Fujifilm Healthcare Europe bekerjasama dengan R Zero untuk membawa teknologi latihan simulasi generasi terbaru kepada endoskopis Eropah

(SeaPRwire) –   RATINGEN, Jerman, 29 Februari 2024 — Fujifilm Healthcare Europe GmbH telah mengumumkan perkongsian strategik dengan R Zero untuk pengedaran eksklusif mikoto, teknologi simulator latihan endoskopi generasi terkini, di seluruh Eropah. Kerjasama ini bertujuan menyediakan penyelesaian latihan untuk profesional endoskopi di seluruh rantau ini, untuk meningkatkan kemahiran mereka dengan niat untuk meningkatkan hasil rawatan pesakit.

Sebagai langkah pertama dalam perkongsian ini, Fujifilm Healthcare Europe akan memperkenalkan model kolon mikoto ke pasaran Eropah. Simulator latihan perubatan portable dan maju ini membolehkan pembelajaran sendiri dengan menilai dan menarafkan prosedur menggunakan pelbagai sensor digabungkan dengan Kecerdasan Buatan menawarkan empat tahap kesukaran.

Selain model kolon mikoto, R Zero sedang membangunkan simulator endoskopi lain termasuk GI atas, ERCP, ESD dan EMR. Teknologi simulator latihan yang akan datang ini akan menyediakan lebih banyak pilihan latihan untuk endoscopists, membolehkan mereka mengasah kemahiran mereka dalam pelbagai prosedur.

Model kolon mikoto akan dipamerkan di ESGE Days di Berlin, Jerman dari 25 hingga 27 April. Para peserta akan mempunyai peluang untuk menjelajahi simulator inovatif ini dan mengalami ciri-ciri terkini mereka secara langsung.

Masashi Fujii, CEO R ZERO Inc., Jepun berkata:

“Kami menganggap diri kami sangat bertuah mempunyai peluang untuk bekerjasama rapat dengan Fujifilm dalam meningkatkan bidang endoskopi dan mempromosikan pengambilannya yang meluas di seluruh Eropah. Matlamat utama kami adalah untuk mengurangkan kematian yang dapat dielakkan disebabkan oleh kanser. Kami gembira dapat memberi kesan positif kepada kesihatan dan jangka hayat individu di seluruh Eropah.”

Takemasa Kojima, Naib Presiden Endoskopi di FUJIFILM Healthcare Europe GmbH berkata:

“Kami gembira dapat bekerjasama dengan R Zero untuk mengedar mikoto secara eksklusif di seluruh Eropah. Dengan menggunakan teknologi simulator terkini mereka, kami bertujuan menyokong perkembangan profesional endoscopists dan meningkatkan piawaian rawatan endoskopi di seluruh Eropah.”

FUJIFILM Healthcare Europe GmbH Balcke-Dürr-Allee 6, 40882 Ratingen, Jerman

NA

Tentang Fujifilm di Eropah

Fujifilm mengendalikan lebih daripada 50 kumpulan syarikat dan cawangan di Eropah dan menggajikan lebih daripada 6000 orang yang terlibat dalam R & D, pembuatan, jualan dan perkhidmatan, dengan FUJIFILM Europe GmbH, berpangkalan di Ratingen, Jerman, beroperasi sebagai ibu pejabat strategik untuk rantau ini. Di seluruh Eropah, entiti Fujifilm melayani pelbagai industri termasuk teknologi perubatan, biofarmaseutikal, bahan elektronik, produk perindustrian, kimia, sistem grafik, peranti optik, penyimpanan data dan semua aspek fotografi. Dalam tempoh 20 tahun kebelakangan ini, syarikat telah lebih memberi tumpuan kepada penjagaan kesihatan – dari diagnosis hingga pencegahan dan rawatan. Hari ini, Fujifilm di Eropah menyediakan spektrum penuh penjagaan pesakit, selain daripada penyelidikan, pembangunan dan pembuatan dalam terapi maju, terapi gen dan vaksin, serta menyediakan media kultur sel dan penyelesaian perubatan regeneratif.

Tentang R Zero

R Zero, berasal dari Universiti Tottori, merupakan pembangun dan pembekal utama teknologi simulator perubatan, berpangkalan di Bandar Yonago, Jepun. Melalui teknologi simulator endoskopi maju, R Zero bertujuan mengisi jurang antara teori dan amalan, membolehkan tenaga kesihatan meningkatkan kemahiran dan meningkatkan rawatan pesakit. Kolaborator utama ialah Sekolah Perubatan Universiti Tottori, Fakulti Kejuruteraan Universiti Tottori dan Fakulti Kejuruteraan Universiti Tokyo.
Untuk maklumat lanjut, sila lawati:

Maklumat hubungan

Bachmeier Stefan
Pengurus Pemasaran Sistem Endoskopi Eropah
FUJIFILM Healthcare Europe GmbH
E-mel: stefan.bachmeier@fujifilm.com
Telefon Bimbit: +49 173 7533163

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.