Chijet Motor Company, Inc. Mengumumkan Terima Notis Kekurangan Nasdaq Berikutan Pemakzulan Pengarah

(SeaPRwire) –   YANTAI, China, 21 Mac 2024 – Chijet Motor Company, Inc. (Nasdaq: CJET) (“Syarikat” atau “Chijet”), syarikat teknologi tinggi yang terlibat dalam pembangunan, pembuatan, jualan dan perkhidmatan kenderaan bahan api tradisional dan kenderaan tenaga baru (“NEV”) di China, hari ini mengumumkan bahawa ia menerima notis kekurangan ( “Notis”) dari Nasdaq Stock Market LLC (“Nasdaq”) pada 20 Mac 2024. Kekurangan yang dinyatakan oleh Nasdaq adalah disebabkan oleh peletakan jawatan Encik Simon Pang, seorang pengarah bebas Syarikat, dari lembaga pengarah (“Lembaga”) dan jawatankuasa audit Lembaga (“Jawatankuasa Audit”). Akibat peletakan jawatan Encik Pang, Syarikat tidak lagi mematuhi keperluan jawatankuasa audit Nasdaq seperti yang dinyatakan dalam Peraturan Senarai 5605. Notis menyatakan bahawa, selaras dengan Peraturan Senarai 5605(c)(4), Nasdaq akan memberikan Syarikat tempoh pemulihan sehingga awal mesyuarat pemegang saham tahunan Syarikat atau 15 Mac 2025, untuk memulihkan pematuhan; dengan syarat jika mesyuarat pemegang saham tahunan berikutnya diadakan sebelum 11 September 2024, maka Syarikat mesti membuktikan pematuhan tidak lewat daripada 11 September 2024.

Jika Syarikat tidak memulihkan pematuhan sebelum tamat tempoh pemulihan, sekuriti Syarikat akan terdedah kepada penyingkiran senarai. Pada masa itu, Syarikat boleh merayu keputusan penyingkiran ke Panel Pendengaran. Syarikat merancang untuk mencari calon dan mengisi kekosongan di Jawatankuasa Audit dalam tempoh pemulihan yang diberikan oleh Nasdaq. Notis tidak memberi sebarang kesan segera ke atas senarai biasa Syarikat di Nasdaq.

Mengenai Chijet Motor Company, Inc.

Perniagaan utama Chijet adalah pembangunan, pembuatan, jualan dan perkhidmatan kenderaan bahan api tradisional dan NEV. Sistem pengeluaran terkini dan pengurusan rantai bekalan yang stabil membolehkan Syarikat menyediakan produk prestasi tinggi kepada pengguna pada harga yang munasabah. Selain daripada pangkalan pengeluaran kenderaan moden yang besar di Jilin, China, kilang di Yantai, China akan dikhaskan untuk pengeluaran NEV sebaik sahaja pembinaannya siap. Chijet mempunyai pasukan pengurusan yang terdiri daripada veteran industri berdekad-dekad pengalaman dalam kejuruteraan dan reka bentuk, pengurusan, pembiayaan, pengeluaran perindustrian dan pengurusan kewangan. Untuk maklumat tambahan mengenai Chijet, sila lawati www.chijetmotors.com.

Hubungan Chijet:

2888 Dongshan Street

Gaoxin Automobile Industrial Park

Jilin City, JL. P.R.China

0535-2766202

EMAIL: info@chijetmotors.com

Hubungan Pelabur:

Skyline Corporate Communications Group, LLC

1177 Avenue of the Americas, 5th Floor

New York, NY 10036

Pejabat: (646) 893-5835 x2

Email: info@skylineccg.com

Kenyataan Masa Depan

Kenyataan media ini mengandungi “kenyataan masa depan” dalam makna “perlindungan selamat” di bawah Private Securities Litigation Reform Act 1995. Keputusan sebenar Chijet mungkin berbeza daripada jangkaan, anggaran dan ramalannya dan oleh itu, anda tidak boleh bergantung kepada kenyataan masa depan ini sebagai ramalan peristiwa akan datang. Perkataan seperti “menjangka”, “anggar”, “projek”, “belanjawan”, “ramalan”, “menjangkakan”, “berniat”, “mungkin”, “akan”, “boleh”, “seharusnya”, “percaya”, “ramal” dan ungkapan serupa bertujuan mengenal pasti kenyataan masa depan sedemikian. Kenyataan masa depan ini termasuk, tanpa had, kenyataan mengenai pasukan kepimpinan Chijet, pertumbuhan dan penambahbaikan kewangan dan operasi berterusan Chijet, keupayaan Chijet untuk membangunkan dan menjual produk baru atau dipertingkatkan, mengumpul modal, menghantar pesanan pelanggan tepat masa, melaksanakan pelan perniagaan dan menarik dan memelihara pelanggan serta pakar-pakar berkemahiran; risiko dan ketidakpastian mengenai fluktuasi pendapatan, fluktuasi kadar pertukaran asing, dan keadaan ekonomi umum yang mempengaruhi industri Chijet, bersama-sama dengan risiko-risiko lain yang dinyatakan di bawah tajuk “Faktor Risiko” dalam prospektus Chijet yang difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (SEC) pada 30 Mac 2023, dan yang termasuk dalam mana-mana penyemakan semula Chijet dengan SEC pada masa akan datang. Faktor-faktor luar kawalan Chijet kebanyakannya dan sukar diramal. Sekiranya satu atau lebih risiko atau ketidakpastian ini berlaku, atau jika asumsi asas terbukti salah, keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang ditunjukkan atau dijangka oleh kenyataan masa depan tersebut. Pembaca dinasihatkan untuk tidak bergantung berlebihan kepada mana-mana kenyataan masa depan, yang hanya berlaku pada tarikh dibuat. Chijet tidak berkewajipan untuk mengemaskini kenyataan masa depan untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan selepas tarikh dibuat kecuali diperlukan oleh undang-undang atau peraturan yang berkenaan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.