Lead Real Estate Co., Ltd Menyampaikan Keputusan Kewangan Tahunan 2023

(SeaPRwire) –   Tokyo, 21 November 2023 — Lead Real Estate Co., Ltd (Nasdaq: LRE) (“LRE” atau “Syarikat”), pemaju hartanah mewah Jepun termasuk rumah individu dan kondominium di seluruh Tokyo, wilayah Kanagawa dan Sapporo, hari ini mengumumkan keputusan kewangan bagi tahun kewangan berakhir 30 Jun 2023.

Titik Penting bagi Tahun Kewangan 2023:

Bagi tahun kewangan 2023, Syarikat melaporkan jumlah hasil sebanyak JPY17,442,248,000, menunjukkan peningkatan sebanyak 22% berbanding jumlah hasil JPY14,321,186,000 bagi tahun kewangan 2022.

Bagi tahun kewangan 2023, Syarikat mencatat keuntungan bersih sebanyak JPY536,482,000, atau JPY43.39 sesaham, menunjukkan peningkatan 2% berbanding keuntungan bersih JPY528,383,000, atau JPY43.83 sesaham bagi tahun kewangan 2022.

Peningkatan hasil adalah terutamanya disebabkan peningkatan harga jualan tanah serahan 21% untuk rumah individu, peningkatan 19% untuk harga jualan tanah serahan kondominium, dan peningkatan 119% untuk harga jualan serahan bangunan kondominium bagi tahun kewangan 2023 berbanding tahun kewangan 2022.

Semasa tahun kewangan 2023, peningkatan keuntungan bersih adalah terutamanya disebabkan peningkatan jumlah hasil, diimbangi dengan peningkatan 23% kos hasil untuk jualan hartanah. Peningkatan kos hasil adalah terutamanya disebabkan peningkatan kos pembinaan seperti kos buruh dan bahan berbanding tahun kewangan sebelumnya.

Perbelanjaan penjualan, am dan pentadbiran bagi tahun kewangan 2023 meningkat 1% berbanding tahun kewangan 2022.

Pada 30 Jun 2023, Syarikat mempunyai wang tunai dan setara wang tunai sebanyak JPY786,373,000 dan hutang jangka panjang sebanyak JPY5,437,668,000, berbanding JPY403,108,000 dan JPY2,231,544,000 masing-masing pada 30 Jun 2022.

Bilangan saham biasa yang dikeluarkan pada 30 Jun 2023 dan 2022 adalah 12,498,900.

“Kami gembira dengan kemajuan kami bagi tahun kewangan 2023,” kata Encik Eiji Nagahara, Ketua Pegawai Eksekutif Syarikat. “Semasa tempoh ini, kami bangga telah meningkatkan hasil keseluruhan kami dengan ketara, yang dihasilkan daripada pertumbuhan yang kuat dalam harga jualan tanah serahan untuk rumah individu dan kondominium, serta dalam harga jualan serahan bangunan kondominium, seraya mengekalkan pertumbuhan sederhana dalam perbelanjaan penjualan, am dan pentadbiran berbanding tahun kewangan 2022. Selain itu, kami terus terlibat dalam perancangan, pembangunan, pemilikan dan operasi hotel di Tokyo, dan hotel kami sangat dihormati oleh tetamu antarabangsa.

“Di Amerika Syarikat, hartanah sewa korporat kami di Dallas dan Los Angeles terus berkembang, begitu juga hartanah mewah kami. Kami juga komited kepada pembangunan dan operasi GLOCALY, platform media interaktif kami, membolehkan kami menawarkan perkhidmatan berkualiti kepada pelanggan di seluruh dunia. Memandang ke hadapan, kami menjangkakan membangunkan hartanah sewa baru di Las Vegas dan bandar-bandar lain di Amerika Syarikat.”

Pada 29 September 2023, LRE mengumumkan penutupan penawaran awam saham awal sebanyak 1,143,000 saham depositari Amerika pada harga $7.00 setiap saham depositari Amerika kepada awam untuk jumlah keuntungan kasar sebanyak $8,001,000 kepada Syarikat, sebelum menolak potongan pengendali dan perbelanjaan penawaran.

Untuk maklumat lanjut mengenai keputusan tahun kewangan 2023 LRE, sila rujuk laporan tahunan Syarikat dalam Borang 20-F yang diedarkan kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat di .

Mengenai Lead Real Estate Co., Ltd

Lead Real Estate Co., Ltd adalah pemaju hartanah mewah Jepun termasuk rumah individu dan kondominium di seluruh Tokyo, wilayah Kanagawa dan Sapporo. Selain itu, Syarikat mengoperasi hotel di Tokyo dan menyewakan unit bangunan apartmen kepada pelanggan individu di Jepun dan Dallas, Texas.

Misi Syarikat adalah untuk melayani pelanggan dengan menawarkan tempat tinggal gaya, selamat dan mewah. Visi Syarikat adalah untuk mengamalkan pendekatan Kaizen (penambahbaikan berterusan) untuk menjalankan penambahbaikan operasi, dan memanfaatkan kedudukan pasaran hartanah mewah kebangsaan yang diiktiraf dan memenangi anugerah rumah mewah dan kedudukan kuat di pasaran hartanah mewah di Tokyo, wilayah Kanagawa dan Sapporo untuk mewujudkan platform urus niaga global membolehkan akses kepada kondominium mewah Jepun serta kondominium luar negara termasuk di Amerika Syarikat dan Hong Kong.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat di: .

Kenyataan Pandangan Masa Depan
Kenyataan dalam kenyataan akhbar ini mengenai jangkaan, rancangan dan prospek masa depan, serta sebarang kenyataan lain yang tidak berkaitan dengan fakta sejarah, mungkin merupakan “kenyataan pandangan ke hadapan” dalam erti kata Akta Pembaharuan Litigasi Sekuriti Persendirian 1995. Perkataan “menjangkakan”, “percaya”, “terus”, “boleh”, “menganggarkan”, “harap”, “sasaran” dan ungkapan serupa bertujuan untuk mengenal pasti kenyataan pandangan ke hadapan, walaupun bukan semua kenyataan pandangan ke hadapan mengandungi perkataan pengenal pasti tersebut. Keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang ditunjukkan oleh kenyataan pandangan ke hadapan tersebut disebabkan pelbagai faktor penting termasuk: ketidakpastian berkaitan dengan keadaan pasaran dan faktor-faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depan Syarikat seperti yang dinyatakan dalam penyata pendaftaran dan dokumen-dokumen lain Syarikat yang diedarkan kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat. Sebarang kenyataan pandangan ke hadapan yang terkandung dalam kenyataan akhbar ini hanya berkaitan pada tarikh tersebut, dan Syarikat secara khusus menafikan sebarang obligasi untuk mengemaskini sebarang kenyataan pandangan ke hadapan, sama ada disebabkan maklumat baru, peristiwa masa depan atau sebaliknya.

Maklumat Hubungan Media dan Pelabur:

Untuk Media dan Hubungan Pelabur:
Daisuke Takahashi
Ketua Pegawai Kewangan
Lead Real Estate Co., Ltd

+81 3-5784-5127

Skyline Corporate Communications Group, LLC
Scott Powell, Presiden
One Rockefeller Plaza, Aras 11
New York, NY 10020
Pejabat: (646) 893-5835
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow )