ESGL Holdings Limited Umumkan Pembelian Saham Syarikat oleh Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 22 Nov. 2023 — Environmental Solutions Group Holdings Limited (NASDAQ: ESGL) (“ESGL” atau “Syarikat”), syarikat pemimpin dalam bidang teknologi hijau inovatif yang menjana semula sisa perindustrian menjadi produk kitar semula, hari ini mengumumkan bahawa Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutifnya, Encik Leng Chuang, Quek, baru-baru ini telah memperoleh 191,348 saham biasa Syarikat. Transaksi-transaksi ini, yang terdiri daripada perdagangan blok perundingan persendirian, dilaksanakan pada harga purata AS$0.50 setiap saham. Akibat daripada perolehan-perolehan ini, pemilikan saham Encik Quek dalam ESGL akan meningkat daripada 29.8% kepada 31.31%.

Secara khususnya, pembelian saham ini bukan sebahagian daripada pelan perdagangan yang telah dirancang terlebih dahulu atau program, menunjukkan keyakinan yang kuat Encik Quek terhadap prospek kini dan masa depan Syarikat. Selanjutnya, Encik Quek telah menyatakan kemungkinan bagi dirinya dan pasukan pengurusan untuk membuat pembelian tambahan saham ESGL dalam masa terdekat. Pembelian-pembelian ini mungkin berlaku melalui pelbagai saluran, termasuk transaksi pasaran terbuka, perjanjian perundingan persendirian, perdagangan blok, atau kaedah-kaedah sah yang lain. Masa dan skala pembelian-pembelian ini akan dipengaruhi oleh keadaan pasaran dan akan mematuhi garis panduan peraturan yang relevan.

Berikutan pembelian saham terbarunya, Encik Quek menyatakan, “Saya bersemangat memimpin ESGL dan mempunyai keyakinan penuh terhadap strategi, pelaksanaan dan potensi jangka panjang Syarikat. Komitmen saya terhadap pembangunan masa depan Syarikat kekal tidak berbelah bahagi.”

ESGL mengukuhkan dedikasinya untuk mencipta nilai bagi pemegang saham sambil mengekalkan komitmen kuat terhadap kelestarian alam sekitar. Syarikat terus memanfaatkan teknologi dan inovasi untuk mendorong kejayaan, mengutamakan kepuasan pelanggan dalam semua aspek operasinya, dan meningkatkan pengurusan perniagaan dan operasi secara keseluruhan.

Pemegang saham dan pelabur prospektif dinasihati untuk berhati-hati dan berwaspada apabila memperdagangkan sekuriti ESGL. Kemungkinan pembelian saham masa depan oleh Encik Quek dan pasukan pengurusan tidak dijamin dan akan bergantung kepada pelbagai faktor, termasuk keadaan pasaran dan pematuhan kepada keperluan peraturan.

Tentang Environmental Solutions Group Holdings Limited
Environmental Solutions Group Holdings Limited (“ESGL”) ialah syarikat pegangan yang didaftarkan sebagai syarikat terkecuali di bawah undang-undang Kepulauan Cayman. Berada di garis hadapan menggerakkan penyelesaian lestari pengurusan sisa, ESGL komited untuk merevolusikan pengubahan sisa dengan menekankan teknologi inovatif dan komitmen untuk memelihara alam sekitar. ESGL mengendalikan semua operasinya melalui entiti beroperasinya yang didaftarkan di Singapura, Environmental Solutions (Asia) Pte. Ltd. Untuk maklumat lanjut, termasuk penyataan SEC Syarikat, sila lawati https://esgl.asia.

Kenyataan Masa Depan
Beberapa kenyataan dalam kenyataan akhbar ini mungkin dianggap mengandungi beberapa “kenyataan masa depan” dalam erti kata “pelabuhan selamat” di bawah Akta Pembaharuan Litigasi Sekuriti Persendirian 1995. Kenyataan masa depan boleh dikenal pasti dengan perkataan seperti: “sasaran,” “percaya,” “jangka,” “akan,” “memposisikan,” “masa depan,” “ramalan,” “berniat,” “merancang,” “projek” dan ungkapan lain yang meramalkan atau menunjukkan peristiwa atau trend masa depan yang bukan pernyataan perkara sejarah. Contoh kenyataan masa depan termasuk, antara lain, kenyataan yang dibuat dalam kenyataan akhbar ini mengenai prestasi dan keputusan kewangan dan operasi masa depan yang dijangka, termasuk anggaran pertumbuhan, margin kasar, EBITDA terselaras, perluasan wilayah berpotensi, pembangunan produk baharu, perkongsian, hubungan pelanggan, permintaan pemprosesan sisa, dan jualan produk kitar semula. Kenyataan masa depan bukanlah fakta sejarah mahupun jaminan prestasi masa depan. Sebaliknya, ia hanya berdasarkan kepada kepercayaan, jangkaan dan andaian pengurusan ESGL sahaja. Oleh kerana kenyataan masa depan berkaitan dengan masa depan, ia tertakluk kepada ketidakpastian semula jadi, risiko dan perubahan keadaan yang sukar diramal dan kebanyakannya di luar kawalan kami. Keputusan sebenar dan hasil mungkin berbeza secara material daripada yang ditunjukkan dalam kenyataan masa depan. Oleh itu, anda tidak harus bergantung kepada mana-mana kenyataan masa depan tersebut. Senarai dan huraian risiko dan ketidakpastian tambahan boleh didapati dalam dokumen yang diajukan kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Pertukaran (“SEC”) oleh ESGL dan dokumen lain yang Syarikat mungkin ajukan atau menyerahkan kepada SEC, yang anda digalakkan membacanya. Sebarang kenyataan masa depan yang dibuat oleh kami dalam kenyataan akhbar ini hanya berdasarkan maklumat yang tersedia pada masa kini bagi Syarikat dan hanya berkaitan dengan tarikh di mana ia dibuat. Syarikat tidak menanggung kewajipan untuk secara awam mengemaskini mana-mana kenyataan masa depan, sama ada bertulis atau lisan, yang mungkin dibuat dari masa ke semasa, sama ada akibat daripada maklumat baharu, perkembangan masa depan, atau sebaliknya, kecuali diperlukan oleh undang-undang.

Hubungan Pelabur
Crocker Coulson, Ketua Pegawai Eksekutif, AUM Media
+1 (646) 652-7185
crocker.coulson@aummedia.org

Hubungan Syarikat

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow )