Li Auto Inc. Mengumumkan Penyelesaian Tawaran Hak Putus untuk Nota Konvertibel Senior 0.25% yang Jatuh Tempo 2028

(SeaPRwire) –   BEIJING, China, April 30, 2024 — Li Auto Inc. (“Li Auto” atau “Syarikat”) (Nasdaq: LI; HKEX: 2015), pemimpin pasaran kenderaan baharu tenaga China, hari ini mengumumkan bahawa ia telah menyelesaikan tawaran hak meletak yang sebelum ini diumumkan berkaitan dengan Nota Senior Berkonvertibel 0.25% Syarikat yang jatuh tempo pada tahun 2028 (CUSIP No. 50202M AB8) (“Nota”). Tawaran hak meletak telah tamat pada jam 5:00 petang, Waktu Bandar New York, pada Isnin, 29 April 2024.

Berdasarkan maklumat daripada Deutsche Bank Trust Company Americas sebagai ejen pembayaran untuk Nota, tiada Nota telah diserahkan untuk pembelian balik mengikut hak pemegang sebelum tamatnya tawaran hak meletak. Berikutan Tarikh Tamat, jumlah prinsipal agregat AS$862,500,000 Nota akan kekal belum dibayar dan terus tertakluk kepada terma-terma sedia ada Perjanjian Induk dan Nota.

Bahan-bahan yang difailkan dengan SEC akan tersedia secara elektronik tanpa caj di laman web SEC, https://www.sec.gov. Dokumen-dokumen yang difailkan dengan SEC juga boleh diperolehi tanpa caj di laman web Syarikat, https://ir.lixiang.com.

Tentang Li Auto Inc.

Li Auto Inc. ialah pemimpin dalam pasaran kenderaan baharu tenaga China. Syarikat mereka reka bentuk, kembangkan, kilang dan menjual kenderaan pintar premium tenaga elektrik. Misi mereka ialah: Mencipta Rumah Mudah Alih, Mencipta Kebahagiaan (创造移动的家, 创造幸福的家). Melalui inovasi dalam produk, teknologi dan model perniagaan, Syarikat memberikan keluarga dengan produk dan perkhidmatan yang selamat, mudah dan selesa. Li Auto ialah perintis untuk berjaya mengkomersialkan kenderaan berjana lanjut tenaga elektrik di China. Syarikat memulakan pengeluaran volum pada November 2019. Senarai model semasa termasuk Li MEGA, MPV utama keluarga berteknologi tinggi, Li L9, SUV keluarga utama enam tempat duduk, Li L8, SUV keluarga mewah enam tempat duduk, Li L7, SUV keluarga utama lima tempat duduk, dan Li L6, SUV keluarga mewah lima tempat duduk. Syarikat menggunakan teknologi untuk mencipta nilai kepada penggunanya. Ia memfokuskan usaha pembangunan dalaman pada sistem pemanjang julat miliknya, teknologi kenderaan elektrik generasi seterusnya dan penyelesaian kenderaan pintar sambil memperluaskan senarai produk dengan membangunkan BEV dan EREV baharu untuk menyasarkan asas pengguna yang lebih luas.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati: https://ir.lixiang.com.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

Li Auto Inc.
Hubungan Pelabur
E-mel: ir@lixiang.com

Piacente Financial Communications
Brandi Piacente
Tel: +1-212-481-2050
+86-10-6508-0677
E-mel: Li@tpg-ir.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.