Li Auto Inc. Penghantaran Mac 2024 Terkini

(SeaPRwire) –   BEIJING, China, April 01, 2024 — Li Auto Inc. (“Li Auto” atau “Syarikat” (Nasdaq: LI; HKEX: 2015), pemimpin pasaran kenderaan tenaga baharu China, hari ini mengumumkan bahawa Syarikat telah menghantar 28,984 kenderaan pada bulan Mac 2024, meningkat sebanyak 39.2% berbanding tahun lepas. Ini membawa jumlah penghantaran Syarikat pada suku pertama kepada 80,400, naik 52.9% berbanding tahun lepas. Penghantaran kumulatif kenderaan Li Auto mencapai 713,764 menjelang akhir Mac 2024, menubuhkan Li Auto sebagai pembuat kenderaan tenaga baharu muncul China pertama untuk mencapai tonggak 700,000 penghantaran kumulatif.

“Dengan rasa terima kasih kepada kepercayaan dan sokongan lebih 700,000 keluarga, kami terus komited untuk meningkatkan fokus kepada nilai pengguna dan sentiasa memperbaiki kekuatan produk dan pengalaman pengguna kami,” komen Xiang Li, pengerusi dan ketua pegawai eksekutif Li Auto.

Setakat 31 Mac 2024, Syarikat mempunyai 474 kedai runcit di 142 bandar, serta 356 pusat servis dan bengkel pengecatan dan badan yang dibenarkan Li Auto beroperasi di 209 bandar. 357 stesen pengecasan super telah memulakan operasi di seluruh negara, dilengkapi dengan 1,544 tempat pengecasan.

Tentang Li Auto Inc.

Li Auto Inc. ialah pemimpin pasaran kenderaan tenaga baharu China. Syarikat mereka reka bentuk, membangunkan, mengeluarkan dan menjual kenderaan pintar premium tenaga baharu. Misi mereka ialah: Mencipta Rumah Mudah Alih, Mencipta Kebahagiaan (创造移动的家, 创造幸福的家). Melalui inovasi dalam produk, teknologi dan model perniagaan, Syarikat memberikan keluarga dengan produk dan perkhidmatan yang selamat, mudah, dan selesa. Li Auto merupakan perintis untuk berjaya mengkomersialkan kenderaan julat lanjut tenaga elektrik di China. Syarikat memulakan pengeluaran jumlah pada November 2019. Senarai model semasa termasuk Li MEGA, MPV keluarga berteknologi tinggi, Li L9, SUV keluarga berbendera enam kerusi, dan Li L8, SUV keluarga premium enam kerusi, serta Li L7, SUV keluarga berbendera lima kerusi. Syarikat menggunakan teknologi untuk mencipta nilai bagi penggunanya. Ia memfokuskan usaha pembangunan dalaman pada sistem pemanjangan julat miliknya, teknologi kenderaan tenaga elektrik generasi akan datang, dan penyelesaian kenderaan pintar sambil memperluaskan barisan produk dengan membangunkan BEV dan EREV baru untuk menyasarkan asas pengguna yang lebih luas.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati: https://ir.lixiang.com.

Kenyataan Selamat

Kenyataan media ini mengandungi kenyataan yang mungkin merupakan “kenyataan prospektif” menurut “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaharuan Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah seperti “akan”, “dijangka”, “mengharapkan”, “bertujuan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan”, “sasaran”, “mungkin”, “cabaran”, dan ungkapan serupa. Li Auto juga mungkin membuat kenyataan prospektif secara lisan atau bertulis dalam laporan berkala kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC) dan Bursa Saham Hong Kong (HKEX), dalam laporan tahunan kepada pemegang saham, dalam rilis akhbar dan bahan bertulis lain, dan dalam kenyataan lisan oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga. Kenyataan yang bukan fakta sejarah termasuk kenyataan mengenai kepercayaan, rancangan dan jangkaan Li Auto adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif melibatkan risiko dan ketidakpastian dalaman. Beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: strategi Li Auto, pembangunan perniagaan masa depan dan keadaan kewangan serta prestasi operasi; pengalaman terhad Li Auto; risiko yang berkaitan dengan kenderaan julat lanjut tenaga elektrik dan kenderaan bateri elektrik berkuasa tinggi; keupayaan Li Auto untuk membangunkan, mengeluarkan dan menghantar kenderaan berkualiti tinggi dan menarik minat pelanggan; keupayaan Li Auto untuk menjana aliran tunai positif dan keuntungan; kerosakan produk atau kegagalan kenderaan untuk berprestasi seperti dijangka; keupayaan Li Auto untuk bersaing dengan berjaya; keupayaan Li Auto untuk membina jenama dan menangani publisiti negatif; pembatalan pesanan untuk kenderaan Li Auto; keupayaan Li Auto untuk membangunkan kenderaan baru; dan perubahan permintaan pengguna dan insentif kerajaan, subsidi, atau dasar kerajaan yang menggalakkan lain. Maklumat lanjut mengenai risiko ini termasuk dalam penyataan Li Auto kepada SEC dan HKEX. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan akhbar ini adalah setakat tarikh kenyataan akhbar ini, dan Li Auto tidak menanggung sebarang obligasi untuk mengemaskini sebarang kenyataan prospektif, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

Li Auto Inc.
Hubungan Pelabur
E-mel: ir@lixiang.com

Piacente Financial Communications
Brandi Piacente
Tel: +1-212-481-2050
+86-10-6508-0677
E-mel: Li@tpg-ir.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.