H World Group Limited Mengumumkan Penyelesaian Tawaran Hak Putus untuk 3.00% Senior Notes Convertible 2026

(SeaPRwire) –

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

KUALA LUMPUR, Malaysia, 30 April 2024 — H World Group Limited (Nasdaq: HTHT dan HKEx: 1179, “Syarikat” atau “H World”) mengumumkan bahawa ia telah menyiapkan tawaran hak meletak jawatan yang sebelum ini diumumkan berkaitan dengan Nota Konvertibel Senior 3.00% yang jatuh tempo pada tahun 2026 (CUSIP No. 44332NAB2) (“Nota”). Tawaran hak meletak jawatan telah tamat pada jam 5:00 petang, Waktu Bandar New York, pada Isnin, 29 April 2024. Berdasarkan maklumat daripada Wilmington Trust, National Association sebagai ejen pembayaran untuk Nota, tiada Nota yang sah diserahkan sebelum tamatnya tawaran hak meletak jawatan. Jumlah harga pembelian semula Nota ini adalah kosong.

Maklumat yang difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (the “SEC”) akan tersedia secara elektronik tanpa caj di laman web SEC, http://www.sec.gov. Dokumen yang difailkan dengan SEC juga boleh didapati tanpa caj di laman web Syarikat, https://ir.hworld.com/.

Tentang H World Group Limited

Bermula di China, H World Group Limited merupakan pemain utama dalam industri hotel global. Setakat 31 Disember 2023, H World mengendalikan 9,394 hotel dengan 912,444 bilik di 18 buah negara. Jenama H World termasuk Hi Inn, Elan Hotel, HanTing Hotel, JI Hotel, Starway Hotel, Orange Hotel, Crystal Orange Hotel, Manxin Hotel, Madison Hotel, Joya Hotel, Blossom House, Ni Hao Hotel, CitiGO Hotel, Steigenberger Hotels & Resorts, MAXX, Jaz in the City, IntercityHotel, Zleep Hotels, Steigenberger Icon dan Song Hotels. Selain itu, H World juga mempunyai hak sebagai master francais untuk Mercure, Ibis dan Ibis Styles, dan hak pembangunan bersama untuk Grand Mercure dan Novotel, di kawasan pan-China.

Perniagaan H World merangkumi model sewa dan milik, manachise dan francais. Di bawah model sewa dan milik, H World mengendalikan hotel secara langsung yang biasanya terletak di hartanah yang disewa atau dimiliki. Di bawah model manachise, H World mengurus hotel manachise melalui pengurus hotel lokasi yang dilantik oleh H World, dan H World mengutip yuran daripada francais. Di bawah model francais, H World memberikan latihan, tempahan dan sokongan kepada hotel francais, dan mengutip yuran daripada francais tetapi tidak melantik pengurus hotel lokasi. H World menggunakan piawaian dan platform yang konsisten di seluruh hotelnya. Setakat 31 Disember 2023, H World mengendalikan 11 peratus bilik hotelnya di bawah model sewa dan milik, dan 89 peratus di bawah model manachise dan francais.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web H World: .

Maklumat Hubungan Pelabur
Tel: +86 (21) 6195 9561
E-mail: ir@hworld.com
https://ir.hworld.com