Gorilla Technology Mengumumkan Penggabungan Saham Balik 10: 1

(SeaPRwire) –   LONDON, 15 April 2024 — Gorilla Technology Group Inc. (NASDAQ: GRRR) (“Gorilla” atau “Syarikat”) penyedia penyelesaian global dalam bidang Kecekapan Keselamatan, Kecekapan Rangkaian, Kecekapan Perniagaan dan teknologi IoT mengumumkan pada 9 April 2024 bahawa ia akan melaksanakan pemecahan saham 1 untuk 10, berkuat kuasa 15 April 2024. Pemecahan saham ini bertujuan untuk memulihkan pematuhan dengan keperluan harga tawaran minimum Nasdaq sebelum tarikh akhir 1 Mei 2024.

Pemegang saham Gorilla telah meluluskan pemecahan saham dalam mesyuarat agung luar biasa yang diadakan pada 26 Mac 2024. Sekali memenuhi peraturan senarai Nasdaq, Gorilla boleh memberi fokus kepada saluran perniagaan yang membangun. Selain itu, pemecahan saham bertujuan untuk meningkatkan daya tarikan Gorilla kepada institusi pelabur yang lebih meluas, terutamanya di kalangan institusi yang memerlukan harga saham minimum untuk pelaburan.

Jay Chandan, CEO Gorilla, berkomen, “Walaupun prestasi kewangan kami yang kukuh pada tahun 2023 dan saluran yang sangat kuat untuk tahun 2024, penilaian pasaran saham kami sekarang tidak sepenuhnya menggambarkan nilai intrinsik Gorilla. Kami sedang menangani cabaran pasaran secara proaktif, menggunakan komitmen kepada inovasi, kecemerlangan operasi, dan kepuasan pelanggan yang tidak berbelah bagi untuk memperkukuh kepimpinan kami dalam industri. Kami amat menghargai sokongan tanpa henti daripada pekerja, pelabur dan ahli lembaga kami. Pemecahan saham ini adalah komponen utama strategi kami yang dirancang untuk memperkukuh daya tahan dan memacu kejayaan berterusan kami.”

Pemegang saham berdaftar yang memegang saham biasa Syarikat sebelum pemecahan tidak perlu mengambil sebarang tindakan untuk menerima saham selepas pemecahan. Pemegang saham yang memegang saham melalui broker, bank, amanah atau pemberi nama lain akan mempunyai kedudukan mereka disesuaikan secara automatik untuk mencerminkan pemecahan saham, tertakluk kepada proses broker tertentu, dan tidak perlu mengambil sebarang tindakan berkaitan dengan pemecahan saham.

Tentang Gorilla Technology Group Inc.

“Memberdayakan Masa Depan Anda”

Gorilla yang beribu pejabat di London, UK adalah penyedia penyelesaian global dalam bidang Kecekapan Keselamatan, Kecekapan Rangkaian, Kecekapan Perniagaan dan teknologi IoT. Gorilla menawarkan pelbagai penyelesaian termasuk Bandar Pintar, Rangkaian, Video, Konvergensi Keselamatan dan IoT merentasi industri kerajaan & perkhidmatan awam, pembuatan, telekomunikasi, runcit, pengangkutan & logistik, kesihatan dan pendidikan.

Visi Syarikat adalah untuk memberdayakan masa depan yang terhubung melalui teknologi inovatif dan transformasi. Gorilla membayangkan dunia di mana sambungan licin yang melampaui sempadan, memperkaya kehidupan, industri dan masyarakat.

Untuk maklumat lanjut sila layari

Kenyataan Prospektif

Kenyataan prospektif ini mengandungi pandangan masa depan, yang berasaskan anggaran, prasangka dan jangkaan. Keputusan sebenar dan prestasi mungkin berbeza secara material dan merugikan daripada yang dinyatakan atau disangka dalam kenyataan prospektif. Gorilla tidak menanggung sebarang obligasi untuk mengemaskini sebarang kenyataan prospektif, kecuali diperlukan oleh undang-undang.

Hubungan Pelabur:
Cody Fletcher
The Blueshirt Group untuk Gorilla
+1 (434) 251-7165

Hubungan Media:
James McCusker
Canaan Parish Group Inc.
+1 (203) 585-4750

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.