CENTOGENE Announces Voting Results of Extraordinary General Meeting

(SeaPRwire) –   CAMBRIDGE, Mass. dan ROSTOCK, Jerman dan BERLIN, Dis 19, 2023 — Centogene N.V. (Nasdaq: CNTG), rakan penting sains hidup untuk jawapan berasaskan data bagi penyakit langka dan neurodegeneratif, hari ini mengumumkan keputusan undian Mesyuarat Agung Luar Biasa Syarikat. Semua item undian dalam agenda, yang merangkumi pengambilan akaun tahunan statutori Belanda bagi tahun kewangan berakhir pada 31 Disember 2022, diluluskan oleh majoriti yang diperlukan.

Peer Schatz, Pengerusi Lembaga Penyelia CENTOGENE berkata, “Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada semua pemegang saham kami atas sokongan berterusan mereka terhadap misi CENTOGENE untuk menyampaikan jawapan berasaskan data, mengubah hidup kepada pesakit penyakit langka dan neurodegeneratif di seluruh dunia.”

Tentang CENTOGENE

Misi CENTOGENE adalah untuk menyediakan jawapan berasaskan data yang mengubah hidup kepada pesakit, doktor dan syarikat farmaseutikal bagi penyakit langka dan neurodegeneratif. Kami mengintegrasikan teknologi multiomic dengan Biodatabank CENTOGENE – menyediakan analisis dimensi untuk memberi panduan kepada generasi berikutnya perubatan tepat. Pendekatan unik kami membolehkan diagnosis pantas dan boleh dipercayai untuk pesakit, menyokong pemahaman doktor yang lebih tepat tentang keadaan penyakit, dan mempercepatkan serta mengurangkan risiko penemuan dadah sasaran, pembangunan dan komersialisasi yang ditaja oleh farmaseutikal.

Sejak penubuhannya pada tahun 2006, CENTOGENE telah menawarkan diagnosis pantas dan boleh dipercayai – membina rangkaian lebih kurang 30,000 doktor aktif. Makmal rujukan multiomic kami di Jerman yang disahkan ISO, CAP dan CLIA menggunakan set data Fenomic, Genomic, Transcriptomic, Epigenomic, Proteomic dan Metabolomic. Data ini ditangkap dalam Biodatabank CENTOGENE kami, dengan lebih daripada 800,000 pesakit yang diwakili dari lebih 120 negara yang sangat pelbagai, lebih 70% daripadanya bukan keturunan Eropah. Setakat ini, Biodatabank CENTOGENE telah menyumbang kepada penemuan baharu dalam lebih 285 penerbitan rakan sebaya.

Dengan mentafsirkan data dan kepakaran kami ke dalam wawasan nyata, kami telah menyokong lebih 50 kolaborasi dengan rakan kongsi farmaseutikal. Bersama, kami mempercepatkan dan mengurangkan risiko penemuan dadah, pembangunan dan komersialisasi dalam skrinan sasaran dan dadah, pembangunan klinikal, akses pasaran dan pengembangan, serta menawarkan Lesen Data Biodata CENTOGENE dan Laporan Wawasan untuk membolehkan dunia disembuhkan daripada semua penyakit langka dan neurodegeneratif.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai produk, pembangunan pipeline kami, dan tujuan berpusatkan pesakit, lawati dan ikuti kami di .

Kenyataan Prospektif

Kenyataan media ini mengandungi “kenyataan prospektif” dalam maksud Akta Sekuriti Amerika Syarikat. Kenyataan yang terkandung di sini yang tidak jelas secara sejarah bersifat prospektif, dan perkataan “menjangka”, “percaya”, “berterusan”, “anggar”, “bertujuan”, “merancang”, “direka untuk”, “berpotensi”, “ramalan” dan kata kerja masa depan atau syarat serupa seperti “akan”, “mungkin”, “seharusnya”, “boleh”, “mungkin”, secara amnya bertujuan untuk mengenal pasti kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif sedemikian melibatkan risiko, ketidakpastian, dan faktor penting lain yang mungkin menyebabkan keputusan, prestasi atau pencapaian sebenar CENTOGENE berbeza secara material daripada apa-apa keputusan, prestasi atau pencapaian masa depan yang dinyatakan atau disiratkan oleh kenyataan prospektif. Risiko dan ketidakpastian sedemikian termasuk, antara lain, keadaan ekonomi dan geopolitik negatif dan ketidakstabilan dan ketidaktentuan dalam pasaran kewangan global, perubahan yang mungkin dalam undang-undang, peraturan dan dasar kerajaan semasa, tekanan daripada persaingan dan penggabungan yang meningkat dalam industri kami, perbelanjaan dan ketidakpastian kelulusan peraturan, termasuk dari Suruhanjaya Makanan dan Dadah Amerika Syarikat, bergantung kepada pihak ketiga dan rakan kongsi kolaborasi, termasuk keupayaan kami untuk menguruskan pertumbuhan, melaksanakan strategi perniagaan dan memasuki hubungan pelanggan baru, bergantung kepada industri penyakit langka, keupayaan kami untuk menguruskan pengembangan antarabangsa, bergantung kepada kakitangan kunci, bergantung kepada perlindungan harta intelek, fluktuasi prestasi operasi disebabkan kesan pertukaran, keupayaan kami untuk mengoptimumkan penggunaan tunai, keperluan kami untuk pembiayaan tambahan, dan keupayaan kami untuk terus sebagai perniagaan berterusan, atau faktor lain. Untuk maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar berbeza daripada kenyataan prospektif ini, serta risiko yang berkaitan dengan perniagaan CENTOGENE secara umum, sila lihat faktor risiko CENTOGENE yang dinyatakan dalam Borang 20-F CENTOGENE yang diedarkan pada 16 Mei 2023, dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (SEC) dan penyediaan berikutnya kepada SEC.

HUBUNGI

CENTOGENE

Melissa Hall
Komunikasi Korporat

Lennart Streibel
Hubungan Pelabur

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.