EHang Umum Harga Jual Semula Disyorkan RM2.39 Juta untuk Sistem UAV Membawa Penumpang EH216-S di China

(SeaPRwire) –   GUANGZHOU, China, 1 Februari 2024 – EHang Holdings Limited (“EHang” atau “Syarikat”) (Nasdaq: EH), platform teknologi terkemuka dunia untuk mobiliti udara bandar (“UAM”), mengumumkan harga jualan bersar syarikat untuk sistem pesawat udara tanpa pemandu (“UAV”) membawa penumpang EH216-S di China. Mengingat potensi pasaran dan skala industri yang besar di China untuk ekonomi altitud rendah, disamping trend pertumbuhan pesat perkhidmatan altitud rendah secara global, harga jualan bersar sistem UAV membawa penumpang EH216-S di China ditetapkan pada RM2.39 juta setiap unit, berkuat kuasa 1 April 2024. Syarikat percaya harga tersebut akan lebih menyelaraskan keperluan pasaran dan meningkatkan lagi nilai pesawat lepas landas dan pendaratan menegak listrik (“eVTOL”) dan UAM.

(Harga Jualan Bersar untuk Sistem UAV Membawa Penumpang EH216-S di China)

(Harga Jualan Bersar untuk Sistem UAV Membawa Penumpang EH216-S di China)

Pada 13 Oktober 2023, sistem UAV membawa penumpang EH216-S yang dibangunkan sendiri oleh EHang menerima Sijil Jenis (“TC”) daripada Pentadbiran Penerbangan Awam China (“CAAC”). Berikutnya pada 21 Disember, ia mencapai Sijil Kelayakan Piawaian (“AC”), membawa kepada penghantaran kepada set pertama pelanggan. Pada 28 Disember, EH216-S disahkan berjaya menjalani ujian terbang komersial pertama di Guangzhou dan Hefei. Sebagai sistem pesawat eVTOL membawa penumpang tanpa pemandu pertama di dunia untuk mendapat sijil kelayakan piawaian, EH216-S telah diiktiraf secara meluas oleh CAAC dan rakan kongsi untuk inovasinya, sifat revolusioner, kepimpinan, keselamatan dan kesesuaian. UAV membawa penumpang EH216-S yang telah diserahkan kepada pelanggan akan digunakan untuk menyediakan perkhidmatan komersial dalam pelbagai senario seperti lawatan pemandangan altitud rendah dan pelancongan bandar, dan kehadiran mereka akan terus meningkatkan pelaksanaan dan pelaksanaan dalam pelbagai senario operasi.

(EH216-S menjalani ujian terbang di Taman Tasik Jiulong, Daerah Huangpu, Guangzhou)

(EH216-S menjalani ujian terbang di Taman Tasik Jiulong, Daerah Huangpu, Guangzhou)

Encik Huazhi Hu, Pengasas, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif EHang berkata, “Saya amat berterima kasih kepada CAAC dan rakan kongsi kami atas sokongan dan keyakinan mereka yang tidak berbelah bagi. Ekonomi altitud rendah dan industri berkaitan mempersembahkan peluang pasaran yang besar untuk pembangunan UAM kami dan berfungsi sebagai enjin baru untuk pertumbuhan ekonomi masa depan di China. Kami komited kepada keselamatan dalam penyelidikan, pengeluaran, operasi dan perkhidmatan komersial pesawat, yang memastikan setiap pesawat tanpa pemandu kami terus memimpin dalam inovasi. Kami berharap bekerjasama dengan lebih ramai rakan global, menawarkan pengalaman baru kepada pengguna untuk mobiliti udara yang selamat, autonomi dan mesra alam. Matlamat kami adalah untuk menjadikan kenderaan udara tanpa pemandu sebagai sebahagian biasa dalam kehidupan seharian, membawa manfaatnya kepada masyarakat yang lebih meluas.”

Tentang EHang
EHang (Nasdaq: EH) adalah syarikat terkemuka di peringkat dunia dalam teknologi platform untuk mobiliti udara bandar (“UAM”). Misi kami adalah membolehkan mobiliti udara yang selamat, autonomi dan mesra alam dapat dinikmati semua. EHang menyediakan sistem dan penyelesaian UAV kepada pelanggan dalam pelbagai industri: mobiliti udara (termasuk pengangkutan penumpang dan logistik), pengurusan bandar pintar, dan penyelesaian media udara. EHang telah mendapat sijil jenis pertama di dunia untuk eVTOL tanpa pemandu daripada Pentadbiran Penerbangan Awam China pada tahun 2023. Sebagai perintis teknologi dan penyelesaian komersial UAV terkini dalam industri UAM global, EHang terus meninjau sempadan langit untuk memastikan teknologi penerbangan memberi manfaat kepada kehidupan kita di bandar pintar. Untuk maklumat lanjut, sila lawati www.ehang.com.

Kenyataan Selamat

Kenyataan media ini mengandungi kenyataan yang mungkin merupakan “kenyataan prospektif” mengikut “selamat lejang” Akta Pembaharuan Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti melalui istilah seperti “akan”, “dijangka”, “menjangka”, “bertujuan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya”, “anggaran” dan ungkapan serupa. Kenyataan yang bukan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan pengurusan, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif membabitkan risiko dan ketidakpastian yang terbengkalai. Beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada pematuhan, jangkaan kami mengenai permintaan dan penerimaan pasaran terhadap produk dan penyelesaian kami serta komersialisasi perkhidmatan UAM, hubungan kami dengan rakan kongsi strategik, dan litigasi semasa dan potensi melibatkan kami. Pengurusan telah berasaskan jangkaan, anggaran dan projeksi ini atas kepercayaan, anggaran dan projeksi mereka yang munasabah. Walaupun mereka percaya jangkaan, anggaran dan projeksi ini adalah munasabah, kenyataan prospektif ini hanyalah ramalan dan melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui, banyak daripadanya di luar kawalan pengurusan. Kenyataan ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar, prestasi atau pencapaian EHang berbeza secara material daripada apa-apa keputusan, prestasi atau pencapaian masa depan yang dinyatakan atau disiratkan oleh kenyataan prospektif ini.

Hubungan Media:
Hubungan Pelabur:

Gambar yang menyertai pengumuman ini boleh didapati di

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.