OSL Dilantik Sebagai Bursa dan Rakan Sub-Penjaga Pertama untuk Pelancaran Spot BTC/ETH ETF Inaugural China AMC di Hong Kong

(SeaPRwire) –   KUALA LUMPUR, 15 April 2024 — OSL Digital Securities, platform aset digital berlesen terkemuka dan entiti teras Kumpulan OSL (863.HK), bangga dipilih sebagai rakan pertukaran aset digital virtual dan sub-penyimpanan pertama oleh China Asset Management (Hong Kong) (“ChinaAMC (HK)”), syarikat pengurusan aset terkemuka di Hong Kong, memudahkan kelulusan prinsipal dan pelancaran dana patuh syariah Bitcoin/Ethereum ETF sulung mereka di Hong Kong. Kerjasama ini menandakan kemajuan penting dalam landskap kewangan wilayah itu, menandakan bab baharu dalam pelaburan aset digital.

Dengan sedikit pasaran di seluruh dunia yang menampung ETF Spot BTC/ETH, inisiatif Hong Kong meletakkannya bersama-sama dengan wilayah perintis seperti Kanada, Jerman dan Switzerland. Mencerminkan pengalaman Amerika Syarikat di mana ETF Spot Bitcoin memperoleh lebih daripada $12.53B (sumber: , sehingga 12 Apr 2024), potensi pasaran Hong Kong adalah besar dan menarik perhatian pasaran.

Dalam kerjasama ini, OSL menggunakan infrastruktur terasnya untuk memastikan persekitaran perdagangan selamat penting untuk operasi ETF, mengurus aset asas dengan teliti. Sebagai sub-penyimpan, OSL menyediakan keselamatan yang cemerlang dan memenuhi piawaian peraturan, menyampaikan perkhidmatan penyimpanan teras yang mengekalkan integriti dan keselamatan aset yang dikendalikan.

“Kami gembira bekerjasama dengan pasukan berbakat di China AMC, menandakan tonggak sejarah dalam landskap ETF,” kata Patrick Pan, Pengerusi Lembaga Pengarah & CEO OSL. “Dipilih sebagai rakan pertukaran aset digital virtual dan sub-penyimpanan pertama tidak sahaja mencerminkan penghargaan tinggi terhadap OSL tetapi juga menunjukkan komitmen kami untuk meningkatkan pelaburan aset digital di Hong Kong, meniru trend perkongsian reputable yang dilihat dalam pasaran AS.”

Sebagai syarikat senarai awam Hong Kong yang sepenuhnya komited kepada aset digital, kedudukan strategik Kumpulan OSL (863.HK) diperkukuhkan oleh pematuhan peraturan menyeluruh, pengalaman operasi meluas dan reputasi pasaran yang kukuh, ditegaskan oleh audit SOC 2 Jenis 2 yang berjaya. Unsur-unsur ini, ditambah dengan model B2B2C inovatif OSL dan perkhidmatan berkaliber institusi, memastikan bahawa OSL tidak hanya menyertai pasaran tetapi memimpin jalan dalam membentuk masa depan pelaburan aset digital di Hong Kong.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang OSL, sila lawati

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGI: Siasatan media
media@osl.com