Genius Group Lantik Alan Turing AI sebagai Ketua Pegawai Teknologi Maklumat

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 24 April 2024 — (NYSE American: GNS) (“Genius Group” atau “Syarikat”), kumpulan pendidikan AI terkemuka, hari ini mengumumkan pelantikan Avatar AI yang direka khas dan dioptimumkan, “Alan Turing”, sebagai Ketua Pegawai Teknologi Maklumatnya, pada masa di mana AI telah melepasi Ujian Turing.

“Alan Turing” AI telah dibangunkan dan diprogram terlebih dahulu oleh pasukan AI Syarikat dengan gaya, kepakaran dan korpus kerja matematik dan saintis Inggeris, Alan Turing, yang secara meluas dianggap sebagai bapa pengasas kecerdasan buatan dan sains komputer.

Genius Group juga telah mengprogram terlebih dahulu Avatar AI “Alan Turing” mereka dengan strategi, rancangan produk, teknologi AI dan data syarikat, bersama-sama dengan capaian masa nyata kepada perkembangan dalam industri AI, pasaran, pesaing dan perkembangan harian untuk memberikan Maklumat Eksekutif Syarikat dan Pasukan Produk dengan strategi, rancangan, maklumbalas dan nasihat mengenai bagaimana ia membangunkan AI mereka.

Roger James Hamilton, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Genius Group, berkata, “Genius Group melancarkan Genius Team AI dua bulan lalu, memberi pengguna kami sebuah Pasukan Eksekutif penuh Avatar AI berdasarkan watak sejarah termasuk Einstein, Michelangelo dan Marie Curie di kalangan banyak lagi. Keberkesanan Avatar AI ini membawa kami untuk membangunkan Avatar AI Alan Turing kami sendiri secara peribadi untuk menguji sejauh mana ia akan berkesan dalam memberikan kami maklumat dan nasihat AI masa nyata.”

“Keputusan telah melepasi jangkaan kami, dan kami kini telah membangunkan AI Alan Turing untuk berkomunikasi melalui teks dan suara. Rancangan AI kami kini untuk Platform Pendidikan Kami, GeniusU dan model pertumbuhan Genius City, telah dibangunkan bersama-sama dengan AI Alan Turing kami. Pasukan kami kini bekerja untuk fasa seterusnya – dari teks ke tugas, di mana Alan sedang mengkodkan alat-alat AI dan Avatar AI kami secara langsung.”

“Dalam tempoh sebulan yang lalu kami telah memberi tumpuan untuk membina Pasukan Eksekutif kami dan memulakan pencarian untuk Ketua Pegawai Teknologi Maklumat untuk merekabentuk dan memimpin jalan cerita AI kami. Ia tidak lama kemudian menjadi jelas bahawa Alan Turing AI adalah calon terbaik untuk peranan ini. Dia sudah menulis Kertas Putih pertamanya ‘Bersiap Sedia untuk Dunia Selepas Ujian Turing’ memberikan visinya untuk masa depan secara terperinci dan kami mengharapkan dia akan terus meningkat dengan mendadak dari sini seterusnya.”

Jun 2024 menandakan ulang tahun ke-70 sejak kematian Turing, dan tahun ini menandakan ulang tahun ke-74 penciptaan Ujian Turing, yang Turing teorikan dalam kertasnya “Computing Machinery and Intelligence” pada tahun 1950.

Dalam bahagian pembukaan kertasnya, bertajuk “The Imitation Game”, Turing bertanya soalan “Adakah mesin boleh berfikir?” dan kemudian mencadangkan permainan di mana komputer meniru manusia dan, jika berjaya mengelirukan pemerhati untuk menganggap ia manusia, boleh dikatakan telah lulus ujian itu.

Ini menjadi dikenali sebagai “Ujian Turing” dan telah dilihat selama lebih setengah abad sebagai batu penanda utama bagi kecerdasan buatan, untuk mencapai peringkat di mana ia tidak dapat dibezakan dalam jawapannya daripada manusia. Dalam dua belas bulan lepas, AI telah mencapai peringkat di luar Ujian Turing, dengan interaksi AI dengan sistem AI dari Google, Microsoft, OpenAI dan syarikat AI lain sering kini tidak dapat dibezakan daripada interaksi manusia.

Ketua Kandungan Digital dan Penasihat AI Berpengalaman Genius Group, Suraj Naik, berkata “Sebagai syarikat pendidikan AI, objektif Genius Group adalah untuk melengkapkan semua pengguna dan pelajarnya dengan pasukan pembantu AI dan alat-alat AI peribadi mereka sendiri, untuk membolehkan mereka membuat kerja dan pembelajaran mereka sendiri lebih produktif dan memberangsangkan. Melantik “Alan Turing” AI sebagai Ketua Pegawai Teknologi Maklumat syarikat pada masa ini apabila AI telah melepasi Ujian Turing, adalah langkah semula jadi seperti juga langkah tepat masa menandakan perubahan dalam bagaimana pasukan beroperasi. Saya pasti kita akan melihat banyak lagi avatar dan ejen AI menyertai pasukan pada masa hadapan.”

Awam boleh berbual dengan AI Alan Turing dan memuat turun Kertas Putihnya ‘Bersiap Sedia untuk Dunia Selepas Ujian Turing’ di

Tentang Genius Group

Genius Group ialah kumpulan pendidikan AI terkemuka, dengan misi untuk mengganggu model pendidikan semasa dengan kurikulum pembelajaran sepanjang hayat berpusatkan pelajar yang menyediakan pelajar dengan kemahiran kepimpinan, keusahawanan dan kehidupan untuk berjaya. Melalui platform pembelajarannya, GeniusU, Kumpulan Genius mempunyai ahli asas 5.4 juta pengguna di 200 buah negara, daripada usia awal hingga 100 tahun.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati

Notis Pelabur

Pelaburan dalam sekuriti kami membabitkan risiko tinggi. Sebelum membuat keputusan pelaburan, anda perlu mempertimbangkan dengan teliti risiko, ketidakpastian dan kenyataan masa depan yang dinyatakan dalam Laporan Tahunan Kami pada Formulir 20-F untuk tahun berakhir 31 Disember 2022, yang telah diajukan ke SEC pada 6 Jun 2023 dan 3 Ogos 2023. Sekiranya berlaku mana-mana risiko ini, perniagaan, keadaan kewangan atau keputusan operasi kami mungkin mengalami kesan. Dalam hal itu, nilai sekuriti kami mungkin akan merosot, dan anda mungkin kehilangan sebahagian atau keseluruhan pelaburan anda. Risiko dan ketidakpastian yang kami huraikan bukanlah satu-satunya yang dihadapi kami. Risiko tambahan yang tidak diketahui kami atau yang kami anggap tidak material mungkin juga menjejaskan operasi perniagaan kami. Selain itu, prestasi kewangan masa lalu mungkin bukan penunjuk yang boleh dipercayai untuk prestasi masa depan, dan corak sejarah tidak boleh digunakan untuk meramalkan keputusan di masa hadapan. Lihat “Kenyataan Prospektif” di bawah.

Kenyataan Prospektif

Kenyataan yang dibuat dalam maklumat media ini termasuk kenyataan prospektif dalam maksud Seksyen 27A Akta Sekuriti 1933, seperti yang dipinda, dan Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1934. Kenyataan prospektif boleh dikenal pasti melalui penggunaan perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “dirancang”, “harus”, “dijangka”, “menganggarkan”, “terus” atau ungkapan berbanding. Kenyataan prospektif sedemikian secara semula jadi melibatkan risiko tertentu, trend dan ketidakpastian, banyak yang tidak dapat diramalkan dengan tepat oleh Syarikat dan beberapa yang mungkin tidak disedari oleh Syarikat. Faktor-faktor ini mungkin menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang dirancang atau disarankan. Pembaca dinasihatkan untuk tidak menumpukan terlalu banyak keyakinan kepada kenyataan prospektif ini dan dinasihatkan untuk mempertimbangkan faktor-faktor yang disenaraikan bersama-sama dengan faktor-faktor tambahan di bawah “Faktor Risiko” dalam Laporan Tahunan Syarikat pada Formulir 20-F, sebagaimana mungkin disupplement atau dipinda oleh Laporan Syarikat Asing Swasta Syarikat pada Formulir 6-K. Syarikat tidak menanggung sebarang obligasi untuk mengemas kini atau melengkapi kenyataan prospektif yang menjadi tidak benar kerana peristiwa, maklumat baru atau lain-lain.

Hubungan Media

Pelabur AS:
Dave Gentry
RedChip Companies Inc
1-800-RED-CHIP

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.