan kini memulakan tahun keempatnya dalam kecemerlangan pematuhan dan operasi, OSL sentiasa mematuhi piawaian pematuhan dan pemerintahan tertinggi di Hong Kong. Lesen AMLO ini menandakan titik perubahan utama dalam misi OSL untuk memimpin dan memperkenalkan inovasi dalam pasaran aset digital yang dikawal selia.

“OSL sentiasa memberi keutamaan kepada pematuhan dengan piawaian peraturan yang berkembang. Mendapatkan lesen ini kini selari dengan pertumbuhan strategik kami dan landskap pasaran yang matang, memastikan kami terus memenuhi keperluan pengguna kami dengan keselamatan dan kepercayaan yang dipertingkatkan. Masa ini tidak sahaja mencerminkan pandangan jauh kami dalam menyesuaikan diri dengan perubahan peraturan tetapi juga menguatkan komitmen kami untuk menetapkan piawaian industri untuk keselamatan dan kebolehpercayaan,” kata Patrick Pan, Pengerusi Lembaga & Ketua Pegawai Eksekutif OSL. “Dengan pelancaran pertama ETF Bitcoin dan Ether tempat yang bakal datang dari rakan kongsi kami China Asset Management (Hong Kong) dan Harvest Global Investments, lesen AMLO OSL yang diberikan hari ini adalah lagi satu bukti komitmen dan keupayaan unik kami untuk memenuhi jangkaan dan keperluan tertinggi rakan institusi kami.”

Sebagai syarikat tunggal Hong Kong yang sepenuhnya ditujukan kepada aset digital, OSL Group (863.HK) mengukuhkan kedudukan pasaran strategiknya melalui pematuhan peraturan yang menyeluruh dan pengalaman operasi meluas, disokong oleh kedudukan pasaran berwibawa dan audit SOC 2 Jenis 2 yang berjaya. Ciri-ciri ini, bersama model B2B2C dinamik OSL dan perkhidmatan tahap institusi, meletakkan OSL bukan sahaja sebagai peserta tetapi sebagai pemimpin dalam membentuk masa depan pelaburan aset digital di Hong Kong.

Tentang OSL

Disokong oleh syarikat fintech dan aset digital terkemuka Asia, OSL Group (863.HK), dahulunya Kumpulan Teknologi BC, OSL adalah platform aset digital yang pertama diluluskan SFC dan diinsuranskan di dunia. Ditubuhkan pada 2018, OSL mempunyai sejarah yang mapan dalam sektor ini dan diakui oleh ramai sebagai pemimpin dalam menyediakan penyelesaian aset digital berlesen dan dikawal selia yang menyeluruh.

OSL menawarkan perkhidmatan Pasaran (broker, pertukaran dan kustodi) dan penyelesaian teknologi SaaS, yang menyediakan akses kepada likuiditi global untuk pelanggan institusi selain pelabur profesional dan runcit melalui platform aset digital terbaiknya. Infrastruktur dompet sejuk dan panas yang selamat dan diinsuranskan OSL juga memastikan penyimpanan aset digital yang selamat dengan penyelesaian transaksi tepat masa.

Ketika industri aset digital terus berkembang, begitu juga OSL. Pendekatan mudah dan disesuaikan OSL secara patuh menavigasi pelanggan antarabangsa melalui persekitaran aset digital yang berkembang.

Untuk maklumat lanjut, lawati:

Penafian: Maklumat yang disediakan dalam kenyataan akhbar ini bukanlah satu jemputan pelaburan, dan ia juga tidak bertujuan sebagai nasihat pelaburan, nasihat kewangan atau nasihat perdagangan. Disyorkan anda melakukan usaha wajar, termasuk mendapatkan nasihat profesional daripada penasihat kewangan, sebelum melabur atau perdagangan mata wang kripto dan sekuriti.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGI: Vivien Choi
OSL 
media at osl.com