CCSC Technology International Holdings Limited Mengumumkan Pelan untuk Pusat Pengurusan Rantai Bekalan Baru di Eropah Tengah

(SeaPRwire) –   Hong Kong, 16 Mei 2024 — CCSC Technology International Holdings Limited (“Syarikat” atau “CCSC”) (Nasdaq: CCTG), sebuah syarikat berpangkalan di Hong Kong yang terlibat dalam jualan, reka bentuk dan pembuatan produk sambungan, termasuk soket, kabel dan tali wayar, hari ini mengumumkan bahawa Syarikat merancang untuk memulakan pembinaan pusat pengurusan rantai bekalan (“Pusat”) baru Eropah yang akan terletak di Mukim Merosina, Republik Serbia (“Serbia”), pada Ogos 2024. Kompleks seluas 50,000 meter persegi ini akan menjadi projek pusat rantai bekalan pertama CCSC dan dijadualkan siap pada 2025. Sekali siap, ia akan berfungsi sebagai ibu pejabat operasi rantai bekalan Syarikat di Eropah.

Untuk meningkatkan lagi kecekapan pengeluaran dan meningkatkan sinergi, pada Februari 2024, CCSC membentuk anak syarikat baru, CCSC Technology Doo Beograd, di Belgrade, Serbia. Anak syarikat ini akan bertanggungjawab terhadap operasi pusat pengurusan rantai bekalan baru kami di Eropah. Syarikat merancang untuk menggunakan penyelesaian automasi moden dan teknologi penyimpanan tiga dimensi untuk mengoptimumkan penggunaan ruang simpanan, serta memanfaatkan teknologi digital terkini untuk membina platform pengurusan rantai bekalan pintar di Pusat tersebut. Kompleks ini akan berfungsi sebagai hab transit rantai bekalan bersepadu utama, menyokong operasi Syarikat di seluruh Eropah.

Projek ini mendapat sokongan penuh daripada kerajaan Mukim Merosina, dengan memorandum persefahaman yang ditandatangani menandakan kerjasama antara CCSC Technology Doo Beograd dan Mukim Merosina. Jumlah pelaburan untuk Pusat dianggarkan sebanyak AS$6 juta.

Encik Kung Lok Chiu, Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengarah Syarikat, berkata: “Sebagai sebahagian daripada rancangan strategik berterusan kami, kami akan terus memperluas kelebihan strategik dengan melabur dalam infrastruktur rantai bekalan untuk meningkatkan lagi kelincahan dan daya tahan perniagaan kami. Kami percaya Pusat baru kami akan lebih menyokong perniagaan kami dengan memacu pertumbuhan jangka panjang. Inisiatif ini juga penting dalam usaha kami untuk menjadi pemimpin dalam pasaran produk sambungan. Kami komited untuk menggunakan teknologi paling maju, membangunkan penyelesaian dan skala yang boleh diulang dan membiak, serta menggalakkan idea dan produk inovatif.”

Mengenai CCSC Technology International Holdings Limited

CCSC Technology International Holdings Limited, ialah sebuah syarikat berpangkalan di Hong Kong yang terlibat dalam jualan, reka bentuk dan pembuatan produk sambungan. Syarikat ini khusus dalam produk sambungan yang dihasilkan mengikut pesanan, termasuk soket, kabel dan tali wayar yang digunakan untuk pelbagai aplikasi dalam pelbagai industri, termasuk perindustrian, automotif, robotik, peralatan perubatan, komputer, rangkaian dan telekomunikasi, serta produk pengguna. Syarikat menghasilkan produk sambungan OEM (“pengeluar asal”) dan ODM (“reka bentuk asal pembuat”) untuk syarikat pembuatan yang menghasilkan produk akhir, serta perkhidmatan pembuatan elektronik (“EMS”) yang memperoleh dan mengumpul produk bagi pihak syarikat pembuatan tersebut. Syarikat mempunyai pelanggan global yang berpelbagai di lebih daripada 25 negara di seluruh Asia, Eropah dan Amerika. Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat: .

Pernyataan Prospektif

Beberapa kenyataan dalam pengumuman ini bersifat prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada cadangan Penawaran Awam Syarikat. Pernyataan prospektif ini membabitkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui serta berdasarkan jangkaan dan ramalan masa depan Syarikat mengenai peristiwa yang mungkin mempengaruhi keadaan kewangannya, keputusan operasinya, strategi perniagaannya dan keperluan kewangannya. Pelabur boleh menemui banyak (tetapi bukan semua) pernyataan ini dengan menggunakan perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “boleh”, “jangka”, “ramal”, “anggar”, “bertujuan”, “potensi”, “terus”, atau ungkapan serupa dalam kenyataan akhbar ini. Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini atau menyemak semula secara awam sebarang pernyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan seterusnya, atau perubahan dalam jangkaannya, kecuali mungkin diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam pernyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi benar, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada jangkaan yang diramalkan dan menggalakkan pelabur untuk memeriksa faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depan Syarikat dalam penyata pendaftaran dan penyiaran lain Syarikat kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

CCSC Technology International Holdings Limited
Jabatan Hubungan Pelabur
E-mel:

Ascent Investor Relations LLC
Tina Xiao
Telefon: +1-646-932-7242
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.