DayDayCook Umumkan Penutupan Tawaran Awam Permulaan

(SeaPRwire) –   NEW YORK, Nov. 21, 2023 — DDC Enterprise Ltd, (NYSEAM: DDC) (“DayDayCook” atau “Syarikat”) mengumumkan penutupan penawaran awam permulaannya bagi 3,900,000 Saham Biasa Kelas A pada harga $8.50 setiap saham. Kesemua Saham Biasa Kelas A ditawarkan oleh DayDayCook. Selain itu, DayDayCook telah memberi pemegang saham pilihan selama 30 hari untuk membeli 585,000 Saham Biasa Kelas A tambahan pada harga penawaran awal.

Jumlah kasar yang diperoleh DayDayCook daripada penawaran, sebelum menolak potongan pengendali dan yuran pengendali dan perbelanjaan penawaran lain yang perlu dibayar oleh Syarikat, berjumlah $33.15 juta. Saham ini diperdagangkan di NYSE American dengan simbol “DDC.”

Syarikat mengharapkan untuk menggunakan hasil bersih daripada jualan saham untuk modal kerja, pengembangan perniagaan termasuk melalui pengambilalihan, dan pembayaran balik pinjaman.

CMB International Capital Limited, The Benchmark Company, LLC, Maxim Group LLC dan Freedom Capital Markets bertindak sebagai pengendali buku utama bersama untuk penawaran ini. Guotai Junan Securities (Hong Kong) Limited, Eddid Securities and Futures Limited, Eddid Securities USA Inc. dan Tiger Brokers (NZ) Limited bertindak sebagai Co-Penasihat.

Pendaftaran kenyataan berhubung sekuriti yang dijual dalam penawaran ini telah difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC) dan berkuat kuasa pada 16 November 2023. Salinan kenyataan pendaftaran boleh diakses melalui laman web SEC di . Penawaran ini hanya dibuat melalui prospektus yang membentuk sebahagian daripada kenyataan pendaftaran berhubung sekuriti ini. Salinan prospektus akhir berhubung penawaran ini boleh diperolehi daripada laman web SEC di www.sec.gov atau daripada: The Benchmark Company, LLC, Perhatian: Jabatan Prospektus, 150 E. 58th Street, tingkat ke-17, New York, NY 10155 pada 212-312-6700 atau melalui emel di prospectus@benchmarkcompany.

Kenyataan akhbar ini tidak menyediakan tawaran untuk menjual, atau permintaan untuk membeli sebarang sekuriti Syarikat, dan tidak akan ada tawaran, permintaan, atau jualan sebarang sekuriti Syarikat di mana-mana negeri atau bidang kuasa undang-undang di mana tawaran, permintaan atau jualan itu akan menyalahi undang-undang sebelum pendaftaran atau kelulusan di bawah undang-undang sekuriti negeri atau bidang kuasa undang-undang tersebut.

Tentang DayDayCook – Pemimpin dalam Inovasi Makanan

Diasaskan pada 2012, DayDayCook ialah pemimpin terkemuka dalam jenama pengguna berasaskan kandungan, menawarkan produk siap untuk panaskan, siap untuk masak dan siap untuk makan yang mudah, selesa dan sihat. Syarikat memberi tumpuan kepada penyelesaian makanan inovatif dan sihat dengan rangkaian jualan pelbagai saluran yang berkembang pesat di China dan AS, dan kehadiran dalam talian global yang kuat. Syarikat membina pengenalan jenama melalui kandungan kulinari dan gaya hidup di merata media sosial dan platform e-dagang utama.

Pernyataan Prospektif

Beberapa kenyataan dalam pengumuman ini merupakan pernyataan prospektif. Pernyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui serta berdasarkan jangkaan semasa Syarikat tentang peristiwa masa depan yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi keadaan kewangan, keputusan operasi, strategi perniagaan dan keperluan kewangan. Pernyataan prospektif ini juga berdasarkan anggapan tentang dasar perniagaan dan alam sekitar masa depan Syarikat. Pelabur boleh mengenal pasti banyak (tetapi bukan semua) pernyataan ini dengan menggunakan perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “dijangka”, “menganggarkan”, “bertujuan”, “menganggar”, “berkemungkinan” atau ungkapan serupa. Syarikat tidak berkewajipan untuk mengemaskini atau menyemak semula secara awam sebarang pernyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan selepas, atau perubahan dalam jangkaannya, kecuali diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam pernyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi benar, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada jangkaan yang dijangkakan dan menggalakkan pelabur untuk memeriksa faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depan Syarikat dalam kenyataan pendaftaran dan penyataan lain Syarikat kepada SEC.

Hubungan:

Pelabur:
CORE IR
Matt Blazei

Media:
CORE PR
Kati Waldenburg
pr@coreir.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow )