NEXEN TIRE menyertai GDSO

  • Syarikat menjadi ahli penuh pertubuhan yang menetapkan data dan ketelusan tayar.

(SeaPRwire) –   SEOUL, Korea, Feb. 19, 2024 — NEXEN TIRE, pengeluar tayar global terkemuka, hari ini mengumumkan bahawa ia telah menjadi ahli penuh Organisasi Perkhidmatan Data Global (GDSO) untuk Tayar dan Komponen Automotif. Keahlian ini menekankan kedudukan NEXEN TIRE sebagai salah satu pengeluar tayar terkemuka di dunia dan komitmennya untuk memajukan industri dengan inovasi teknikal.

Organisasi Perkhidmatan Data Global (GDSO) untuk tayar dan komponen automotif adalah pertubuhan antarabangsa tidak untung yang memberi tumpuan kepada bidang berikut:

  • Piawaian data berkaitan tayar.
  • Mendefinisikan penyelesaian untuk capaian dan pembangunan pertukaran data serta membangunkan penyelesaian dalam talian.
  • Menggalakkan penggunaan GDS kepada pihak berkepentingan luar.
  • Mewakili ahli GDSO kepada pertubuhan dan badan luar.

Keputusan untuk menjadi ahli penuh GDSO menunjukkan komitmen NEXEN TIRE untuk menyumbang secara aktif kepada pencapaian objektif pertubuhan. Ini termasuk menyediakan data yang boleh dipercayai, terkini dan tepat untuk platform pengurusan data tayar melalui aplikasi yang dibangunkan secara khusus dan terus ditingkatkan.

DC KIM, Naib Presiden NEXEN TIRE Eropah berkata, “Dengan menyertai GDSO sebagai ahli penuh dan dengan menyediakan data yang boleh dipercayai, kami sebagai pengeluar tayar mahu memberikan sumbangan positif kepada pembangunan lanjut industri tayar dan memainkan peranan aktif dalam membentuknya.”

Syarikat membantu menetapkan piawaian baharu dalam industri tayar dengan inovasi teknikal. Sebagai contoh, pengenalpasti berseri yang disambungkan RFID dimasukkan ke dalam tayar.

Tentang NEXEN TIRE
NEXEN TIRE, diasaskan pada 1942, ialah pengeluar tayar global berpangkalan di Korea Selatan. NEXEN TIRE, salah satu pengeluar tayar paling pesat berkembang di dunia, kini bekerjasama dengan 150 negara dan memiliki empat loji pembuatan, dua di Korea (Yangsan dan Changnyeong) dan satu di Qingdao, China. Pada tahun 2019, satu lagi loji di Žatec, Czech Republic beroperasi. NEXEN TIRE membuat tayar dengan teknologi maju dan keunggulan reka bentuk untuk kereta penumpang, SUV dan kenderaan ringan. NEXEN TIRE membekalkan tayar asal kepada pembuat kereta global di pelbagai negara di seluruh dunia. Untuk kali pertama di kalangan pelbagai pengeluar tayar di dunia, syarikat telah mencapai grand slam empat anugerah reka bentuk terunggul di dunia pada tahun 2014.
Untuk maklumat lanjut, sila lawati http://www.nexentire.com/international/

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGAN: HUBUNGAN: Sylvia Chang, sylvia.chang@pivotp.co.kr