Genetron Health Mengumumkan Penyelesaian Transaksi Pergi Swasta

(SeaPRwire) –   KUALA LUMPUR, 28 Mac 2024 — Genetron Holdings Limited (“Genetron Health” atau “Syarikat”, Nasdaq: GTH), sebuah syarikat terkemuka dalam platform onkologi kecergasan di China yang khusus dalam menawarkan ujian profil molekul, produk skrin kanser awal dan pembangunan diagnosis menyertai, mengumumkan hari ini penyelesaian penggabungannya ( “Penggabungan”) dengan Genetron New Co Limited (“Anak Syarikat Penggabungan”), menurut perjanjian dan rancangan penggabungan yang telah diumumkan sebelumnya, bertarikh 11 Oktober 2023 (“Perjanjian Penggabungan”), antara Syarikat, New Genetron Holding Limited (“Ibu”) dan Anak Syarikat Penggabungan. Akibat daripada Penggabungan, Syarikat telah menjadi anak syarikat milik penuh Ibu dan akan berhenti menjadi syarikat awam.

Menurut terma-terma Perjanjian Penggabungan, yang telah diluluskan oleh pemegang saham Syarikat dalam mesyuarat agung luar biasa yang diadakan pada 21 Februari 2024, setiap saham biasa, bernilai AS$0.00002 setiap saham, Syarikat (setiap satu “Saham”) yang dikeluarkan, terkeluar dan tidak diwakili oleh deposit saham Amerika Syarikat (setiap satu “ADS”, mewakili lima belas (15) Saham) secara langsung sebelum masa berkuat kuasa Penggabungan ( “Masa Berkuat Kuasa”), selain Saham Tidak Diperhitungkan dan Saham Yang Membantah (masing-masing seperti yang ditakrifkan dalam Perjanjian Penggabungan), telah dibatalkan dan berhenti wujud, ditukar dengan hak untuk menerima AS$0.272 tunai setiap Saham tanpa faedah (“Imbuhan Saham Penggabungan Per Saham”), dan setiap ADS, dikeluarkan dan terkeluar secara langsung sebelum Masa Berkuat Kuasa, selain ADS yang mewakili Saham Tidak Diperhitungkan, bersama-sama dengan setiap Saham yang diwakili oleh ADS tersebut, telah dibatalkan dan berhenti wujud, ditukar dengan hak untuk menerima AS$4.08 tunai setiap ADS tanpa faedah (dikurangkan yuran, caj dan perbelanjaan yang perlu dibayar oleh pemegang ADS, dan pertimbangan tersebut, bersama-sama dengan Imbuhan Saham Penggabungan Per Saham, “Imbuhan Penggabungan”).

Pemegang saham berdaftar secara langsung sebelum Masa Berkuat Kuasa yang berhak kepada Imbuhan Penggabungan akan menerima surat pemindahan dan arahan bagaimana menyerahkan Saham mereka ditukar dengan Imbuhan Penggabungan dan harus menunggu untuk menerima surat pemindahan sebelum menyerahkan Saham mereka. Pembayaran Imbuhan Penggabungan akan dibuat kepada pemegang Saham (selain Saham yang diwakili oleh ADS) berkenaan setiap Saham dimiliki oleh mereka apabila menyerahkan Saham berkenaan dan penyerahan surat pemindahan dan apa-apa dokumen lain yang diperlukan oleh surat pemindahan tersebut untuk diserahkan berhubung dengannya. Pembayaran Imbuhan Penggabungan (setelah dikurangkan yuran, caj, potongan dan perbelanjaan yang dinyatakan dalam Perjanjian Deposit, bertarikh 18 Jun 2020, antara Syarikat, depositari ADS dan pemegang dan pemilik benefisial ADS yang dikeluarkan di bawahnya) akan dibuat kepada pemegang ADS berkenaan setiap ADS yang dimiliki oleh mereka sebaik mungkin selepas Bank of New York Mellon, depositari ADS, menerima jumlah Imbuhan Penggabungan yang perlu dibayar kepada pemegang ADS daripada ejen pembayaran.

Syarikat juga mengumumkan hari ini bahawa ia telah meminta supaya perdagangan ADSnya di Pasaran Global Nasdaq ( “Nasdaq”) dihentikan berkuat kuasa penutupan perdagangan pada 28 Mac 2024 (waktu New York). Syarikat telah meminta Nasdaq mengemukakan Borang 25 kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa ( “SEC”) memberitahu SEC mengenai penyingkiran ADS di Nasdaq dan penamatan pendaftaran sekuriti berdaftar Syarikat. Penamatan pendaftaran akan berkuat kuasa 90 hari selepas pengemukaan Borang 25 atau tempoh yang lebih pendek seperti yang mungkin ditentukan oleh SEC. Syarikat bercadang untuk menggantung obligasinya untuk melaporkan di bawah Akta Bursa Sekuriti 1934, sebagaimana yang diubah suai, dengan mengemukakan Borang 15 kepada SEC kira-kira sepuluh hari selepas pengemukaan Borang 25. Obligasi Syarikat untuk mengemukakan kepada SEC laporan dan borang tertentu, termasuk Borang 20-F dan Borang 6-K, akan digantung serta-merta berkuat kuasa tarikh pengemukaan Borang 15 dan akan berhenti apabila penamatan pendaftaran menjadi berkuat kuasa.

Kroll, LLC (beroperasi melalui Amalan Pendapat Duff & Phelpsnya) bertindak sebagai penasihat kewangan kepada jawatankuasa bebas dan tidak berkepentingan yang ditubuhkan oleh Lembaga (“Jawatankuasa Khas”), dan Davis Polk & Wardwell LLP bertindak sebagai penasihat undang-undang AS kepada Jawatankuasa Khas dan Syarikat.

Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP bertindak sebagai penasihat undang-undang AS kepada konsortium pelabur ( “Konsortium”), dan King & Wood Mallesons bertindak sebagai penasihat undang-undang PRC kepada Konsortium.

Beberapa perkara undang-undang berhubung undang-undang Cayman disediakan oleh Walkers (Hong Kong).

Mengenai Genetron Holdings Limited

Genetron Holdings Limited (“Genetron Health” atau “Syarikat”) (Nasdaq: GTH) adalah syarikat terkemuka dalam platform onkologi kecergasan di China yang khusus dalam profil molekul kanser dan memanfaatkan teknologi maju dalam biologi molekul dan sains data untuk mengubah rawatan kanser. Syarikat telah membangunkan portfolio onkologi yang menyeluruh yang merangkumi spektrum pengurusan kanser, menangani keperluan dan cabaran daripada skrin awal, diagnosis dan cadangan rawatan, serta pemantauan penyakit berterusan dan penjagaan. Genetron Health juga bekerjasama dengan syarikat biofarmaseutikal global dan menawarkan perkhidmatan dan produk tersendiri. Untuk maklumat lanjut, sila lawati ir.genetronhealth.com.

Kenyataan Selamat

Kenyataan media ini mengandungi kenyataan prospektif dibuat di bawah “perlindungan selamat” Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1934, sebagaimana yang diubah suai, dan Akta Pembaikpulihan Tuntutan Sivil Persendirian AS 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah seperti “akan”, “dijangka”, “bakal”, “masa depan”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, dan kenyataan serupa. Genetron Health juga mungkin membuat kenyataan prospektif secara bertulis atau lisan dalam laporan berkala kepada SEC, dalam laporan tahunan kepada pemegang saham, dalam rilis akhbar dan bahan bertulis lain dan dalam pernyataan lisan yang dibuat oleh pengarahnya, pegawai atau kakitangannya kepada pihak ketiga. Kenyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Genetron Health, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif melibatkan risiko dan ketidakpastian tertentu. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam penyataan yang dikemukakan Genetron Health kepada SEC. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan akhbar ini dan dalam lampiran adalah pada tarikh kenyataan akhbar ini, dan Genetron Health tidak menanggung sebarang kewajiban untuk mengemas kini sebarang kenyataan prospektif, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkenaan.

Hubungan Pelabur
E-mel: ir@genetronhealth.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.