Jiayin Group Inc. Mengumumkan Perubahan Juruaudit

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, China, 20 Disember 2023 — Jiayin Group Inc. (“Jiayin” atau “Syarikat”) (NASDAQ: JFIN), sebuah platform fintech terkemuka di China yang komited untuk memudahkan sambungan yang berkesan, telus, selamat dan cepat antara individu peminjam yang kurang terlayanan dan institusi kewangan.

MA telah berkhidmat sebagai juruaudit berdaftar awam bebas Syarikat sejak 2021, dan laporan MA mengenai penyata kewangan konsolidasi Syarikat tidak mengandungi pendapat meragukan atau penafian pendapat dan tidak dikualifikasi atau diubah suai berkenaan dengan ketidakpastian, skop audit atau prinsip perakaunan.

Semasa setiap tahun berakhir 31 Disember 2021 dan 2022, dan dalam tempoh seterusnya sehingga Tarikh Pecat, tiada (i) perselisihan antara Syarikat dan MA mengenai sebarang isu prinsip atau amalan perakaunan, pendedahan penyata kewangan, atau skop atau prosedur audit, yang perselisihan jika tidak diselesaikan kepada kepuasan MA akan menyebabkan mereka merujuk kepada perselisihan dalam laporan audit mereka, atau (ii) peristiwa laporan seperti yang ditakrifkan dalam Perkara 16F(a)(1)(v) Borang 20-F selain kelemahan material yang dikenal pasti pada 31 Disember 2021 dan 2022, masing-masing, seperti yang dilaporkan dalam laporan tahunan Syarikat pada Borang 20-F yang diedarkan kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC) pada 29 April 2022 dan 28 April 2023.

Jawatankuasa audit membincangkan peristiwa laporan yang disebut di atas dengan MA. MA diberi kuasa untuk sepenuhnya menjawab pertanyaan Deloitte mengenai peristiwa laporan.

Semasa tahun kewangan Syarikat berakhir 31 Disember 2021 dan 2022 dan sehingga penggajian Deloitte, sama ada Syarikat atau sesiapa bagi pihaknya tidak pernah mengkonsultasi dengan Deloitte sama ada (a) pengaplikasian prinsip perakaunan kepada urus niaga tertentu, sama ada yang selesai atau dicadangkan, atau jenis pendapat audit yang mungkin dikeluarkan terhadap penyata kewangan Syarikat, dan tidak ada laporan bertulis atau nasihat lisan yang diberikan kepada Syarikat oleh Deloitte yang Deloitte simpulkan sebagai faktor penting yang dipertimbangkan oleh Syarikat dalam mencapai keputusan mengenai sebarang isu perakaunan, audit atau pelaporan kewangan, atau (b) mana-mana perkara yang menjadi subjek perselisihan, seperti yang ditakrifkan dalam Perkara 16F(a)(1)(iv) Borang 20-F (dan arahan berkaitan dengannya) atau peristiwa laporan seperti yang ditetapkan dalam Perkara 16F(a)(1)(v)(A) sehingga (D) Borang 20-F.

Syarikat telah menyediakan MA dengan salinan pendedahan yang terkandung dalam Borang 6-K ini, dan telah meminta MA untuk memberikan surat ditujukan kepada SEC menyatakan sama ada MA bersetuju dengan kenyataan yang dibuat oleh Syarikat dalam Borang 6-K ini dan, jika tidak, menyatakan aspek di mana ia tidak bersetuju. Salinan surat sedemikian dari MA difailkan sebagai Lampiran 99.2 ke Borang 6-K ini.

Lembaga ingin menyatakan penghargaan tulusnya kepada MA atas profesionalisme dan kualiti perkhidmatan yang diberikan kepada Syarikat selama beberapa tahun yang lalu. Syarikat bekerja rapat dengan Deloitte dan MA untuk memastikan peralihan yang licin.

Mengenai Jiayin Group Inc.

Jiayin Group Inc. adalah platform fintech terkemuka di China yang komited untuk memudahkan sambungan yang berkesan, telus, selamat dan cepat antara individu peminjam yang kurang terlayanan dan institusi kewangan. Asal usul perniagaan Syarikat boleh ditelusuri kembali ke tahun 2011. Syarikat mengendalikan platform yang sangat selamat dan terbuka dengan sistem penilaian risiko yang komprehensif dan model penilaian risiko yang berwibawa dan berkesan yang menggunakan analisis data besar lanjut dan algoritma canggih untuk menilai profil risiko pemohon pinjaman yang berpotensi dengan tepat. Untuk maklumat lanjut, sila lawati https://ir.jiayin-fintech.com/.

Perlindungan Selamat / Kenyataan Prospektif

Kenyataan ini mengandungi kenyataan prospektif. Kenyataan ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” peruntukan Akta Reformasi Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah “akan”, “mengharapkan”, “menjangka”, “masa depan”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan” dan kenyataan serupa. Syarikat juga mungkin membuat kenyataan prospektif secara bertulis atau lisan dalam laporan berkala kepada SEC, dalam laporan tahunan kepada pemegang saham, dalam rilis akhbar dan bahan bertulis lain dan dalam pernyataan lisan yang dibuat oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga. Kenyataan yang bukan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Syarikat, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif melibatkan risiko dan ketidakpastian dalaman dan berdasarkan jangkaan, anggapan, anggaran dan ramalan semasa mengenai Syarikat dan industri. Risiko dan ketidakpastian yang mungkin termasuk, tetapi tidak terhad kepada, yang berkaitan dengan keupayaan Syarikat untuk mengekalkan pelabur dan peminjam sedia ada dan menarik pelabur dan peminjam baru secara berkesan dan cekap, keupayaan Syarikat untuk meningkatkan isi kandungan pelaburan dan isi kandungan pinjaman yang dipermudahkan melalui pasaran, keberkesanan model penilaian kredit dan sistem pengurusan risiko Syarikat, undang-undang dan peraturan PRC yang berkaitan dengan industri kewangan individu dalam talian di China, keadaan ekonomi umum di China, dan keupayaan Syarikat untuk memenuhi piawaian yang perlu untuk mengekalkan penyenaraian sahamnya di Pasaran Saham Nasdaq atau bursa saham lain, termasuk keupayaannya untuk menyembuhkan sebarang ketidakpatuhan dengan kriteria pengekalan berterusan Pasaran Saham Nasdaq. Semua maklumat yang diberikan dalam rilis akhbar ini adalah pada tarikh di sini, dan Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini sebarang kenyataan prospektif untuk memantulkan peristiwa atau keadaan seterusnya, atau perubahan dalam jangkaannya, kecuali yang diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaannya akan terbukti tepat, dan pelabur diberi amaran bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang dijangka.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

Jiayin Group

Encik Shawn Zhang
E-mel:

atau

The Blueshirt Group

Puan Ally Wang
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.