iQIYI Umumkan Keputusan Kewangan Suku Pertama 2024

(SeaPRwire) –   BEIJING, 16 Mei 2024 — iQIYI, Inc. (Nasdaq: IQ) (“iQIYI” atau “Syarikat”), penyedia terkemuka perkhidmatan video hiburan atas talian di China, hari ini mengumumkan keputusan kewangan suku tahun pertama berakhir 31 Mac 2024 yang belum diaudit.

Tajuk-tajuk Utama Suku Tahun Pertama 2024

  • Jumlah pendapatan adalah RMB7.9 bilion (US$1.1 bilion1), menurun 5% tahun ke tahun.
  • Pendapatan operasi adalah RMB944.8 juta (US$130.8 juta) dan margin pendapatan operasi adalah 12%, berbanding pendapatan operasi RMB858.6 juta dan margin pendapatan operasi 10% pada tempoh yang sama pada tahun 2023.
  • Pendapatan operasi tidak mengikut GAAP2 adalah RMB1.1 bilion (US$150.4 juta) dan margin pendapatan operasi tidak mengikut GAAP adalah 14%, berbanding pendapatan operasi tidak mengikut GAAP RMB1.0 bilion dan margin pendapatan operasi tidak mengikut GAAP 12% pada tempoh yang sama pada tahun 2023.
  • Pendapatan bersih yang boleh diatribusikan kepada iQIYI adalah RMB655.3 juta (US$90.8 juta), berbanding pendapatan bersih yang boleh diatribusikan kepada iQIYI RMB618.1 juta pada tempoh yang sama pada tahun 2023.
  • Pendapatan bersih tidak mengikut GAAP yang boleh diatribusikan kepada iQIYI2 adalah RMB844.3 juta (US$116.9 juta), berbanding pendapatan bersih tidak mengikut GAAP yang boleh diatribusikan kepada iQIYI RMB939.5 juta pada tempoh yang sama pada tahun 2023.

“Keuntungan operasi dan margin berkaitan kami mencapai tahap tertinggi sejarah, berkat pelaksanaan kualiti dan peningkatan kecekapan operasi kami,” komen Encik Yu Gong, Pengasas, Pengarah, dan Ketua Pegawai Eksekutif iQIYI. “Integrasi awal AI generatif ke dalam operasi kami sudah memberikan keputusan yang memberangsangkan. Kami bersemangat untuk memanfaatkan kuasa teknologi inovatif ini untuk meningkatkan kapasiti kami dalam menyampaikan kandungan teratas dan memperluaskan peluang pertumbuhan kami.”

“Kami telah menjana aliran tunai operasi positif selama lapan suku tahun berturut-turut, dan kedudukan kewangan kami terus membaik,” komen Encik Jun Wang, Ketua Pegawai Kewangan iQIYI. “Ini membuat perniagaan kami lebih kukuh dan memberi kami lebih banyak alat untuk meningkatkan nilai pemegang saham dari masa ke semasa.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.