EPOW menerima $14 juta pembiayaan dari China Everbright Bank untuk memenuhi pesanan daripada pengeluar Bateri Lithium terkenal di peringkat global

(SeaPRwire) –   ZIBO, China, 8 Mac 2024 — Sunrise New Energy Co., Ltd. (“Sunrise”, “Syarikat”, “kami” atau “kita”) (NASDAQ: EPOW), hari ini mengumumkan mendapat pembiayaan besar sebanyak $14 juta USD dari China Everbright Bank. Pinjaman berfaedah rendah ini secara efektif meningkatkan likuiditi Syarikat, memastikan pengeluaran dan penghantaran pesanan pelanggan berjalan lancar. Antara pelanggan berpengaruh termasuk pengeluar bateri litium ternama secara global seperti Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL), BYD dan HiTHIUM.

“Pelanggan kami telah menyatakan kepuasan yang tinggi terhadap kualiti produk yang telah kami hantar, menyebabkan permintaan pesanan berterusan meningkat,” kata Haiping Hu, CEO Sunrise. “Mendapat pinjaman bank ini menunjukkan reputasi cemerlang Syarikat kami. Selain itu, tanpa memerlukan pengurangan ekuiti pemegang saham, ia menyediakan aliran modal berfaedah rendah yang besar, meningkatkan aliran tunai secara ketara. Ini membolehkan kami untuk menampung lebih banyak pesanan, dengan itu menjana pendapatan dan keuntungan yang lebih tinggi.”

Tentang Sunrise New Energy Co., Ltd

Beribu pejabat di Zibo, Wilayah Shandong, China, Sunrise New Energy Co., Ltd., melalui usahasama, terlibat dalam pengeluaran dan jualan bahan anoda grafit untuk bateri litium ion. Loji pembuatan usahasama sedang dibina di Wilayah Guizhou, China seluas 260,543 meter persegi. Loji berjalan menggunakan elektrik murah dari sumber boleh diperbaharui, yang membantu menjadikan Sunrise New Energy sebagai pengeluar bahan anoda grafit berkos rendah dan berimpak rendah terhadap alam sekitar. Encik Haiping Hu, pengasas dan CEO Syarikat, merupakan perintis utama untuk industri bahan anoda grafit di China bermula dari tahun 1999. Pasukan pengurusan Syarikat juga terdiri daripada pakar dengan tahun pengalaman dan rekod kejayaan yang kukuh dalam industri bahan anoda grafit. Selain itu, Syarikat juga mengendalikan platform perkongsian ilmu di China. Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat di . Syarikat juga mengekalkan akaun Twitter (@sunrisenewener1) untuk mengemaskini pelabur tentang perkembangan terkini Syarikat.

Kenyataan pandangan ke hadapan

Beberapa kenyataan dalam kenyataan akhbar ini mengenai jangkaan, rancangan dan prospek masa depan Syarikat merupakan kenyataan pandangan ke hadapan seperti yang ditakrifkan oleh Akta Pembaharuan Liabiliti Sivil untuk Sekuriti Persendirian 1995. Kenyataan pandangan ke hadapan termasuk kenyataan mengenai rancangan, matlamat, objektif, strategi, peristiwa masa depan yang dijangka, anggapan dan sebarang kenyataan faktual lain yang belum berlaku. Mana-mana perkataan yang merujuk kepada “mungkin”, “akan”, “hendak”, “harus”, “yakin”, “menganggarkan” atau perkataan bukan faktual yang serupa, harus dianggap sebagai kenyataan pandangan ke hadapan. Disebabkan pelbagai faktor, keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada hasil sejarah atau kandungan yang diekspresikan dalam kenyataan pandangan ke hadapan ini. Faktor-faktor ini termasuk tetapi tidak terhad kepada objektif strategik syarikat, rancangan masa depan syarikat, permintaan pasaran dan penerimaan pengguna terhadap produk atau perkhidmatan syarikat, kemaskini teknologi, trend ekonomi, reputasi dan jenama syarikat, impak persaingan industri dan tawaran, dasar dan peraturan berkaitan, naik turun kondisi ekonomi makro China, kondisi pasaran antarabangsa berkaitan dan risiko dan anggapan berkaitan yang lain yang didedahkan dalam Laporan Tahunan Syarikat pada Borang 20-F. Memandangkan faktor-faktor di atas dan sebab-sebab berkaitan, kami menasihati pelabur supaya tidak bergantung sepenuhnya kepada kenyataan pandangan ke hadapan ini, dan kami menasihatkan pelabur untuk melawat laman web SEC untuk meninjau faktor-faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan operasi syarikat pada masa akan datang. Syarikat tidak berkewajipan untuk membuat pembetulan awam kepada perubahan dalam kenyataan pandangan ke hadapan ini disebabkan peristiwa atau sebab-sebab tertentu melainkan diperlukan oleh undang-undang.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Syarikat:
Jabatan Hubungan Pelabur
E-mel:
Telefon: +86 4009919228

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.