Ohmyhome Lapor Prestasi yang Kuat dalam Suku Pertama 2024, Menganggarkan Pertumbuhan Hasil Tahunan Melebihi 110% dalam Separuh Pertama Tahun Ini

(SeaPRwire) –   Singapura, 06 Mei 2024 — Ohmyhome Ltd. (NASDAQ: OMH , “Ohmyhome”, “the Company”), satu platform teknologi hartanah one-stop-shop menyediakan penyelesaian dan perkhidmatan hartanah end-to-end termasuk perkhidmatan broker, pembaikan dan pengurusan hartanah kondominium di Singapura, dengan sukacitanya mengumumkan prestasi yang kukuh dalam Suku Pertama 2024, menunjukkan pertumbuhan yang ketara di seluruh tiga segmen perniagaan utama: broker, pembaikan dan pengurusan hartanah. Jumlah urus niaga meningkat sebanyak 60%, memacu peningkatan 90% dalam Nilai Urus Niaga Kasar (GTV), terutamanya disebabkan oleh kehadiran yang meningkat di pasaran kondominium.

Titik Penting

  • Suku Pertama 2024 menyaksikan pertumbuhan ketara Ohmyhome berbanding Suku Pertama tahun sebelumnya.
  • Segmen Broker kami menunjukkan prestasi yang kukuh, mendapat manfaat daripada pelaburan teknologi dari tahun-tahun sebelumnya meningkatkan pengalaman pengguna dan kecekapan operasi kami.
  • Segmen Pembaikan kami menyaksikan peningkatan dalam projek pejabat dan kediaman, memperkukuhkan bahagian pasaran melalui penyelesaian dan penyelesaian kreatif dan kos efektif.
  • Segmen Pengurusan Hartanah kami menunjukkan pertumbuhan yang menggalakkan melalui penyelesaian IoT yang berjaya dan pengembangan projek di bawah pengurusan, mencapai lebih kurang SGD 4 juta dalam Pendapatan Berulang Tahunan (ARR) pada akhir Suku Pertama 2024.
  • Pendapatan yang dijangkakan untuk Separuh Pertama 2024 dijangka mencapai SGD 4.6 hingga 4.8 juta (lebih kurang USD 3.4 hingga 3.6 juta), menandakan pertumbuhan melebihi 110% berbanding Separuh Pertama 2023.

Inovasi Teknologi dan HomerAI

Kemajuan ketara dicatatkan dengan HomerAI, aplikasi mudah alih berfokuskan pemilik rumah yang dilancarkan pada 2023 untuk meningkatkan proses urus niaga hartanah, menghubungkan lebih 15,800 rumah pada akhir Suku Pertama 2024, dengan Nilai Dagangan Kasar (GMV) lebih kurang SGD 15 bilion (lebih kurang USD 11.1 juta). Platform terus berkembang dalam Suku Pertama 2024, menyambut lebih 5,000 rumah baru, menawarkan analisis masa nyata, penilaian hartanah, dan sokongan urus niaga, meningkatkan penglibatan pelanggan dan pertumbuhan pengguna. Dianggarkan bahawa kira-kira 1 daripada 10 rumah yang ditransaksikan di Singapura menggunakan HomerAI.

Rhonda Wong, CEO dan Pengasas Bersama Ohmyhome, berkata, “Kami gembira dengan kemajuan teknologi dan inisiatif strategik kami, termasuk pengambilalihan segmen pengurusan hartanah. Syarikat terus komited kepada visi untuk menjadi penyelesaian hartanah yang paling dipercayai dan menyeluruh untuk semua orang melalui penggunaan teknologi, ketika kami terus memberikan nilai jangka panjang kepada pemegang saham dan pelanggan kami.”

Mengenai Ohmyhome

Ohmyhome adalah satu platform teknologi hartanah one-stop-shop yang menyediakan penyelesaian dan perkhidmatan hartanah end-to-end termasuk perkhidmatan broker, pembaikan dan pengurusan hartanah kondominium di Singapura. Sejak pelancarannya pada 2016, Ohmyhome telah mengendalikan lebih 15,500 hartanah setakat 31 Disember 2023, dan mempunyai lebih kurang 6,800 unit di bawah pengurusan setakat 31 Disember 2023. Ia juga platform urus niaga hartanah yang dinilai tertinggi, dengan lebih 8,000 ulasan tulen, dan purata penarafan 4.9 daripada 5 bintang.

Ohmyhome komited untuk menyediakan kelajuan, kemudahan, dan kebolehpercayaan kepada perkhidmatan berkaitan hartanah dan untuk menjadi penyelesaian hartanah yang paling dipercayai dan menyeluruh untuk semua orang.

Untuk maklumat lanjut, lawati:

Kenyataan Selamat

Kenyataan pers ini mengandungi kenyataan masa depan. Selain itu, dari masa ke semasa, kami atau wakil kami boleh membuat kenyataan masa depan secara lisan atau bertulis. Kami berasaskan kenyataan masa depan ini kepada jangkaan dan projeksi kami tentang peristiwa masa depan, yang kami terbitkan daripada maklumat yang kini tersedia kepada kami. Anda boleh mengenal pasti kenyataan masa depan dengan yang bukan sejarah sifatnya, terutamanya yang menggunakan istilah “mungkin,” “harus,” “dijangka,” “membayangkan,” “menganggarkan,” “percaya,” “dirancang,” “meramalkan,” “berpotensi,” atau “harapan” atau negatif istilah-istilah ini atau serupa. Dalam menilai kenyataan masa depan ini, anda harus mempertimbangkan pelbagai faktor, termasuk: keupayaan kami untuk menukar arah Syarikat; keupayaan kami untuk menyesuaikan diri dengan teknologi baru dan keperluan pasaran yang berubah; dan persekitaran persaingan perniagaan kami.

Kenyataan masa depan hanyalah ramalan. Pembaca dinasihatkan untuk tidak bergantung kepada kenyataan masa depan ini. Peristiwa masa depan yang dibincangkan dalam kenyataan akhbar ini dan kenyataan lain dari masa ke semasa oleh kami atau wakil kami mungkin tidak berlaku, dan peristiwa sebenar dan keputusan mungkin berbeza secara material dan tertakluk kepada risiko, ketidakpastian, dan anggapan tentang kami. Kami tidak berkewajipan untuk mengemaskini atau menyemak semula secara awam mana-mana kenyataan masa depan, sama ada disebabkan ketidakpastian dan anggapan, peristiwa masa depan yang dibincangkan dalam kenyataan akhbar ini dan kenyataan lain dari masa ke semasa oleh kami atau wakil kami mungkin tidak berlaku.

Untuk maklumat lanjut
Hubungan Pelabur:

Ikuti Media Sosial untuk Berita Terkini dari Syarikat

X:
Facebook:
Instagram:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.