Lilium dan Atlantic Aviation Bersatu untuk Mengkuasai Mobiliti Udara Serantau di Seluruh Amerika Syarikat

  • Lilium dan Atlantic Aviation mengumumkan bahawa mereka telah menandatangani MOU untuk mengelektrifikan infrastruktur lapangan terbang sedia ada dan menyokong mobiliti udara serantau
  • Perjanjian bertujuan untuk memastikan keselarasan vertiport semasa dan masa depan dengan Lilium Jet
  • Perkongsian bertujuan untuk menubuhkan rangkaian yang dirancang untuk menyokong pengendali Lilium Jet

(SeaPRwire) –   MUNICH, Jerman, 13 Mac 2024 – N.V. (NASDAQ: LILM), pembangun jet lepas landas dan pendaratan menegak (“eVTOL”) sepenuhnya elektrik pertama, telah bekerjasama dengan , penyedia perkhidmatan pangkalan berpandu tetap (FBO) dan perkhidmatan penerbangan terkemuka, untuk menyediakan rangkaian lebih 100 FBO Atlantic untuk pelancaran perkhidmatan mobiliti udara serantau Lilium Jet yang akan datang di Amerika Syarikat.

Perkongsian strategik ini akan bekerja untuk memastikan keselarasan licin antara Lilium Jet dan rangkaian aset penerbangan Atlantic di seluruh Amerika Utara, membolehkan operasi Mobiliti Udara Maju di lokasi semasa dan masa depan. Atlantic mengendalikan tapak di lebih 30 lokasi lapangan terbang dalam pasaran pelancaran yang dirancang Lilium di Florida, Selatan California, koridor Timur Laut, dan Texas.

Lilium dan Atlantic akan memberi tumpuan kepada pelaksanaan infrastruktur dan operasi, dengan pandangan kepada pengalaman penumpang, di tapak sedia ada dan akan datang. Perancangan strategik akan berputar di sekitar pemacu utama termasuk laluan penerbangan kapal terbang, keupayaan mengecas, kemudahan penumpang, peramalan operasi, dan lebih lagi. Pendekatan menyeluruh ini akan memastikan pengendali Jet Lilium mempunyai akses ke titik strategik dalam rangkaian kemudahan penerbangan Atlantic, bekerja untuk mengoptimumkan pengalaman penumpang dan menyaksikan era baru perjalanan udara.

“Perkongsian kami dengan Atlantic Aviation merupakan langkah penting untuk merealisasikan visi kami untuk mod pengangkutan serantau berkelajuan tinggi dan mudah capai yang lestari,” kata Sebastien Borel, Ketua Pegawai Komersial Lilium. “Kehadiran meluas Atlantic di bandar-bandar utama Amerika Syarikat dan kepakaran dalam pembangunan infrastruktur tanah dan perkhidmatan pelanggan terkemuka akan sangat bernilai dalam menubuhkan rangkaian yang kukuh yang menyokong Jet Lilium di seluruh Amerika Syarikat.”

“Atlantic Aviation bersemangat untuk bekerja bersama Lilium, sebuah perintis dalam sektor eVTOL yang berkembang pesat, untuk membina infrastruktur yang diperlukan untuk perkhidmatan mobiliti udara serantau mereka di Amerika Syarikat,” kata John Redcay, Ketua Pegawai Komersial dan Kelestarian di Atlantic. “Kerjasama ini menggariskan keyakinan kami yang kukuh terhadap potensi transformasi teknologi eVTOL dalam mengubah perjalanan serantau, dan kami komited untuk menyediakan infrastruktur agnostik teknologi dan bantuan yang diperlukan untuk merealisasikan visi ini.”

Pendekatan komersialisasi yang dirancang Lilium memberi tumpuan kepada pengeluaran dan menjual Lilium Jet kepada pelbagai individu dan syarikat untuk operasi persendirian, premium dan penumpang dan selepas itu menyediakan sokongan dan perkhidmatan selepas pasaran. Strategi pasaran ini akan membolehkan aliran pendapatan pelbagai dan didasarkan pada kemudahan penerbangan yang bersedia untuk Lilium Jet, menekankan nilai bekerjasama dengan Atlantic.

Perkongsian strategik Lilium dengan Atlantic akan membuka jalan untuk perkhidmatan masuk Jet Lilium yang lancar yang akan membantu memperkenalkan era baru pengangkutan udara serantau yang menghubungkan penumpang dari bandar ke bandar dan menjimatkan masa perjalanan penumpang.

MOU ini mengikuti beberapa perkongsian antara Lilium dan pembekal lain di seluruh dunia, serta permulaan pengeluaran Jet Lilium pada tahun lepas.

Tentang Lilium
Lilium (NASDAQ: LILM) sedang mencipta mod pengangkutan serantau berkelajuan tinggi dan mudah capai untuk orang dan barang yang lestari dan boleh capai. Dengan menggunakan Lilium Jet, jet lepas landas dan pendaratan menegak sepenuhnya elektrik yang direka untuk menawarkan kapasiti terkemuka, bunyi rendah, dan prestasi tinggi dengan emisi operasi sifar, Lilium mempercepatkan pengurangan karbon udara. Bekerja dengan pemimpin aerangkasa, teknologi, dan infrastruktur, dan dengan penjualan dan tanda kepentingan yang diumumkan di Eropah, Amerika Syarikat, China, Brazil, UK, Emiriah Arab Bersatu, dan Kerajaan Arab Saudi, pasukan lebih 950 orang Lilium termasuk kira-kira 500 jurutera aerangkasa dan pasukan kepimpinan yang bertanggungjawab untuk menghasilkan beberapa pesawat udara paling berjaya dalam sejarah penerbangan. Diasaskan pada tahun 2015, ibu pejabat dan kemudahan pengeluaran Lilium berpangkalan di Munich, Jerman, dengan pasukan berpangkalan di seluruh Eropah dan AS. Untuk maklumat lanjut, lawati .

Tentang Atlantic Aviation
Atlantic Aviation menawarkan lebih 100 lokasi operasi pangkalan berpandu tetap (FBO) di seluruh Amerika Utara kepada pelanggan. Setiap kemudahan FBO Atlantic menyediakan pakej lengkap perkhidmatan pengendalian penting kepada sektor penerbangan perniagaan meliputi julat pesawat pengendalian darat dan sokongan penerbangan korporat kritikal, termasuk pembekalan bahan api dan perkhidmatan baris, pengangkutan darat, katering, gudang, penghapusan ais, dan ruang tangki. Untuk maklumat lanjut, dan senarai lokasi lengkap, sila lawati .

Maklumat hubungan media Lilium:
Meredith Bell
Naib Presiden, Komunikasi Luar

Maklumat hubungan pelabur:
Rama Bondada
Naib Presiden, Hubungan Pelabur

Maklumat hubungan media Atlantic:
Ivy Cueto
Pengurus Pemasaran

Pernyataan Pandangan Masa Depan Lilium:
Kenyataan media ini mengandungi beberapa pandangan masa depan tertentu dalam makna undang-undang persekutuan AS, termasuk tetapi tidak terhad terhad kepada pernyataan mengenai (i) Lilium N.V. dan anak syarikatnya (secara kolektif, “Kumpulan Lilium”) perniagaan dan model perniagaan yang dicadangkan, (ii) pasaran dan industri di mana Kumpulan Lilium beroperasi atau berniat beroperasi, (iii) jangkaan masa untuk penindustrian, komersialisasi dan pelancaran perniagaan Kumpulan Lilium dalam fasa, (iv) kerjasama dan kerja yang dirancang Kumpulan Lilium dengan Atlantic Aviation seperti yang dinyatakan di sini, dan (v) keputusan dijangka perniagaan dan model perniagaan Kumpulan Lilium, termasuk apabila dilancarkan dalam fasa. Pernyataan pandangan masa depan ini secara umumnya dikenal pasti dengan kata-kata “menjangkakan”, “percaya”, “boleh”, “menganggarkan”, “masa depan”, “berniat”, “mungkin”, “dalam trek”, “merancang”, “projek”, “strategi”, “akan” dan ungkapan serupa. Pernyataan pandangan masa depan adalah ramalan, projeksi, dan pernyataan lain mengenai peristiwa masa depan yang berdasarkan jangkaan pengurusan terhadap peristiwa masa depan dan didasarkan pada anggapan dan terdedah kepada risiko dan ketidakpastian yang boleh berubah pada bila-bila masa. Peristiwa sebenar atau keputusan mungkin berbeza secara material daripada yang terkandung dalam pandangan masa depan dalam kenyataan akhbar ini. Faktor-faktor yang mungkin menyebabkan peristiwa masa depan sebenar berbeza secara material daripada pandangan masa depan dalam kenyataan akhbar ini termasuk risiko dan ketidakpastian yang dibincangkan dalam penyataan Lilium dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC), termasuk dalam bahagian bertajuk “Faktor Risiko” dalam Laporan Tahunan kami pada Form 20-F untuk tahun berakhir 31 Disember 2022, yang difailkan dengan SEC, dan bahagian yang sama dalam penyataan SEC Lilium yang lain, semuanya tersedia di www.sec.gov. Pernyataan pandangan masa depan hanya berkata pada tarikh mereka dibuat. Anda diberi amaran untuk tidak menaruh keyakinan berlebihan pada pandangan masa depan, dan Lilium menganggap tiada obligasi untuk, dan tidak berniat untuk, mengemas kini, atau mengubahsuai pandangan masa depan ini, sama ada disebabkan maklumat baru, peristiwa masa depan atau lain-lain.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.